Author Topic: В Родопите масово се сменят имена  (Read 269026 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Shumarov

• Guest
Re: В Родопите масово се сменят имена
« Reply #285 on: November 09, 2009, 17:44 »
Шефкет, а как ще коментираш, че след 90та година МАСОВО се сменят мюсюлманските със светски имена ? Виж заглавието на темата.

Не ще да е толкова масово, Isyankar! Ако беше така, то и до мене щеше да стигне!Защото, както гордо се изфука в друга една тема,аз съм също в границите на твоята родина ЕВРОПА.Апък нито мюдюрета сбират помаците да сменят имена, нито джендърмите вървят с тюфеци по сокацисе на сая твоя РОДИНА ЕВРОПА!Така, че ми се струва кьорфишек! Този ланския публикува събитие от 1995 г.-14 години са минали от тези събития!Това е все едно да разправяш вицове за Бай Тошо скришно....пак кьорфишеци!

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #286 on: November 09, 2009, 17:49 »
Този човек е бил мюсюлманин!Какво общо има името му с религията .Наистина ли не само приемаш а и одобряваш тази изродска постъпка?Дори и да е християнин ,пред Господ всички сме равни ,погребани под земята пък сме съвсем изравнени.Изобщо ...защо има християнски и мюсюлмански гробища .Делим се според имената и според религията даже и в гроба.Кой какво ти навира Незир?Кое оправдава да се изгавриш с паметта на някой,заради това ,че не носи турско или арабско име ?

В прекалено плоска дискусия искаш да ме вкараш.

Рахметлиите да почиват в мир.

Правилата са за това да се спазват - християнин в християнско гробище. Мюсюлманин в мюсюлманско.

Стига сте правили политика с тези неща.

И моя баща не искаше навремето да погребва с християнски имена в мюсюлманско гробище - такива са правилата!

Защо вадите някавъв единичен случай от преди години?

Не сме запознати с подробностите, само можем да си чешим езиците.

Ако тук във Форума има някой по - запознат ще ни осветли...
ЕДИННИ В МНОГООБРАЗИЕТО!!!

Isyankar

• Guest
« Reply #287 on: November 09, 2009, 18:04 »
Lany, поздравявам те за това изказване !!!

musov

• Guest
« Reply #288 on: November 09, 2009, 18:07 »
Вярно е. Масово се сменят имената. Не сме българи, не сме турци, тогава какви имена трябва да носим. Турски ли? Като не сме трци, защо да носитм тогава турски имена?

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #289 on: November 09, 2009, 18:24 »
Вярно е. Масово се сменят имената. Не сме българи, не сме турци, тогава какви имена трябва да носим. Турски ли? Като не сме трци, защо да носитм тогава турски имена?

Масово си сменяли имената...трънки...толкова масово, че една масовка не можете да направите...
ЕДИННИ В МНОГООБРАЗИЕТО!!!

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #290 on: November 09, 2009, 18:27 »
Този човек не носи никаква вина за това ,че е погребан с име което му е
дадено насила .Вината за това е на неговите близки,че са го оставили с това име.
Защото името е много важно. Човек цял живот се мъчи да си създаде име.
А някои хора си ги сменят като че ли са носни кърпички.
Правилата са за това да бъдат спазвани.Не може да бъдеш от всичко по малко,
или си мюсюлманин или не си .

Offline SHEFKET

• Senior member
« Reply #291 on: November 09, 2009, 18:34 »
Шефкет, а как ще коментираш, че след 90та година МАСОВО се сменят мюсюлманските със светски имена ? Виж заглавието на темата.

Въпрос на личен избор Isyankar!А колко и дали е масово е друг въпрос,аз лично не вярвам много.Ще ми разясниш ли каква е разликата между мюсюлманските и светските имена,че нещо май не схващам?Моето име(Шефкет)не е ли светско?

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #292 on: November 09, 2009, 18:58 »

Защото сме мюсюлмани!!  Никой не те задължава да носиш турско, ако ти харесва повече избери си арабско :D   

И второ- не е вярно, че се сменят имена-това е измислено от БОЛЕН МОЗЪК, когото мога само да го съжалявам ;D ;D ;D

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #293 on: November 09, 2009, 19:06 »

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

това пък изобщо не го разбирам, дали защото не съм със светско име?? ;D ;D

Но и без тва не ми трябва светско, моето име SULEYMAN мисля, че е толкова светско колкото е Петкан, Сашко, Добромир,Христомир, Хранимир........;;;; ;D ;D
Затова благодаря, но намен не ми трябват вашите светски имена-наште си са по-хубави.Светските имена си ги задръжте за Вас, нас ни оставете на мира, ние си знаем какви имена са наши и какви са Ваши..... ;D

Offline gulizar

• Member
  • **
  • Аз съм като роза-красива, но бодлива!
« Reply #294 on: November 09, 2009, 19:46 »

Незнам дали да коментирам това, ако може господина да се уточни какво има впредвид, в противен случай излиза,че в България има две групи хора- едните със светски имена (разбирайте хора от първа ръка) и другите от гетото с мюсюлманските(разбирайте нисшата каста български граждани-помаци, турци и роми), за които е желателно, ако искат да се измъкнат от блатото да си сменят имената със светски.
За мене подобна интерпретация е обидна и остро протестирам срещу подобни изказвания. Господина смята Европа за своя родина, но май нее прихванал нищо от манталитета на европейците. Явно трудно се излиза от кожата на Ганя Балкански, даже да обявиш и Америка за своя родина.
# Десет човека, които говорят, създават повече шум, отколкото хиляда, които мълчат - Наполеон I Бонапарт

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #295 on: November 09, 2009, 19:51 »
Незнам дали да коментирам това, ако може господина да се уточни какво има впредвид, в противен случай излиза,че в България има две групи хора- едните със светски имена (разбирайте хора от първа ръка) и другите от гетото с мюсюлманските(разбирайте нисшата каста български граждани-помаци, турци и роми), за които е желателно, ако искат да се измъкнат от блатото да си сменят имената със светски.
За мене подобна интерпретация е обидна и остро протестирам срещу подобни изказвания. Господина смята Европа за своя родина, но май нее прихванал нищо от манталитета на европейците. Явно трудно се излиза от кожата на Ганя Балкански, даже да обявиш и Америка за своя родина.

AZ se zamislqm za BAN

Shumarov

• Guest
« Reply #296 on: November 09, 2009, 19:56 »
Добре дошла във форума, gulizar!
Прави ми приятно впечатление реакцията ти на мъдрите слова на индивида Isyankar. Нормална реакция на нормално човешко същество!
Поздрави за мнението ти!!!

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #297 on: November 09, 2009, 19:57 »
AZ se zamislqm za BAN

Заслужава...

Това твърдение от негово величество господина със "светското име", е голяма обида
към нас, мисля че ако неиска БАН, то поне едно извинение би свършило добра работа..., за другите не знам, но аз лично се смятам обиден!

Offline gulizar

• Member
  • **
  • Аз съм като роза-красива, но бодлива!
« Reply #298 on: November 09, 2009, 20:11 »
Разделянето на хората по подобен признак на мен никога не ми е хрумвала. Приемам всеки такъв какъв то е, не понасям само глупаците.

Добре дошла във форума, gulizar!
Прави ми приятно впечатление реакцията ти на мъдрите слова на индивида Isyankar. Нормална реакция на нормално човешко същество!
Поздрави за мнението ти!!!
Благодаря!
В първият момент реагирах  импулсиво, сега ми е смешно. Той не е виновен, толко му сече пипято.
# Десет човека, които говорят, създават повече шум, отколкото хиляда, които мълчат - Наполеон I Бонапарт

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #299 on: November 10, 2009, 02:00 »
Isyankar, би ли пуснал по един поменик със светските и несветските имена, плийз  ;)
Та да се ориентират хората правилно и по светски  ;D
Само не пробутвай списъка с правилни имена от "онова време"!
Мисля, че наистина дължиш извинение на хората тук заради необмислените си постове по-горе.
И не ни навирай Ататюрк в очите за щяло и нещяло, моля те.