@Ahmed_Ribnovo: отварял ли си някога учебник по езикознание? И не Европейският съюз е определил българският като славянски. Тоз Европейски съюз като манна небесна го имате. Българският език е най-ранният
писмено документиран славянски език.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA@Тео,
Ти скоро ходил ли си в Иран да видиш до къде са я докарали, ония дето се имат за
" най-чистите и безгрешни хора, избрани пряко от Създателя на световете, тези, които самият Аллах (Богът) е изпитал и определил за най-чисти духовно, тези, които познават закона на Аллах (Дж. Дж.) най-добре и са доказали, че го изпълняват най-добре" ?
Друга заблуда, която постоянно приписвате на България - терминът мохамедани.
Забележи, че терминът се отнася не за вярващи в Мохамед, а за последователи на Мохамед. Отвори която и да е западна книга от 18-19 век и ще видиш, че това е било основното обозначение на мюсюлманите.
Виж дефинициите в западната литература - Mahometan, Mohammedan, Muhammadan, Muhammeden - # 1(n.) A follower of Mohammed, the founder of Islam; one who professes Mohammedanism or Islam.# 2. (a.) Of or pertaining to Mohammed, or the religion and institutions founded by Mohammed.
Не съм от тези, които си затварят очите за историческите истини и съм наясно, че във Византия е имало множество мюсюлмани. Също така съм наясно, че през 16-17 век, хората, които приемат исляма и които са нашите предци са носили славянски имена и при приемането на исляма започват да се именуват с турско - арабски имена.
Юруци и при нас е имало - публикувал съм карти на териториите, където са живели.
Хвърли отново един поглед - техни са териториите в червено.