Голям чат се е развихрил в тази тема. Три дена ме няма и някои хора вече ще ме стигнат с постингите.
Приятелю Isyankar, с последните ти постинги / а само днес са повече от 50/ имам чувството, че тук пише водещ от Скат, който изобщо не се интересува от фактите и от мненията на събеседниците си като си пее една и съща песен. То бива предубеденост, но твойто минава граници.
Имайки предвид, че според българската конституция и историография помашки етнос не съществува - тогава не виждам проблем да няма помашка партия. Но, ако мисли някой да прави второ ДПС и да дискриминира непомаците в смесените райони, където такава партия ще има власт - няма да го бъде това...
Не се безпокой, второ ДПС няма да има. Идеята тук е да се направи половин ДПС. В ход е максимата "Разделяй и владей!".
Защо не мога да се съглася с теб, като казвам, че ми звучиш като водещ в Скат? Първо на първо ДПС не е етническа партия - бърка се с факта, че досега само чрез ДПС мюсюлмани са могли да влезнат във властта. Ето ти списък /търсачка/ на депутатите от 40-то Народно събрание :
http://parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=3Опитай се да откриеш мюсюлманско име сред депутатите от листите на политическите пратии извън ДПС? Не си губи времето, такива няма да намериш! Втори въпрос - дай ми имена на мюсюлмани /турци или помаци/, които да са участвали в управлението на България преди явлението ДПС? За повече от 100 години независима България, такива не успях да открия.
Мюсюлманското население на Република България е 12% според последното преброяване. Според предложението на един участник по-горе за пропорционално представяне във всички етажи на властта, това означава мюсюлманско представителство, изразено в този процент. Или, в парламента трябва да има 29 депутата мюсюлмани. Нека да видим колко са те в момента. В другите листи такива липсват затова публикувам листата на ДПС. Ще кажеш - но те са 34, вместо 29! Дали е така :
АЛИОСМАН ИБРАИМ ИМАМОВ
АРИФ САМИ АГУШ
АХМЕД ДЕМИР ДОГАН
АХМЕД ЮСЕИН ЮСЕИН
ДАУТ ИДРИЗ ОСМАН
ЕРДОАН МУСТАФОВ АХМЕДОВ
ИЛКЕР АХМЕДОВ МУСТАФОВ
ЙОРДАН КИРИЛОВ ЦОНЕВ
КАМЕН КОСТОВ КОСТАДИНОВ
КАСИМ ИСМАИЛ ДАЛ
ЛЮТВИ АХМЕД МЕСТАН
МЕТИН МЕХМЕДОВ СЮЛЕЙМАНОВ
МИТХАТ САБРИ МЕТИН
МУСА ДЖЕМАЛ ПАЛЕВ
НЕДЖМИ НИЯЗИ АЛИ
НЕСРИН МУСТАФА УЗУН
НИГЯР САХЛИМ ДЖАФЕР
НИХАТ ТАХИР КАБИЛ
РАМАДАН БАЙРАМ АТАЛАЙ
РЕЙХАН ИБАДУЛА АБЛЕКИМ
РЕМЗИ ДУРМУШ ОСМАН
РОСЕН ЗЛАТАНОВ ВЛАДИМИРОВ
ФАТМЕ МУСА ИЛИЯЗ
ФИДЕЛ ДИМИТРОВ БЕЕВ
ФИКРЕТ ХЮДАЕТОВ ШАБАНОВ
ХАСАН АХМЕД АДЕМОВ
ХРИСТО ДАМЯНОВ БИСЕРОВ
ХЮСЕИН МУТАЛИБ ХАМДИ
ЧЕТИН ХЮСЕИН КАЗАК
ЮКСЕЛ АЛИ ХАТИБ
ЮНАЛ САИД ЛЮТФИ
ЮНАЛ ТАСИМ ТАСИМ
ЮСЕИН АПТУЛА ДЖЕМИЛ
ЯНКО АЛЕКСАНДРОВ ЯНКОВ
От 34 народни представители в тази листа
шестима са християни. Това е парадокс! Никоя от останалите партии не е отстъпила по 12% от избираемите места на мюсюлмани. ДПС обаче дава цели 18% на християни. Прословутата турска толерантост в самоуправлението, наследена още от Османската империя, и тук си казва думата.
Ние можем да си лаеме колкото си искаме, да не спираме телевизорите си с програмата на СКАТ, но фактите са си факти, и когато те проговорят, можем само да замълчим.