А щом любовта е над всичко, що му е трябвало на Балканджи Йово да се дърпа толкова?!
Kakvo izobshto togava e lubovta?Ako Balkandji Iovo e ubil hobavata Iana ot lubov....kym Boga....tova ozna4ava li 4e Bog go obi4a sled tova pove4e?
Na skoro govorih sys edin poznat musulmanin to4no na tazi tema za lubovta.Toi ima 3 sina i edna dyshteria.Pitam go,ako dyshteria ti se vlubi vyv drugoverec hristianin naprimer, kakvo shte napravish.Shte ia spra mi kazva.Amiako lubovta e mnogo silna i ne mojesh da ia spresh shte stane po-losho...moje da ia izgubish i da izbiaga naprimer.Shte probvam pak i pak i pak, mi kazva toi ,ako triabva i nasila..tova e moi dylg...,nishto ne e po goliamo ot lubovta kym Bog..vsi4ko drugo bilo prazno.
Sled tozi razgovor se zapitah kakvo togava iska Bog ot horata...da se razdeliat vlubeni vyv negovo ime?
Ne se li prestaravame horata?Ot kyde mojem da znaem kakvo toi e promislil.A ina4e vsi4ko koeto pravime e vyv imeto na Bog.
Ne moje Vyv negovo ime da stradat hora, zashtoto ako razruhata,straha i omrazata sa Sataninski iz4adia to pri Bog e mirno,toplo i izpylneno sys blagost zashtoto toi e lubov.