Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 541912 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Offline Hat

• Moderator
И досега не проумявам,как нито една от богатите арабски дьржави до сега не повдигаха вьпроса за Палестина пред международната общност.Явно от много силна американска зависимост но при Турция сьщо има такава.Опира вьпрос до лидери и дьржавници.....а дали е така.Незнам.Сигурен сьм обаче,че трябва голям авторитет и сила за да обявиш тези безчинства на всеослушание.Турция не страда от никакви скрупули тя просто следва естественият си ход кьм Величието,което не и е чуждо.

Offline Беглик

• Advanced member
Hat, не само повдигаха, а и даваха подслон до 1991. След това видяха как се отблагодариха палестинците за добрините и си промениха отношението, особено в Кувейт, където вече няма нито един, а бяха десетки, можеби стотици хиляди.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
“Евронюз” ще излъчва новини на турски език
По искане на Европейската комисия тв канал "Евронюз" ще излъчва непрекъснато в денонощието информация на турски от 30 януари и ще открие информационна служба на фарси (персийски) от края на годината, предаде АФП. Турското държавно радио и телевизия (TRT) стана през 2008 г. акционер в "Евронюз" и тв каналът създаде непрекъсната информационна служба на турски. С предаванията на турски и на фарси "Евронюз" ще излъчва на 10 езика. Президентът на "Евронюз" Филип Кайла (на снимката) посочва, че стратегията на
телевизията е да развива емисии на нови езици
http://www.monitor.bg/world

Isyankar

• Guest
Hat, не само повдигаха, а и даваха подслон до 1991. След това видяха как се отблагодариха палестинците за добрините и си промениха отношението, особено в Кувейт, където вече няма нито един, а бяха десетки, можеби стотици хиляди.

Хм, интересни факти. Хубаво е да има чуваемост на всички гледни точки по този казус.

Offline Seiko

• Global moderator

Offline Metka

• Forum fan
Sevim, приятелю с този клип темата се изчерпа.
Ние нямаме право с такъв манталитет да говорим за какъвто и да е било Европейски морал.
Клипът ме развесели истински.Считам че този тип ирония е действа на някой здравословно.
Турция одавна е в  Европа и хората от Турция които живеят там си знаят мястото.

Offline Rahmie

• Charter member
Не разбирам, защо именно ние помаците тук, трябва да плуем и осмиваме България... ::) :-[ Ето това не мио го побира акъла... Не е ли тя нашият мемлекет убав-лош ама си е наш и си ни е мил... Хич не ни приляга.. :( :( :(.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Bulgaria vs Europe

Много яко филмче! Правили са го истински патриоти. Такива като Алеко Константинов... 

Offline abc

• Forum fan
Глобален модераторе, манипулираш постовете!

Филмчето е на място. Спор няма. Досадно е обаче вечно да се навира Турция като пример за всичко от хора, родени и живяли в България. Субиги не казвам нищо против Турция, не ме разбирай погрешно :) Всеки си избира приоритетите, но е супердосадно. А Турция няма как да е в Европа, защото е в Азия. Справка със всяка географска карта го показва.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ха, темата за членството на Турция ли е била?! А аз си мислех, че пиша в "Политика - Бъдещето на България" :o

Offline Hat

• Moderator
Самоиронията не е плюене,напротив това е начин и то много мек да ни се покажат собствените ни грешки от тези ,които ги виждат и ако ги проумем т.е. че наистина са грешки а не нещо нормално,както явно си мислим да сьумеем да ги отстраним и по бьрзо да заприличаме на цивилизована дьржава.Ние помаците сьщо сме жители на тази страна инищо не би трябвало да ни пречи, ако виждаме грешки,които другите не виждат наш морален дьлг е да ги посочим.Безспорен е факта,че много от тези идиотщини ги няма в Турция и в много отношения те вече са отдавна в Европа.

Offline abc

• Forum fan
Разбира се, че не трябва да се правим на непричьом, само защото става въпрос за нашия двор. Даже е глупаво, а човек трябва да е сляп за да не вижда. Поведението на Метка в случая обаче е сходно с оная досада при децата, която се появява при ежедневното натякване от близките им "Виж Гошко и вземи пример от него!", "Защо Мимето може, а ти все не си разбрал!", "Нищо не правиш като Драганчо! Трябва да се учиши от него!", а детето се старае :)

Метка обаче обича да менторства и сега разбирам, че ролята му е по мярка :D

В Турция ако тези идиотщини ги няма има други. В Испания също, в Дания има трети, а в щатите четвърти. Да не се захласваме толкова по чуждото.

Offline Rahmie

• Charter member
За критиката спор наяма, но защо ли не се обръщаме към всички  еднакво, това ме боли най.
Нали някаде някои все казваше че щом е Бг все е "акано"... да та такаива ми ти работи. Мога също да дам лични примери  за тези 2 страни, да ги критикувам с добронамерена цел, но при критиката към едната всеки се обижда, приема лично и те изкарва какъв ли не... Та това ми беше целта, но май пак не успях, ех да му се не види, се проблеми с изказванията, ама нейсе... :D

Offline Metka

• Forum fan
Глобален модераторе, манипулираш постовете!

Аз ти изтрих снощи повърнята срещу мене.
Мисля че един БАН ще ти се отрази добре.

Offline abc

• Forum fan
Аз ти изтрих снощи повърнята срещу мене.
Мисля че един БАН ще ти се отрази добре.

Чест ти прави на отношението. Все пак ти е дадено криво да седиш, право да съдиш и да си мериш приказките. Повърнята няма да коментирам. Всеки си се знае. А по кой член на правилата ще ме банираш или все ще измислиш за какво Всеки от камбанарията си.