Author Topic: ТИМАРСКИ РЕГИСТЪР - Неврокопско 1498 г.  (Read 35300 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
А аз добронамерено ти отвръщам да си играйкаш тихо.

Явно в много гащи си бъркал, че чак до поговорката си стигнал. От целия ми пост от две изречения кое точно те възмути, че се съмнявам, че си Метка с ново име, че източника ти куца, че тюрк и турчин са различни неща или че трябва да се чете?

Да не го обръщаме на личен чат. Има си такъв, предупреждавай ме на лс. Не ми пречи!

Offline Kumuk

• Senior member
Е добре де дори да е Метка ,Тетка, Цедка ти защо го сряза толкова саркастично. Какво лошо е направил? Това което го е качил човека има ли го като теория? Има го. А като прочетох това което ми изпрати един приятел от България за хипотезата (подчертавам хипотеза а не теория) за Иранския тоест за Арииския произход на Прабългарите това което е качил Whitesnake си е направо научен труд.:) Някои като почне да ми говори за Арииска раса и настръхвам. Разбираш каква асоциация правя  >:(

fotakiev

• Guest
Е добре де дори да е Метка ,Тетка, Цедка ти защо го сряза толкова саркастично. Какво лошо е направил? Това което го е качил човека има ли го като теория? Има го. А като прочетох това което ми изпрати един приятел от България за хипотезата (подчертавам хипотеза а не теория) за Иранския тоест за Арииския произход на Прабългарите това което е качил Whitesnake си е направо научен труд.:) Някои като почне да ми говори за Арииска раса и настръхвам. Разбираш каква асоциация правя  >:(
Turkskata teoria za proizhoda na bylgarite otpadna otdavna.Imalo e naistina turkski plemena koito sa se smesili, no kato cialo ne moje da se tvyrdi 4e sme tiurki

Offline Kumuk

• Senior member
Отпадна къде? Предполагам в България. Защото съм чел статия от 2006 година публикувана в  Conservative Historian Journal която твърди че все още наи достоверната теория за произхода на Волжските Българи е за тюркския им произход а всички други хипотези(пак подчертавам хипотези) за сега не са приети от нито един световен исторически форум. Приемаш че Волжските Българи и Прабългарите са от един и същи произход нали? Ако имаш някаква световна обективна документация за различна теоря за произхода на Прабългарите с удоволствие бих я прочел и приел. А и ще съм ти много благодарен ако я споделиш с мене.

Offline abc

• Forum fan
Kumuk тюркски не е турски. От там идат основно разногласията.

Нахално ще е от моя страна да задълбавам, но все пак има разлика между türk и türki. Ти кажи дали е така.

Offline Kumuk

• Senior member
Не го оспорвам. Никакво съмненийе няма в това. Но и ти приеми факта че Турците, Узбеките Азерите Татарите Юрюците Къргъзите Казахистанци и т.н. са със един и същи Тюркски корен. Затова се събират хората на Тюркски Конгреси всяка година. Ако погледнем фенотипа може да се каже че Къргизете са по близки до Кореиците от колкото до съвремените Турци но това е отделен въпрос.

Offline abc

• Forum fan
Така, както си го написал нямам спор. Съгласен съм.

fotakiev

• Guest
Отпадна къде? Предполагам в България. Защото съм чел статия от 2006 година публикувана в  Conservative Historian Journal която твърди че все още наи достоверната теория за произхода на Волжските Българи е за тюркския им произход а всички други хипотези(пак подчертавам хипотези) за сега не са приети от нито един световен исторически форум. Приемаш че Волжските Българи и Прабългарите са от един и същи произход нали? Ако имаш някаква световна обективна документация за различна теоря за произхода на Прабългарите с удоволствие бих я прочел и приел. А и ще съм ти много благодарен ако я споделиш с мене.

Древните българи излизат на историческата сцена още през първо хилядолетие пр. Хр. Тюрките са признати като държавно формирование чак в 6 в. сл. Хр. (т.е. делят ги някакви си 10 века!).
Някои прилики идват то факта, че тюрките векове по-късно идват по места обитавани преди от българи и заимстват от тяхната култура и традиции; т.е. развиват се българска културна среда. Тюрки (или Алтайски народи) не е равнозначно на турци, макар че на английски се изписват по един и същ начин!.......Точна добавка. "Турци" е нация избистрена идейно в края на 19 век и осъществена след образуване на държавата Турция /20-тег ХХв./, на мястото на разпадналатга се Османска империя.Константин Багрянородни в средата на Х век описва геополитическата обстановка на север от Източната римска империя. В общи линии на север от царство България са турките, държавата на турките.Подръжниците на тюркската теза се основават на няколко надписа, които не са разчетени досега, и няма никакви доказателства, че езикът на тях (предполагаемо прабългарски) е тюркски. С иранските езици имат общи корени почти всички европейски езици - затова езиковото семейства се нарича индо-европейско, а с говорещи тюркски езици народи сме общували дълги векове, затове е съвсем естествено да имаме в езика думи с тюркски произход.
Турците наистина са много нагли. Не правят никва разлика между тюрки и турци. Те произлизат от племето Тонгуз-Огуз (племето на десетте стрели) и се появяват на сцената най-малко около 200/300 години по-късно от пра-българите.Турците обявиха за свой и Омир. Омир всъщност се казвал Омар и бил турчин, а Агамемнон бил ага Мемнун и турците били създали елинската цивилизация .А българите отдавна са ги обявили за турци понеже били тюрки/за тях тюрки и турци е едно и също/.
Теорията за тюркския произход на прабългарите беше насадена през комунизма и е абсолютна глупост макар все още някои учени твърдо да стоят зад нея. Същото нещо важи и за нашите "историци". Кой разпространяваше по време на Възродителния процес теорията, че циганите са прабългари?

После какво точно означава да си тюрк? Тюрките нямат нито обща раса, етногенезис, фенотип, нито култура, а са смесица от кво ли не.Сега за турците ,те са смесен народ чието начало е в 13 век когато монголите вилнеят в азия и огромен брой хора от разни народи побягват към мала азия..Те нямат нищо общо помежду си в началото ,но впоследствие езика се уеднаквява ,а и религията и бита.Техните първи държави възникват в мала азия в средата на 13век /тъй нар.турски емирати/.Въз основа на тях започва формиране на народи.Един от тях са османците.Забележете, че те нямат дори име и за етноним на народа си приемат името на основателя си .

Offline Kumuk

• Senior member
Съжалявам че нямам време но ще ти отговоря много конкретно и с исторически факти и доказателсва не от Турски историци а от световно известни Тюрколози. Има някои неща с които съм съгласен но някои твои тези са направо смешни. Не знам темата във форума за Българофобия колко е деиствителна но виждам че в повечето Българи има една огромна за мен неразбираема поне за сега поне Туркофобия  ;D

fotakiev

• Guest
Съжалявам че нямам време но ще ти отговоря много конкретно и с исторически факти и доказателсва не от Турски историци а от световно известни Тюрколози. Има някои неща с които съм съгласен но някои твои тези са направо смешни. Не знам темата във форума за Българофобия колко е деиствителна но виждам че в повечето Българи има една огромна за мен неразбираема поне за сега поне Туркофобия  ;D
Е ...,ако има не е толкова неразбираема защо е ...
Както и всички знаем, защо имат някои хора българофобя след Възродителният процес примерно..

P.P.Не  искам да го приемаш лично, защото живееш в Турция.Писах ти на ЛС а ти не ми отговори и сега ще обсъждаме в форума.От как пишеш в сайта, си промених мнението за много неща  и нямам против като продължим да дискутираме да си го променя и за други .

Offline Сидхарта

• Historian
Скоро попаднах на една интересна книга -История на Турция- от Д.Еремеев и М.Мейер интересно четиво препоръчвам я на заинтересованите.

Offline Kumuk

• Senior member
Е ...,ако има не е толкова неразбираема защо е ...
Както и всички знаем, защо имат някои хора българофобя след Възродителният процес примерно..

P.P.Не  искам да го приемаш лично, защото живееш в Турция.Писах ти на ЛС а ти не ми отговори и сега ще обсъждаме в форума.От как пишеш в сайта, си промених мнението за много неща  и нямам против като продължим да дискутираме да си го променя и за други .

Ще ви отговоря, приемете че не е лесно да ви дам отговор които да бъде лесно понятен за вас. От както ми изпратихте Л.С.  денонощно мисля как да ви отговоря наи конкретно и разбираемо.

Offline Беглик

• Advanced member
Kumuk, с физика ли се занимаваш? Примерът с третия закон ме заинтригува. Досега не бях мислил за по широката му валидност.

Offline Kumuk

• Senior member
Ако ме питаш дали съм физик по професия, не не съм. Но науката като цяло и кокнкретно физиката и математиката заема голяма част в моята лична философия. Не знам защо. Може би защото съм завършил математическата гимназия :) . Но ако те интересува от къде стигнах до извода че 3 закон на Нютон е валиден и в обществените взаимоотношения доста дълга история мога да ти я разкажа на Л.С. ако искаш разбира се.

Offline Беглик

• Advanced member
След като е дълга история и е свързана с философия ме заинтересува още повече и предварително ти благодаря за разказването й.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42