Author Topic: Dискриминация  (Read 232602 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ммммммм

• Member
  • **
Ynt: Dискриминация
« Reply #645 on: January 29, 2010, 20:20 »
A това с малтретирането и побоя не опира ли до възпитание,то човек като си е агресивен и е свикнал да лупка наред не опира нито до религия,нито до етнос.....,то си е пак до характер...

вера

• Guest
« Reply #646 on: February 06, 2010, 21:44 »
И това се случва в 21 век-Имаше тук тема дали Турция е готова за европейския съюз-твърдо против докогато се случват такива нечовешки неща в "европейска" Турция.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #647 on: February 06, 2010, 23:48 »
И това се случва в 21 век-Имаше тук тема дали Турция е готова за европейския съюз-твърдо против докогато се случват такива нечовешки неща в "европейска" Турция.
Tova se e sluchilo may che v BG. Togava kakvo izliza. Mejdu drugoto deckata gradina uchitelkata me prebi ot boy bez da imam nikakva vina. Takyv poboy na maloletno nito sym chuval nito sym vijdal. Bolshinstvoto ot forumcite dobre shte me razberat za kakvo stava vıpros.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #648 on: February 07, 2010, 12:17 »
А моят съсед бие жена си, защото е грозна ;) Но... ако беше красива пак щеше да я малтретира ... от ревност.

Това не е дискриминация ;)

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #649 on: February 07, 2010, 12:28 »
И смесените бракове често не вървят поради подобни субективни предразсъдъци. Интересно как са му разгадали мислите

Не бива тук да се изживяваме на съдници без да знаем какви са всички факти.  В противен случай оценката ни ще е субективна.  Както намекваш, трудно е да се прецени от посочения пример каква е истинската причина за малтретирането, ако този факт изобщо отговаря на истината. 

Що се касае до другия ти пример за боя в детската градина, склонен съм да ти вярвам напълно.  Имаше една друга тема за насилието.  Но всички от нашето поколение знаем какви бяха методите преди 1989 г.  Аз нито съм турчин, нито помак, но също съм ял шамари от учители без да съм давал основателен повод.  При това съм бил ученик с отличен успех и добро поведение.  Сещам се, че са ми постригвали косата в клас :) Учителката идваше с една ножица и който не отговаря на "калъпа", моментално му сваляще по някой друг кичур коса :) Системата беше тотално грешна...   

sirrio

• Guest
« Reply #650 on: March 09, 2010, 14:50 »
А някой спомня ли си този случай в Крумовград?

Кметицата на Крумовград Себихан Мехмед забрани със заповед експонирането на фотоизложбата „Златните съкровища на България". Фотографиите са подредени от Академията за европейска култура „Орфеева лира".
С откриването на изложбата днес в Крумовград трябваше да започне семинар под надслов „Култура на златото". Скандалната забрана обаче може да помрачи изявата, в която участват гости от 7 европейски страни. Това съобщиха организаторите на мероприятието гражданско сдружение „Заедно" и АЕК „Орфеева лира".

Мотивите за забраната били, че фотоизложбата можела да предизвика негативни реакции сред жителите на града, което от своя страна било пряка заплаха за обществения ред в Крумовград.

Всъщност се оказа, че кметове на три съседни селища, са депозирали деклрации в общината в Крумовград, че ако се открие такава изложба, ще организират масови протести. За да избегне подобна ситуация кметицата Себихан Мехмед решила да забрани международния пленер.

Междувременно чуждестранни участници в културния празник, съпроводени от Иван Есенски, изпълнителен секретар на „Орфеева лира", се срещнаха с областния управител на Кърджали Ангел Коджаманов. Те му обяснили абсурдната ситуация. Получили разбиране, но не и реална подкрепа.

Така или иначе ние ще проведем пленера, а изложбата ще разположим на закрито, за да не дразним турските кметове. Те явно нещо са се объркали и намесват спорове за добив на злато и някакви политико-верски подбуди в чисто културно мероприятие, коментираха за Frognews.bg хора от Крумовград.

Междувременно се оказа, че кметицата Мехмед се е разболяла и е излязла в отпуск.

За сведение на „разтревожената" местна власт ще отбележим, че фотосите са общо 20 и показват Вълчитрънското съкровище, Панагюрското съкровище, експонати от разкопки на археолозите Георги Китов и Николай Овчаров.

Скандалът е срам за града. Такива решения обаче не са инцидентни, а практика. Всяко нещо, организирано от българи, среща яростна съпротива от страна на предстовителите на ДПС в местната власт, коментираха запознати със скандала, които не пожелаха да  цитираме имената им.

sirrio

• Guest
« Reply #651 on: March 16, 2010, 12:28 »
Все повече румънци напускат Италия след вълната от ксенофобски атаки срещу румънската общност в страната, съобщава италианският всекидневник "Месаджеро". Автобуси тръгват празни за Италия и се връщат пълни в Румъния, твърдят шофьори, изпълняващи курсове по този маршрут.
Граничен полицай от Арад, Западна Румъния, разказва, че граничният пункт става все по-натоварен, тъй като всеки ден стотици имигранти пристигат от Апенините. Румънските граждани твърдят, че нещата в Италия много са се променили в сравнение с предишните години и ситуацията постоянно се влошава. В последно време те се страхували дори да излязат на улицата и да говорят на родния си език.

Проблемите в Италия ги създават циганите и кокошкарите обяснява един от завръщащите се у дома румънци, опитал да установи живота си в Италия.
Той допълва: "Европейската общност настояваше циганите да имат права. Нека сега си ги вземе и да им дава права, а нас да ни оставят на мира".

Напускащите Италия упрекват румънците, които извършват престъпления там, и се надяват властите да намерят начин да спрат агресията на италианските граждани срещу тях само защото са сънародници на престъпниците, пише изданието. Напрежението между италианци и румънци в Италия отново се засили след няколко случая на обири и изнасилвания, за които бяха арестувани румънски граждани.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #652 on: March 16, 2010, 15:50 »
 Соред мен се връщат,щото в Италия вече не могат да изкарват лесни пари.И в българия е така-когато се опитаха да спрат постоянните помощи за професионалните безработни,те изреваха,че ги дискриминират

Offline Leyla

• Avarage member
« Reply #653 on: March 23, 2010, 14:43 »

Offline sultan selim

• Forum fan
« Reply #654 on: March 23, 2010, 18:29 »
Tova se e sluchilo may che v BG. Togava kakvo izliza. Mejdu drugoto deckata gradina uchitelkata me prebi ot boy bez da imam nikakva vina. Takyv poboy na maloletno nito sym chuval nito sym vijdal. Bolshinstvoto ot forumcite dobre shte me razberat za kakvo stava vıpros.
Аз  бях  спортист   вьрвеше  ми   и  когато  доиде   време  като  по  големи  да  ни  пращат  по  софия  в  големи  отбори     отидоха    някои  много   некадьрни    но  бяха   синове  на    шефа   на   "балкан турист"    шефа   на  "обществено  хранене"     аз   бях    ПОМАК      и   нямаше  кои  дасе  застьпи   

sirrio

• Guest
« Reply #655 on: March 24, 2010, 09:32 »
Аз  бях  спортист   вьрвеше  ми   и  когато  доиде   време  като  по  големи  да  ни  пращат  по  софия  в  големи  отбори     отидоха    някои  много   некадьрни    но  бяха   синове  на    шефа   на   "балкан турист"    шефа   на  "обществено  хранене"     аз   бях    ПОМАК      и   нямаше  кои  дасе  застьпи   

Не си бил пренебрегнат защото си помак, а просто защото не си имал връзки. Те и българите, които не са връзкари, са винаги пренебрегвани и прецаквани, к'во си мислиш ти. Така че тук доводът, че си помак и затова си бил прецакан, е несъстоятелен.

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #656 on: March 28, 2010, 22:57 »
Роми ще стажуват във водещи компании
28 март 2010 / News.dir.bg
Започва програма за млади роми, които ще стажуват в частния сектор. Програмата бе представена в София от организаторите - Институт "Отворено общество" и фондацията "Америка за България, предаде БТА.
http://dnes.dir.bg/2010/03/28/news6108425.html

Типична дискриминация по етнически признак.

Къде ли е Дилмана че да понапише нещо за това?  ;D

neru

• Guest
« Reply #657 on: March 29, 2010, 00:39 »
Peter,много съм обикалял из Родопи и бог ми е свидетел,4е цигани не съм видял в турско село или пък такива в помашко!Ако ги има,
това е много рядко.Просто не ги дишат по тези места!Къде ли е Дилмана че да понапише нещо за това?

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Re: Dискриминация
« Reply #658 on: May 15, 2010, 20:41 »
  Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган е издал циркуляр, в който настоява да не бъдат създавани трудности на турските граждани немюсюлмани при отношенията им с държавните институции, съобщиха турски медии. 

Текстът е бил публикуван в турския държавен вестник.

Тези граждани са наши, част от целокупната турска нация и следователно не бива да бъдат подлагани на дискриминация от страна на държавата по какъвто и да било начин, отбелязва Ердоган.

Специално внимание се обръща на общините, в които живеят повече немюсюлмани, като се настоява да се полагат грижи за гробищните паркове, за уреждането на собствеността на немюсюлманските общности и за религиозните им храмове.

Премиерът изисква при предприемане на действия, подстрекаващи към омраза и нетърпимост на религиозна основа, да бъдат предприемани незабавно съдебни действия срещу извършителите.

Турският премиер препоръчва също официалните институции в най-голяма степен да проявяват внимание и грижи към проблемите на общностите, които не изповядват исляма, така че да им се осигури равноправност като турски граждани, защитени от законите на страната.
 Немюсюлманите в Турция съставят около 1% от населението на страната.

Еропейският съюз препоръчва на Анкара в докладите си да гарантира защитата на правата и гражданските им свободи.

ЕС отбелязва съществуването на някои трудности, свързани с постъпването им на държавна работа, собствеността върху религиозните имоти, опазването на религиозните храмове и др.

Остри критики срещу Израел, проиранска пледоария, атаки срещу кемалисткото управление или армията накараха миналия месец редица наблюдатели да се чудят за посоката, която е избрал премиерът за Турция.

http://www.vesti.bg/

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Re: Dискриминация
« Reply #659 on: January 09, 2012, 18:01 »
Журналистът от в. “Под лупа” бил жестоко пребит от циганска орда пред полицаи, които наблюдавали безучастно побоя без да се намесят. Христо Луков шофирал личният си автомобил “Ситроен ZX” производство 1991 г. когато на светещ червен за пешеходците светофар преминали двама роми, млад циганин и циганка на възраст около 40 години. Младият циганин бързал по пешеходната пътека, а жената вървяла бавно, сякаш всички да длъжни да я чакат да премине на червено. Още преди да се качат на тротоара журналистът отпуснал съединителя и колата леко помръднала. Циганката се стреснала. Последвали крясъци от рода на “Майка ми ли искаш да смачкаш бе гяур!”, “Сега ти е**х майката!”. Крясъците били придружавани от силни удари по колата на журналиста. Луков излязъл от колата и дъртата циганка се нахвърлила върху него с юмруци и люти клетви. Луков се опитал да я сплаши с телескопична палка която носел винаги в колата си. Тогава циганката започнала да крещи неистово “ПОМОЩ…..УБИВАТ МЕ”. Младия циганин започнал да налага журналиста. Наблизо имало син полицейски бус. Журналистът избягал за помощ до буса в който имало полицай. За жалост полицаите не се отзовали на молбата за помощ, а започнали да му искат лична карта и да записват номера й. Казано иначе, да загубят време. Луков си прибрал картата след като органите на реда му записали данните и побързал да се върне при колата, тъй като двигателят работил, а вратата била отключена. През това време циганката се обадила на други роми. Наказателния отряд от цигани дошъл малниеносно. Нахвърлили се върху журналиста. Удряли го с метални боксоле и ритници, превърнали го в пихтия. Когато решили, че са го били достатъчно и рукнала кръв от главата му наказателния цигански отряд си е тръгнал. Журналистът изпаднал в

Нищо не може да наруши спокойствието на полицаите

безсъзнание. Когато дошъл на себе си чул полицаите да му казват “Видя ли какво направи сега?”. Независимо отсъстоянието си, шест шева на окото, счупен нос, дълбок срез от остър предмет, контузен крак – средна телесна повреда, както са определили лекарите ,журналистът намерил сили на отиде в РПУ-то. Там го държали до един часа вечерта. Писал показания няколко часа. И толкова. Всичко свършва до тук. Побоя го няма описан в сводката на МВР-Бургас. Сякаш никога нищо не се случило.
Явно авторите на химна на полицията “Нашата полиция ни пази” нещо са се объркали.

http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%BE/%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0-%D1%85%D1%80-33454

Когато са в РПУ-то полицаите са много смели. ВИЖ ВИДЕОТО: