Author Topic: Истината за Помаците !  (Read 322524 times)

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

Offline pomakBG

• Member
  • **
Ynt: Истината за помаците
« Reply #75 on: May 14, 2009, 15:29 »
Аз лично съм против турцизацията и всички глупости написани... То си има археология и още куп науки ,които са казали истината...  Какво лошо има българи мюсюлмани и българи християни да живеем заедно ?!?!?  Европейска страна сме и нека не мислим ограничено... Един човечец турчин мисля ,че беше може и помак да е бил незнам наскоро по БТВ заяви " Нас всички ни използват... В предизборните кампаний ДПС ни обещаха да можем да сечем дървета без контрол или нещо от сорта ии казаха ,че щяха да ни отпуснат субсидий за тютюна а като минат изборите всичко забравят... Ето това е цялата истина за съжаление :( В Б-я няма свястна партия то дори няма политически елит за да може всички да се чувстваме като единна държава.. Тя затова и страната ни тегли надолу!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #76 on: May 14, 2009, 15:33 »
Тук някъде прочетох постинг,мисля на ПЕТЕР беше цитирам"Религиите трябва да отмрат" Мога да кажа,че Религиите каквито и да са Християнска,Ислям,будизъм,католици,протестанти, и какви ли не са в основата за запазване на човечеството,нация като държава и света.Ще дам пример от тук в Америка! Американското семейство в условията на разкрепостена демокрация се чуди как да опази децата си.Имам наблюдения от над 10 години.За да се опази поколенията тук например  това е масово явление.През почивката събота и неделя родителите водят децата си на църква или независимо къде само и само да се съхрани психиката и развитието на детето.Отивайки на училище е различно- масово се дрогират,използват наркотици,над 90 % от средните училища е факт.Какво остава,за съхранение- РЕЛИГИЯТА!!! Каквато и да е тя,предпазва човечеството,без религия и вяра в душите ни сме обречени душевно предварително!
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #77 on: May 14, 2009, 18:24 »
Аз лично съм против турцизацията и всички глупости написани... То си има археология и още куп науки ,които са казали истината...  Какво лошо има българи мюсюлмани и българи християни да живеем заедно ?!?!?  Европейска страна сме и нека не мислим ограничено... Един човечец турчин мисля ,че беше може и помак да е бил незнам наскоро по БТВ заяви " Нас всички ни използват... В предизборните кампаний ДПС ни обещаха да можем да сечем дървета без контрол или нещо от сорта ии казаха ,че щяха да ни отпуснат субсидий за тютюна а като минат изборите всичко забравят... Ето това е цялата истина за съжаление :( В Б-я няма свястна партия то дори няма политически елит за да може всички да се чувстваме като единна държава.. Тя затова и страната ни тегли надолу!
Много логично мнение на помак.БГ

Offline pomakBG

• Member
  • **
« Reply #78 on: May 14, 2009, 19:35 »
Трябва да търсим това ,което ни обединява а не обратното!! Особенно ,че помаците и българите имаме не малко допирни точки освен това ,че повечето изследвания сочат ,че в.нар помаци би трябвало да са българи или преди 200 години са били българи сега сигурно има доста антропологични промени.. Но разберете няма как да живеят в една къща хора мж/у ,които няма разбирателство още повече ,че нашата "къщичка" се управлява от хора или по-точно НЕхора ,които  работят само в техен интерес...  За да си оправим положението има един начин > ОБЕДИНЕНИЕ!!! 

Това разбира се си е лично мое мнение и не искам някой да остане с впечатление ,че се опитвам да го наложа!! Просто от известно време се интересувам от това и се ровя на всякъде и научавам доста интересни работи за всеки без да потбирам..

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #79 on: May 14, 2009, 19:59 »
  Отговарям директно- сайта помак.eu засега,казвам засега се опазваме от тема политика,има десетки,стотици сайтове за политика,там търсете и спорете за това!  Уникалното ТУК в помак.еu, че благодарение на нашите членове тук не се случва,и в това е истината да опазим сайта.Ръководителите знаем това. Сайта www.pomak.eu  си заслужи място по света като глас на Помаците по света,и в момента се радваме заедно  че тук намират простор стотици помаци и Не помаци приемайки сайта като роден дом!

Offline pomakBG

• Member
  • **
« Reply #80 on: May 14, 2009, 20:09 »
В такъв случай се извинявам за политиката.. но без нея няма как братя! Политиката е отвратително нещо ама трябва да си имаш представа от нея иначе ще те мачкат но както и да е... трийте ми постовете  ;)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #81 on: May 14, 2009, 20:15 »
- Да без политика неможе в реалноста но тук може.
Инплантирането на политика тука , особено сега преди изборите е обслужване и преследване на определени политически и корпоративни интереси, тъй като партийте са корпораций.
Ако отвориме кутията на Пандора, ставаме лесна плячка в устата на политическата ламя.

Offline pomakBG

• Member
  • **
« Reply #82 on: May 14, 2009, 20:35 »
А бе ние като цяло и сега сме плячка на политическата ламя особенно голяма част от някой етноси... То като се мълчи нещата не се подобряват ;) Но за форума до голяма степен си прав ! Поздрави!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #83 on: May 14, 2009, 20:37 »
Не е лошо да се критикуват политиците - лошото е, че тази критика може да се използва за възвеличаването на други политици.

А този pomakBG /не знам дали е "случайност" избора на ника му, който е почти идентичен с този на историка Хюсеин Мехмед/ откакто е тук само за политика и "общи исторически корени" ни говори. 
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #84 on: May 14, 2009, 20:46 »

А този pomakBG /не знам дали е "случайност" избора на ника му, който е почти идентичен с този на историка Хюсеин Мехмед/ откакто е тук само за политика и "общи исторически корени" ни говори. 

Аз не вярвам да е случайност. На всичкото отгоре вярвам че е ''чакма'' Помак.

Offline Ralitsa

• Member
  • **
« Reply #85 on: May 14, 2009, 20:50 »
I kakvo e "4akma" pomak ako moga da popitam?

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #86 on: May 14, 2009, 20:53 »
Ma kakva sluchainost..toa e parazit prilepil se za nickot na pochituvaniot Husein Mehmed!.
Predlagam vednash da se banira!.
Allah nema da ja promeni sostojbata na eden narod se dodeka toj narod samiot ne se promeni!

Offline pomakBG

• Member
  • **
« Reply #87 on: May 14, 2009, 22:22 »
Както и в другата тема поясних не предполагах ,че има друг човек с този ник и веднага му писах на ЛС с извинение... Ако мога да си сменя ника казвайте ако не ще си истрия профила ако може.. ЯСНО??? А това за чакмата не го разбрах  ??? Ама с тия паразити голям филм направи  :D

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #88 on: May 14, 2009, 22:33 »
В момента има 51  души Онлайн в сайта на помак.eu,,,, :),засега аз потдържам фронта сам,очаквам подкрепа..

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #89 on: May 14, 2009, 22:33 »
То бива случайност, ама чак и главните букви да улучиш 8) Трий се и се обаждай на модераторите да не те баннат по IP при следващата регистрация. А като се регистрираш отново /моля те да не избираш ник mustafa_d/ се обади, че си стария помакБГ.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)