Author Topic: PlovdivMedia - Помашка партия ще се пръкне в Пловдив!  (Read 32147 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline havallar

• Advanced member
samo da dobava edna syshtestvenna podrobnost: Ataka e nova partia i ia ima to4no zaradi zakonite na fizikata.....
Ina4e sym napylno syglasen i podkrepiam mnenieto ti

Атака е партия ,която ни нарича "РЕЗЕНЯЦИ".Това според теб редно ли е.Обижда се и еврейската общност.Обиждат се и голяма част от избирателите.Дали от Атака са забравили християнските цености,които ги рекламират при нас.И как да повярваме че ги има като такива псевдо християни не ги спазват?За Резеняците може да почетеш във В.Атака

Offline havallar

• Advanced member
Да добавя.ДПС щеше да се загуби от самосебеси.Ако народа припознова извесна "защита" от нови възродители ,ще има и такива партии.

fotakiev

• Guest
Атака е партия ,която ни нарича "РЕЗЕНЯЦИ".Това според теб редно ли е.Обижда се и еврейската общност.Обиждат се и голяма част от избирателите.Дали от Атака са забравили християнските цености,които ги рекламират при нас.И как да повярваме че ги има като такива псевдо християни не ги спазват?За Резеняците може да почетеш във В.Атака
Ne e radno!Tia e nacionalisti4na,fanati4na i samoopianila se partiika, koiato e otishla v krainost zaradi drugi krainosti predi tova.
Ako shte s krysta v ryce da hodi Siderov niama da mu poviarvam ,4e e hristianin."Rezeniaci" sa te kato se "otriazvat" sys kakvoto nameriat sys povod i bez povod.

Offline havallar

• Advanced member
Ne e radno!Tia e nacionalisti4na,fanati4na i samoopianila se partiika, koiato e otishla v krainost zaradi drugi krainosti predi tova.
Ako shte s krysta v ryce da hodi Siderov niama da mu poviarvam ,4e e hristianin."Rezeniaci" sa te kato se "otriazvat" sys kakvoto nameriat sys povod i bez povod.
Припомни си призидента как спечели -благодарение на страха на всички мюсулмани  от нов натиск.Такава е крайна и просташка ,и излагация за християните защото без допитване визира тях.Аз нямам проблеми с хриктияните и имам много приятели,но такива са проводници на ненавист между нас.
 Затова в момента има нужда от такава партия да представлява гр. граждани,както се е приело за модел до момента с горепосочените.

Isyankar

• Guest
Това ,което го мислиш приятелю е по-скоро неконфортно положение.И при циганско гето да сложиш един българин ,положението ще е същото.В психиката на българина ДПС  няма достъп.

Абе в Кърджали етнобългарите не са ни един, ни двама...нито в Джебел или Момчилград...А последното изречение не го разбрах ... Ама след 20 години ДПС, което дискриминира хората в смесените райони - нима очакваш, че няма да се роди антипод на ДПС - негова сестра - с една майка БКП и ДС ? Наивно е ...

Offline havallar

• Advanced member
Абе в Кърджали етнобългарите не са ни един, ни двама...нито в Джебел или Момчилград...А последното изречение не го разбрах ... Ама след 20 години ДПС, което дискриминира хората в смесените райони - нима очакваш, че няма да се роди антипод на ДПС - негова сестра - с една майка БКП и ДС ? Наивно е ...
  Точно за това трябва Помашка партия ще се пръкне в Пловдив! За да има кой да представлява интересите на помаците.Защото периодично на някоя власт сме ГРЕДА в окото,както казва Тео в др. тема.Все някои се опитва да ни направи врагове на държавата-за което не мога да се съглася.Защото до сега никоя организация или партия не ни защити.Не предложи икономическо развитие на райони с помашко население.
 Или предлага на част  помашка прослойка Саръевци-еничари,та да служат за пример пред останалите .Да има кого да последват.

Isyankar

• Guest
Имайки предвид, че според българската конституция и историография помашки етнос не съществува - тогава не виждам проблем да няма помашка партия. Но, ако мисли някой да прави второ ДПС и да дискриминира непомаците в смесените райони, където такава партия ще има власт - няма да го бъде това...

Offline havallar

• Advanced member
Имайки предвид, че според българската конституция и историография помашки етнос не съществува - тогава не виждам проблем да няма помашка партия. Но, ако мисли някой да прави второ ДПС и да дискриминира непомаците в смесените райони, където такава партия ще има власт - няма да го бъде това...
  Ако не ти харесва твое право е да не гласуваш за нея,това е  съкровенно демократично право на всеки сам да избира.Щом се признава от властите ,няма лошо и тя да влезне в парламента.

Isyankar

• Guest
Какво харесвам аз - няма значение. Казах само, че няма да ми е приятно второ ДПС в помашките райони, което да дискриминира християните. Не казвам, че ще е такава тази партия.

Offline havallar

• Advanced member
Какво харесвам аз - няма значение. Казах само, че няма да ми е приятно второ ДПС в помашките райони, което да дискриминира християните. Не казвам, че ще е такава тази партия.
И на мен не ми са приятни много неща но ги има.В крайна сметка избиратела решава и твоето или моето мнение са без значение.

Isyankar

• Guest
Избирателя решава, ама и конституцията решава понякога дали някоя партия е противоконституциона...

А и какво искаш да кажеш с това избирателя решава ? Твърдиш, че избирателя избрал ДПС, която дискриминират явно християните в Кърджлаийско - всъщност избирателя им носи вина ? Нали разбираш, че с тези думи правиш крачка към война ??

Offline bađanaka

• Candidate member
  • *
Как мислите Вие, нужни ли са ДПС-та, помашки и ромски партии. Моите виждания за демокрация са доста по-различни: партийните листи да бъдат с местни хора - да кажем, че в района на Гоце Делчев има 90% мюсюлмани и 10% християни, от община Гоце Делчев се изпращат 10 души депутати - 5 от партия "Х" и 5 от партия "У", 9 от тях са мюсюлмани и 1 християнин. Хубаво е, че навлизате в политиката, но за вас не е ли по-добре да имате 1 министър избран от листите на някоя голяма партия, отколкото 20 депутата в опозицията, чиито глас не може да промени нищо.

ПС: извинявам се, че нарушавам правилата на форума, но цялата тема е такава.

Isyankar

• Guest
Вижте...в България всеки си мисли, че разбира от политика, от футбол, а покрай кризата напоследък и от икономика. Не е толкова просто - правим си партия хора от дадена общност и цак ето ни в парламента винаги сме с тях винаги сме на власт и т.н...

Това е все едно софиянци да си направят партия и да имат винаги една партия, която има 2 пъти повече гласове от ДПС и винаги е в парламента и винаги да иска да е в управлението, а когато тя управлява какво ? Мисли повече за софиянци, отколкото за останалите граждани ли ? Според мен групирането на подобни принципи на хората по партии в крайна сметка не води в интерес на никого и не случайно конституцията забранява такъв тип сдружения ... тъй като, ако в крайна сметка има помашка, ромска и турска партия - в един момент ще се появи и отговора - партия на българите-християни, която ще направи задължително гласуване и винаги ще има по над 80% на избори и винаги ще е самостоятелно на власт, но тогава трябва да не се интересува от електората на турската, ромската, помашката партии ? Това не е демокрация според мен...

Offline havallar

• Advanced member
Вижте...в България всеки си мисли, че разбира от политика, от футбол, а покрай кризата напоследък и от икономика. Не е толкова просто - правим си партия хора от дадена общност и цак ето ни в парламента винаги сме с тях винаги сме на власт и т.н...

Това е все едно софиянци да си направят партия и да имат винаги една партия, която има 2 пъти повече гласове от ДПС и винаги е в парламента и винаги да иска да е в управлението, а когато тя управлява какво ? Мисли повече за софиянци, отколкото за останалите граждани ли ? Според мен групирането на подобни принципи на хората по партии в крайна сметка не води в интерес на никого и не случайно конституцията забранява такъв тип сдружения ... тъй като, ако в крайна сметка има помашка, ромска и турска партия - в един момент ще се появи и отговора - партия на българите-християни, която ще направи задължително гласуване и винаги ще има по над 80% на избори и винаги ще е самостоятелно на власт, но тогава трябва да не се интересува от електората на турската, ромската, помашката партии ? Това не е демокрация според мен...
  Ами то има вече партия на БГ християните и тя е..А....................То конституцията забранява леви и десни заедно но сме свидетели и на това.

Isyankar

• Guest
Е, как така тая партия на християните, която твърдиш ти събира едва към 300 000 гласа - това ли са християните само в България ? А онези със свастиките и сталиниските тениски в нея - и те ли са от автентичните християни ? Моля те не обиждай религията ми с тази партия...