Към abc и останалите съмишленици. Аз съм християнка, но от години имам вила в Родопите, като и в селото и околните села съм заобиколена само от помаци. С времето свикнах и започнах да ги приемам, надявам се и те мен. Старите хора са със здрав разум и морал и притежават и мъдрост и с тях може да се говори нормално......но младите....
честно да ви кажа, вгледайте се в ценностната си система, не сте объркани от никого, много добре знаете историята и произхода си, около нас има и столетници и са ми разказвали какво е преживял този край в последните 100 и повече години. Проблемът, приятели, не сме ви ние, християните, ние не се интересуваме от вас /не съм политик, разберете ме правилно/- проблемът си е чисто ваш. Пред християните, и като дойденте при нас в градовете се представяте с християнски имена, което е много неприемливо, защото аз ви чувам помежду си гори по селата, че си говорите с мюсюлманските. Не е по икономически причини, вие това го правите от 20 и повече години. Ниско образовани сте, знаете си го, и това, което работите, едва ли някой ще се подразни от мохамеданското ви име. Турчеете се зорлем, а турците не се ешат с вас, през всичките конфликти между българи и турци сте вземали страната на турците, сега тук плачете, че не ми приемаме. Вгледайте се първо в себе си! Защо хулите отец Боян Саръев, ами вие го правите същото, не се гаврете с религията ни и да носите християнски имена, бъдете себе си! Тогава и ние ще ви гледаме с други очи! Давате вид на много лицемерна общост! каква е тази ваша гордост ДА СИ ПОМАК, като в града се криете и даже не казвате от кое точно село или край сте, защото тези които живеят в близост до Родопите, знаем къде са християнските, и къде помашките махали и села.
Като се определяте за тюрки, араби и не знам какви още, не ни сквернете имената на светците!