Приятели подкрепям напълно Салих , наистина няма тема освен тези с които се поздравяваме с клипчета и песни , в която да не възникнат крамоли и кавги.
Тук сме заедно , за да обменяме информация , да си помагаме доколкото можем и да се опознаваме.
Благодаря на Isyankar за статията.Тъй като аз се интересувам от гораните от техните традиции , фолклор и т.н. и при първа възможност желая и имам намерение да направя една обиколка до Гора ето че научих нещо повече за тях , за тяхното реално положение.
Срамно е в ХХІ век общинската администрация на Драгаш да се помещава в две стаички , но е факт.Така е те гораните , доколкото съм запозната от статии и документални филми опитват да запазят идентичността си като етнос , но за съжаление няма как да останат извън съвременните стремежи да бъдат приобщени към Македонци , Сърби или Българи.
Всеки се опитва да ги приобщи към своята черга , но само на думи , дела няма.
Тук мога да задам само един въпрос - Македонците казват "Вие сте македонци" , Сърбите -"Сърби сте" , а българите говорят за българите в Гора , нищо лошо , но защо нищо не правят за тях , за подобряване на социалното им положение ?
Лесно е да се говори , но по-важно е как може да им се помогне.