Author Topic: PlovdivMedia - Помашка партия ще се пръкне в Пловдив!  (Read 32015 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Зададат ли  се избори новородени политици се сещат за народа,в косвеност за Помаците в случая.Не съм сигурен но сигурно тази е 3-4 партия и все "загрижени " за Помаците.Първо ДПС години наред редеше депутати от къде ли не и помаците гласуваха,после се появи Демократична партия на труда на Камен Буров от с.Жълтуша,който беше тук в САЩ и каквото успя измъкна и се потули,следва отцепилата се партия от ДПС вече не искам да и споменавам името,последва миналата година друга партия на Мендерес Кунгьов,който познавам от дълги години,сега се пръкна тази от 2-3 ден" Демократичен Прогрес и Благоденствие"  Да ама НЕ казваше навремето Петко Бочаров- прогрес и благоденствие  no не за помаците!.Конкретно-резервиран съм към поредната партийка!
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Ismet DRAMSKY

• Guest
Все пак какво е твоето предложение за пътя и начинът да се решат поне част от въпросите и проблемите на Помаците? С неполитически и форумни интеренет изяви, с политически изяви или с нещо друго?

Offline Gelina

• Forum fan
С работа!  ;D

Ismet DRAMSKY

• Guest
И по-точно с каква работа? Да берем повече кошове и низи с тютюн на сушилнята, да сеем повече картофи, да отглеждаме повече домашни животни за мляко и сирене, да приготвим повече дърва за зимата, да..... и т.н.! Първо за ДПС-то, това, че го създадоха турците и друга по-голямата част от Помаците, които после бяха отритнати и прогонени, кой по Америка, кой по Канада, кой по Турция и по различни краища на света, а останаха там само големите играчи постигайки уменията и държайки се като еврейски "мюсюлмани" и които със сладките приказки почнаха да се измерват с Рокфелер на гърба на този беден народ ли? Камен Буров все пак се е опитал нещо да направи, Мендерес Кунгьов доколкото знам бивш Помак ли е незнам, правейки се на по-турчин от най-големите турци или ние които почти нищо не правим и можем само да критикуваме всяко едно начинание! Ако, трябва да чакама, да чакаме и пък да видим, къде да се ориентираме, то една голяма част от Помаклъка това правим, да почакаме да се появи някой по-силен и по-бабаит и да се ориентираме към него, то май, че това го можем доста добре. а на инициативните да ги одумаме, то на на нас Помаклъка това ни е най-силното качество май! Знае ли се , но май че така ни оприличават и това просто трябва да се опровергае .! Да на думи веднага, пък на дела ще се поогледаме и ако имаме файда ще помислим, ще видим и ако няма кяр ще критикуваме, то нали сега живеем в демонстрация т.е в демокрация, можем да си говорим квото си искаме, особено в интеренета! ::)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ismet DRAMSKY, правата на помаците не могат да се извоюват с политически лостове. Най-малкото законът не го позволява. Не се допуска партия да поставя интересите на определено население ,групирано по етнически или религиозен признак, над тези на останалата част от българските граждани. Помашка партия към настоящия момент звучи абсурдно, както и да го погледнеш.

Ще ме опонираш с ДПС. Но ДПС никъде не е твърдяла, че е партия на турците. По устав тя е либерална партия, отворена за всички български граждани /друг е въпроса какъв е нейния електорат/. Не съм чувал Доган да твърди, че ще защитава интересите на турци, помаци и цигани за сметка на етническите българи, а този Палов още не е регистрирал партията си и вече се определя като "месията на помаците".

въпрос -Не очаквате ли да ви обвинят, че създавате етническа партия?

А. Палов-Не могат да ме обвинят защото аз правя национална партия. Не казвам, че помаците са отделен етнос. Те са част от българската нация.

Може и да не са отделен етнос, но са различна религиозна група /общност/. Същото е - Конституцията не го позволява.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

halikan

• Guest
И по-точно с каква работа? Да берем повече кошове и низи с тютюн на сушилнята, да сеем повече картофи, да отглеждаме повече домашни животни за мляко и сирене, да приготвим повече дърва за зимата, да..... и т.н.! Първо за ДПС-то, това, че го създадоха турците и друга по-голямата част от Помаците, които после бяха отритнати и прогонени, кой по Америка, кой по Канада, кой по Турция и по различни краища на света, а останаха там само големите играчи постигайки уменията и държайки се като еврейски "мюсюлмани" и които със сладките приказки почнаха да се измерват с Рокфелер на гърба на този беден народ ли? Камен Буров все пак се е опитал нещо да направи, Мендерес Кунгьов доколкото знам бивш Помак ли е незнам, правейки се на по-турчин от най-големите турци или ние които почти нищо не правим и можем само да критикуваме всяко едно начинание! Ако, трябва да чакама, да чакаме и пък да видим, къде да се ориентираме, то една голяма част от Помаклъка това правим, да почакаме да се появи някой по-силен и по-бабаит и да се ориентираме към него, то май, че това го можем доста добре. а на инициативните да ги одумаме, то на на нас Помаклъка това ни е най-силното качество май! Знае ли се , но май че така ни оприличават и това просто трябва да се опровергае .! Да на думи веднага, пък на дела ще се поогледаме и ако имаме файда ще помислим, ще видим и ако няма кяр ще критикуваме, то нали сега живеем в демонстрация т.е в демокрация, можем да си говорим квото си искаме, особено в интеренета! ::)
Mejdu drugoto gospodin Dremski vie ve4e 4len liste na novata partiya mnogo yako privetstveno slovo ste vmetnali v foruma na balgarska nacionalna televizia,a kakvo imate vpredvid pod namalyavane na 'turcizacia'na pomacite i podobryavane jivota na balgarskite turci

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
... или може би е учредител?

Политиката по-скоро ще разедини помаците, отколкото да ги обедини...
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Ismet DRAMSKY

• Guest
Мустафа, никой не казва, че ДПС е турска партия, тя е партия на всички български граждани. Мисля, че в такова положение е и тази новата Партия "Прогрес и Бл.", или т.нар "помашката", както на ДПС казват в скоби "турската". Но за мен си е все едно как се наричат, като давам пример за АТАКА, мога да я нарека "нацистка", но дали е така, не аз решавам и определям това!
Halikan - Към днешна дата и час 16.00 часа, все още не съм, но по нататък незнам, мога да те уведомя за това, ако пожелаеш да разбереш! Ти като по друг начин полит.ориентиран, вярвам, че не ще имаш нищо против, ако си помак и можем да бъдем от различни полит.сили и да коментираме пак темите за Помаците, без различният полит.цвят да ни прави врагове, без значение! За термина турцизиране, ако има "...." , значи е правилно поставен, за да не се стряскат "атакистите", ако ли не трябва да се направи корекция на "......." за по голяма яснота. Не мога да си спомня сега коментара направен там. А, по твоя преценка може и да го приемеш, като тълкувание, че аз не съм нито етнически турчин, нито етнически българин, нито пък етноамериканец т.е. индианец и не искам да ставам такъв, под никакъв предлог. Аз съм просто, Помак! Като в онази песен. Аз съм просто човек, ако си я чувал?  ;)

Ismet DRAMSKY

• Guest
Halikan, забравих и за термина за "българските турци" - имам предвид турците от държавата България, щото има турци и в Гърция, и в Македония, и в Белгия, и в Германия, и т.н. по света, т.е. за отграничаване спрямо държавната им територия по местопребиваване, по народност, по постоянен адрес и по настоящ адрес. За по голяма точност, защото на някои трябва да им се отговаря и с географски понятия за териториална определеност, за яснота и за да няма недоразумения!  8)

hacar64

• Guest
Samo imeto i e poma6ko-sastava NE.

halikan

• Guest
spomnyamsi 4e predi dve tri godini biv6iyat kmet na Nedelino Stoyan Be6irov iska6e da pravi poma6ka partiya,sled koeto se otkaza i porasna v yerarhiyata do kordinator na Ataka za Smolyanska oblast

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
  Целта на помашките партии е да легитимират нов етнос у нас !           

В паническия си страх от нарастващото влияние  в обществото кабинетът подкрепя организации срещу държавата . Учредяването на поредната политическа формация  от проф. Адриан Палов - "Прогрес и благоденствие", е един от многото опити да се маскират истинските цели на онези, които бленуват да видят България федерирана и разделена на автономни области и мюсюлмански анклави. Появата й е и пореден цинично - йезуитски ход да се внуши "небългарския" произход на помаците, да се улесни турцизирането им и да се разпиляват национални сили
няколко месеца преди парламентарните избори. Зад всичко това обаче несъмнено стоят и влъхвите от управляващата тройна коалиция, които видимо изпитват панически страх от нарастващото влияние на АТАКА в обществото и са готови да подкрепят всяко антибългарско и антихристиянско образувание, за да не я допуснат до лостовете на властта. Пак триумвиратът Станишев - Сакскобурготски - Доган и техният антураж стоят зад шумния пропаганден спектакъл около лидера на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев - с напразните надежди да отклонят гласове от АТАКА на предстоящите избори. Въпреки, че инструментариумът за това се оказа общо взето негоден - в повечето случай закъснели  тиради и констатации срещу все по-широкото нахлуване на ислямския фундаментализъм у нас. Не е случайно, че новата партия на проф. Палов обяви, че е готова да се коалира предизборно с организацията на Яне Янев и недоносеното обединение СДС - ДСБ.
Преди професора друга маргинализирана персона - клеветникът Сезгин Мюмюн, се бе "загрижил" за помаците, само и само да заличи българската им родова памет, да извлече някакви илюзорни политически дивиденти. И да оправдае парите, които навярно текат към него от някои наши партийни централи и чужди специализирани ведомства. След като доста време демонстрираше близост с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Мюмюн изненадващо се хвърли в друго поприще и създаде т. нар. Федерация "Справедливост" и с парите на щедри спонсори месеци наред обикаля Западните Родопи, за да промива мозъците на помаците. Те според него трябвало сами да определят към кой етнос принадлежат - което ще рече да се обявят за турци съгласно бляновете на сепаратистката партия ДПС и съветниците му от Анкара
Опитите на Мюмюн да се дистанцира от Доган са прозрачна мимикрия, в каквато сега се упражнява и проф. Палов, защото целите са едни и същи - антибългарски и антихристиянски. Това пролича и от смехотворните съждения на заместник- председателя на "Справедливост" - помакът Кадри, който неотдавна пред една национална телевизия почти в прав текст се обяви за турчин, след като е мюсюлманин. Но спести, че родното му село, небезизвестното Рибново, е един от бастионите на ДПС в Западните Родопи - превърнати в уютно свърталище на  половин дузина фундаменталистки  и терористични ислямски организации, между които Ал Каида и "Мюсюлмански братя". С техните пари само в този регион за около 15 години бяха изградени над 40 джамии.
Сред тази  кохорта от новоизлюпени само за две- три години откровено антибългарски  организации е и Демократическата партия на българомразеца Адем Кенан. До него се нареди и т. нар. Турско национално обединение на помака от Якоруда Мендерес Кунгюн. Според безотговорното и видимо некомпетентно мнение на президента Георги Първанов преди време, то не било "голям проблем". Прокуратурата и тя за пореден път си затвори очите и обяви, че ще се намеси, само ако има "наличие на данни за антидържавна дейност". В същото време, за да се погаври с българското достойнство и с историческата ни памет, Кунгюн създаде организацията си на героичната Бузлуджа и  записа в програмата на политическото си отроче следните цели: "Развитие и утвърждаване на мюсюлманската общност, признаване на турско национално малцинство в България и превръщането й в двунационална държава. Турският да бъде обявен чрез закон за втори официален език в страната"...
Почти по същото време друг "пратеник" на Аллах - скандалноизвестният бивш софийски районен мюфтия и защитник на фундаменталистите Али Хайраддин, поиска ислямът да стане "равнопоставен" на православието в нашата все още християнска държава и организира във Велинград конспиративно сборище. Там бе учредена поредната структура за разрушаване на българската държавност - "Съюз на мюсюлманите в България". Мястото бе избрано не случайно - градът години наред последователно и целенасочено се превръща  координационен пункт
за разпространението на радикалния ислям
в Западните Родопи. Той е и един от центровете за антихристиянската инвазия в региона - заедно със Смолян и Гоце Делчев. Преди година ревностният последовател на Мохамед - Хайраддин (   роден в друго средище на фундаменталистите - Аврамови колиби, на километри от селото на проф. Палов) бе арестуван, заради създаване на тайна група, призоваваща към джихад срещу християните чрез ислямски сайтове. Единият от тях бе с абревиатурата АМГТ - название на турската задгранична структура на терористичната организация "Мюсюлмански братя" с централен офис в Германия. Преди години тя бе реактивирана и действа още по-интензивно, особено след като властта в Турция бе поета от ислямистката Партия на справедливостта и развитието, начело с премиера Реджеп Ердоган. Податливата на политически натиск прокуратура у нас "не видя" и в този случай заплаха за държавата и след 72-часов арест освободи пропагандаторите на джихада.
По същият национално безотговорен начин бе търпяно регистрираното в Смолян Обединение за ислямско развитие и култура (ОИРК), начело с йорданския възпитаник Ариф Абдула. Заместникът му Селви Шакиров пък се оказа сродник на цитирания по-горе Али Хайраддин. Шефовете на тази структура проведоха десетки конспиративни събрания в Централните и Западните Родопи, за да призовават мюсюлманите към обединение, за да бъде променено държавното устройство у нас - естествено, в полза на исляма и на една бъдеща федерация. На непросветените си слушатели втълпяват идиотското "откритие", че по нашите земи, още преди идването на Аспарух, са живели...мюсюлмани. Че в Родопите трябва да се учи усилено турския "майчин"  език, а помаците трябва да са готови за идването на Водача, който неминуемо щял да се появи и да ги поведе. Правителството на злополучния Станишев и прокуратурата и в този случай си заровиха главите в пясъка, повтаряйки не по-малко инфантилния рефрен за някаква криворазбрана толерантност и "успешен" етнически модел. А този модел не е нищо друго, освен последователно сриване на българската държавност и целенасочено, необезпокоявано от безхаберните ни власти, налагане на (мирния засега) Косовски синдром у нас.

В-к Атака.Днес

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
.... Uplashihme tezi ot Ataka! :)

Offline sema_rohleva

• Senior member
Отдавна чувам за тази партия , тъй като професор Палов е дайчо на моя зет и е идвал да ни предлага да участаваме в учредяването й и да станем членове.

Във връзка с това мога да споделя само следното , може и мнението ми да е малко по емоционално:

Ако се обърнете назад и проследите с поглед цялата политическа история на България след поредното ни Освобождение , забележете колко е нестабилен той , как досега повечето от партиите се създаваха , достигаха в един момент пиковия си час(благодарение донякъде и на народната обезвереност , на народа , който винаги си - Аха ей тая партия ще ни оправи )  и след това много бързо се разпадаха .....най вече в дясно ... , а народът с надеждата своя още си живее ....сега пък на мода са ГЕРБ ....Ех дано те ни оправят ...малко трудно , но все пак нали надеждата умирала последна .......

И като се замисля ей това я чака и партията на Палов , само ще разбуни мозъците на помаците и ще ги обърка , разедини и в крайна сметка .....поредното разочарование ....

Според мен не това е пътят за подобряване на положението ни като етнос , а образованието и отвореността към новото и просперитета.

Сега може би ще кажат някои от съфорумците - за това трябват пари , а помаците едва свързват двата края. Не съм съгласна , защото моите родители също не са никак заможни и са започнали от нулата и са успели да ми дадат образование , лишавайки се от много неща но все пак са ме образовали ... С една дума партията на Палов няма да ни спаси нито да ни подобри положението , тя ще е поредната комета преминаваща по политическия небосвод.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
  Подкрепям мнението на Сема!!!