Geçenlerde okuduğum okulda bir anket yapıldı.Ankette her çeşit soru vardı.Ama benim için anketin en can alıcı sorusu şuydu ;'' Kendinizi nasıl tanımlamaktasınız? '' Şu an anımsayamadığım bir çok şık vardı.Hatırladıklarım...Türk,türkmen,kürt,alevi,sünni,ermeni,rum,çerkez,laz,abaza,zaza,adige,manav,dadaş,boşnak,arnavut,balkan göçmeni ve Diğerleri..... diye bir bölüm.Anlıyacağınız Türkiyede ne kadar azınlık ve grup varsa hepsi sayılmış.Şıklara göz atarken gözüm ''P'' harfini yani ''Pomak'' kelimesini aradı fakat bulamadım.Üzgün ve gururlu bir şekilde ''digerleri.....'' yazılan bölüme büyük harflerle POMAK kelimesini yazdım ve kendi kendime düşündüm.Dedim ki daha biz kendimizin ayrı ve özgün bir millet olduğumuzu bilmiyoruz , el olan ne bilsin.
Türkiye de Pomakların kim olduğunu bilmeyen milyonlarca kişi var.''Ben Pomakım'' dediğimde ;onlarda kimmiş diyene çoook rastladım.Demek istediğim şu ki Dünya Pomak Birliği gibi dernek veya kuruluşlar bzi Pomaklar için fayladı olabilir.Böylece ilk önce kendi insanımıza sesimizi duyururuz.Sonrada dünyaya...Herkese sevgi ve saygılar.