Хотелиерите им е работа да се оплакват и искат постоянно пари.
Ръста на чуждите туристи в България през последните 10 години се движи между 5 и 25%.
Ръста на легловата база в хотелите се движи между 10 и 100% годишно.
Нормално е да има все повече празни места и хотелиерите да се оплакват.
Да не говорим, че при данъчни проверки се оказва, че умишлено не отчитат туристи и изобщо не плащат данъци за тях, а не малко от тях влизат вече само с лични карти през гранциата и дори не ги лови статистиката....Т.е. броя на чуждите туристи в страната е значително по-висок, но ти знаеш, че аз съм човек със сериозно образование и коментирам само сериозните и официални статистики. Смятам, че имаш доста да разсъждаваш над цифрите - а хотелиерите ги остави ... Познавам ги няколко такива (вкл. и Диневи) които държат половината хотели по южното черноморие - да ти кажа хич не се оплакват на маса....
))
Недей само търси нещо лошо да изкараш ... Аз съм информиран и образован човек - трудмо минава при мен. Гледай статистиките и мисли какви стратегии за туризма да пише Турция (чух, че вече си има и съветници от България по този въпрос), за да достигне поне нашите туристи и приходи на глава - а за Гърция и Испания да ги стигне - Ех, защо не пък някой ден