Author Topic: Религия и Образование  (Read 65209 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline havallar

• Advanced member
Ynt: Религия и Образование
« Reply #30 on: April 18, 2009, 21:42 »
По-голяма глупост от това не съм чувал. Кажи ми например след 2 месеца на избори - как моят глас ще е по-тежък от твоя ? Понякога се прекалява с това някой да се изкарва жертва и вечния онеправдан... не го приели в УНСС един приятел от Егрек помак - и ми вика - "Тва щот съм помак и името ми е Джемал" - иди му обяснявай, че изпита е писмен и, ако някога се наруши анонимността - то не е защото някой е решил да дискриминира някой щото е с рязана пишка с извинение, а щото някой яко е бутнал пари и трябва да го вкарат - а такива са от всякакви етноси и лично аз също съм бил ощетявам....Тъй, че стига вече с това ...  ... Ако и сега няма равенство - да я разтурваме тая държава и всеки да си хваща пътя - омръзна ми вече да ми се натяква непрекъснато, че съм бил с повече права от някого, а като гледам циганите от другия край на улицата дето всеки ден от 2 месеца насам колят крадени агнета, ползват ток без да му знаят цената дори и накрая пак аз съм с повечето права - ДА, ДА, АМА НЕ !
Тука не става въпрос за избори а за натрапване на християнски символи и каране на деца мюсулмани да боядисват великденски яйци.А в същото време се гледат учителите по ислям като разпространители на тероризъм едва ли не.Това е дразнещо приятелю.

Isyankar

• Guest
« Reply #31 on: April 18, 2009, 22:46 »
Тъй като съм бил преподавател в училище 1 срок, бил съм и ученик - мисля, че няма написана двойка на някого, ако не иска да боядисва яйца, не е ли така ? В крайна сметка някои смятат, че е по-добре да се сборят и хапнат по едно яйце децата, отколкото да учат за "турското робство" и да ядат чипс - ти кой час предпочиташ ?

Или да се учим от Европа, както искат някои - щото съм бил в немско училище и то към 20 (по комплексни причини) и във всяка стая има кръст на Христос, който трябваше усилено да се лъска от турците-чистачи, които беше наела една фирма да почистват, а децата да го гледат 15 години всеки ден и всеки час в училище ... това не е ли по-силно натрапване, отколкото чукването с яйца ? Децата се радват и това е за тях някакъв забавен час - не е час по религия някой, за да им натрапва религиозна ценност...чукането с яйца не бих казал, че е религиозна ценност...бих казал, че е светската част от един религиозен обичай...Аз като бях ученик - редовно всички ядяхме яйца по Великден в клас, а на Байрямите си спомням съучениците мюсюлмани постоянни носиха разни шекерени изделия, а когато беше балкава - нямам думи какъв празник беше за всички нас....Честно казано тогава изобщо не съм осъзнавал толкова тези религиозни обичаи, а напротив - днес съм се обогатил...

fotakiev

• Guest
« Reply #32 on: April 18, 2009, 22:48 »
Тука не става въпрос за избори а за натрапване на християнски символи и каране на деца мюсулмани да боядисват великденски яйци.А в същото време се гледат учителите по ислям като разпространители на тероризъм едва ли не.Това е дразнещо приятелю.
Syshtestvuvat nvsiakyde sekti.I vyv isliama i vyv hristianstvoto gi ima.Kak si predstaviash da prepodava v u4ilishte 4ovek, koito ne e iasno kakvi sa mu znaniata.Za celta e nujno vseki da predstavi dokument ot priznata institucia ne mislish li?Tova ne e deskriminacia.I na u4itelia po-isliam i na u4itelia po hristianstvo shte se iska tova.
Kolkoto za natrapvane na hristianski cennosti, ne sym siguren 4e go razbrah.Niamam deca koito hodiat na u4ilishte, i neznaeh 4e karat vsi4ki deca da boiadisvat iaica zadyljitelno.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #33 on: April 18, 2009, 23:09 »
Добре де, човекът каза, че не иска.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #34 on: April 18, 2009, 23:17 »
Vinagi sym se radval,kogato ima uvajenie na praznicite! Naprimer na Bairama nash da doide komshiikata mi da chestiti,govorq ne po pravila a e istina.I do dnes si spomnqm lelq Stefanka komshiika kak ni chestiti praznika na nas,otdelno na Velikden ni nosi shareni яйца.V ejednevieto na jivota i problemite schitam,che praznicite obedinqvat horata ot razlichni religii !

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #35 on: April 19, 2009, 07:58 »
Vinagi sym se radval,kogato ima uvajenie na praznicite! Naprimer na Bairama nash da doide komshiikata mi da chestiti,govorq ne po pravila a e istina.I do dnes si spomnqm lelq Stefanka komshiika kak ni chestiti praznika na nas,otdelno na Velikden ni nosi shareni яйца.V ejednevieto na jivota i problemite schitam,che praznicite obedinqvat horata ot razlichni religii !
Основното училище не е семинария за подготовка на САРЪЕВЦИ.Едно е да се черпят,което съм съгласен няма лошо,друго е да взимат участие деца без да се иска мнението на родитела в церемония на др религия.Ами ако предположим ,че учителката им насажда сектански обичай пак ли ще се съгласите.В закона ясно е записано ,че религията няма място в училище без съгласието на родителя,а аз не съм съгласен.Как ще реагирате християнски деца да учасват в подготовка на байремски празници от учителка мюсулманка,А?Дирекно тази учителка си взима багажа.Против съм промиването на мозъците на невръсни деца ,който не могат да осъзнаят ,че това е опит за смяна на на религия.Това вече е дискриминация    г-н   Фотакиев.Това имам предвид.

Isyankar

• Guest
« Reply #36 on: April 19, 2009, 10:51 »
Децата като боядисат 4 яйца и се сборят - и си сменят религията....Айде бе...то, ако така ставало - щеше да е национален спорт боядисването на яйца....Напротив...тъй или иначе в смесените райони ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ получават писани яйца от комшиите си - ЕДВА ЛИ МЮСЮЛМАНИТЕ ГИ КРИЯТ ОТ ДЕЦАТА СИ ИЛИ ГИ ИЗХВЪРЛЯТ В КОЩА ... децата 100% им е интересно това с писаните яйца и самите те проявяват желание да боядисат някое яйце и да се сборят без да влагат И КАПКА РЕЛИГИОЗНОСТ - това трудно ще им позволят някои комплексирани мюсюлмански родители, но пък в училище им се позволява, а НЕ НАЛАГА !

Ако някой са го изгонили от час, писали му забележка или двойка, че не е боядисвал яйца - ЕЛАТЕ МИ СЕ ОБАДЕТЕ - Познавам се с г-н Даниел Вълчев, тъй като е колега от Университета и лично ще го ангажирам с този случай. Ама, ако целта е пак да се търси ПОД ВОЛА ТЕЛЕ - БЕЗ МЕНЕ !

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #37 on: April 19, 2009, 13:08 »
Децата като боядисат 4 яйца и се сборят - и си сменят религията....Айде бе...то, ако така ставало - щеше да е национален спорт боядисването на яйца....Напротив...тъй или иначе в смесените райони ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ получават писани яйца от комшиите си - ЕДВА ЛИ МЮСЮЛМАНИТЕ ГИ КРИЯТ ОТ ДЕЦАТА СИ ИЛИ ГИ ИЗХВЪРЛЯТ В КОЩА ... децата 100% им е интересно това с писаните яйца и самите те проявяват желание да боядисат някое яйце и да се сборят без да влагат И КАПКА РЕЛИГИОЗНОСТ - това трудно ще им позволят някои комплексирани мюсюлмански родители, но пък в училище им се позволява, а НЕ НАЛАГА !

Ако някой са го изгонили от час, писали му забележка или двойка, че не е боядисвал яйца - ЕЛАТЕ МИ СЕ ОБАДЕТЕ - Познавам се с г-н Даниел Вълчев, тъй като е колега от Университета и лично ще го ангажирам с този случай. Ама, ако целта е пак да се търси ПОД ВОЛА ТЕЛЕ - БЕЗ МЕНЕ !
Ами то има и  интересни анимациони филмчета с Исус да почнат всеки ден да се показват тогава.ЗА ТРЕТИ ПЪТ КАЗВАМ КАРАТ ГИ ДА РИСУВАТ не да взимат.НЕ изопъчава думите ми като ветропоказател

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #38 on: April 19, 2009, 13:15 »
Да допълня.Бих се радвал да доведеш християнски дечица на некомплексирани родители, в някоя джамия да се запознаят по отблизо с религията ни да видят че не вреди на никой.

Isyankar

• Guest
« Reply #39 on: April 19, 2009, 13:33 »
Ами то има и  интересни анимациони филмчета с Исус да почнат всеки ден да се показват тогава.ЗА ТРЕТИ ПЪТ КАЗВАМ КАРАТ ГИ ДА РИСУВАТ не да взимат.НЕ изопъчава думите ми като ветропоказател

С какво рисуването върху яйце е толкова по-различно от рисуването върху хартия ? Под вола няма теле - колкото и да го търсиш....Не мисля, че някой с пръчката е задължаван впрочем ...

Isyankar

• Guest
« Reply #40 on: April 19, 2009, 13:34 »
Да допълня.Бих се радвал да доведеш християнски дечица на некомплексирани родители, в някоя джамия да се запознаят по отблизо с религията ни да видят че не вреди на никой.

Застани пред Томбул Джамия в Шумен и брой за един ден колко християнски и колко мюсюлмански дечица ще влезнат да я опознаят и после ми говори ....

А иначе рисуването на яйца какво общо има храмовете ?

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #41 on: April 19, 2009, 13:42 »
С какво рисуването върху яйце е толкова по-различно от рисуването върху хартия ? Под вола няма теле - колкото и да го търсиш....Не мисля, че някой с пръчката е задължаван впрочем ... А иначе рисуването на яйца какво общо има храмовете ?
То остана и с пръчка да ги карат.Няма нищо по различно от носенето на забратки или четенето на Корана.Интересуваме дали твоите деца ще ги накараш да учасвуват в подготовка на Байремските празници.Отговора ме интересува за да знам твоето мнение налага ли се или  не е "толкова по-различно от рисуването върху хартия ?"

Isyankar

• Guest
« Reply #42 on: April 19, 2009, 13:46 »
havalliar,

Ако смяташ, че лепенто на картинки със Спайдърмен върху кокоши яйца е подоготовка на детето ти за Великден - просто обиждаш празника ми ... Бъди по-сериозен ...

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #43 on: April 19, 2009, 13:49 »
havalliar,

Ако смяташ, че лепенто на картинки със Спайдърмен върху кокоши яйца е подоготовка на детето ти за Великден - просто обиждаш празника ми ... Бъди по-сериозен ...

Не ми отговори на въпроса който ти зададох и задаваш втори.На разпит ли съм?

Isyankar

• Guest
« Reply #44 on: April 19, 2009, 13:53 »
Отговарям винаги. Не преиначавай отговорите ми. Това, че ти не можеш да намериш отговора във въпроса ми - не мога да коментирам. Ще се изразя тогава по-простичко.

Лепенето на картинки на Спайдърмен не е подготовка за Великденски празници. Ако някой е накарал децата ти да постят или да минават под плъщеницата или нещо такова - тогава ела ми се обади, че някой ги християнизира...ама това, че твоите деца не са възпитани като истински мюсюлмани и те е страх заради Спайдърмен да не сменят религията си - съжалявам, това не е мой проблем.