Author Topic: Dискриминация  (Read 232354 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Hadj

• Adviser
Ynt: Dискриминация
« Reply #465 on: January 05, 2010, 16:44 »
   Ама аз никога не съм твърдял че Турция е достатъчно демократична.Даже имам съмнения относно тяхната демокрация.Да гледаме нещата в нашия си двор.България е нашата родина и тук ще отстояваме правата си.

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #466 on: January 05, 2010, 19:33 »
Ами те ни мислят за турци,за това ни разпитват за техните паспорти! ;)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #467 on: January 05, 2010, 19:55 »
О.К.

А защо в BG паспортите има ЕГН?

И пол? Това е дискриминаращо!

Offline PETER

• Forum fan
« Reply #468 on: January 05, 2010, 21:20 »
О.К.

Във всички паспорти, на всичси държави има система за уникална номерация на населението. Ако се върнеш на снимките с турските документи за самоличност ще забележиш числа, които отговарят на турската система за номерация.
Т.е. след като във всички държави има номерция, то няма дискриминация основана на номерация.

Гелина,
за турци не Ви мисля, а мисля някои хора тук за туркофили.
Това в никакъв случай не е обида и си е нещо нормално.
В България както е нормално да има русофили така е нормално да има има и туркофили, франкофили, германофили, USA-фили и т.н.
Лошото е че заради горните има малко българофили и вместо да се разберем, всеки дърпа чергата към своето си "филство".

Иначе нали уж сайта е международен.
Значи, щом е международен, за едни България е родината, а за други - друга държава е родината.
Разбира се че тия дето са от България ще си отстояват правата в България, но не виждам защо да не се отстояват правата и на хора, чиято родина е друга държава.

Isyankar

• Guest
« Reply #469 on: January 05, 2010, 22:58 »

В България както е нормално да има русофили така е нормално да има има и туркофили, франкофили, германофили, USA-фили и т.н.
Лошото е че заради горните има малко българофили и вместо да се разберем, всеки дърпа чергата към своето си "филство".

Да, но е нормало всички да са българофили, а сме свидетели, че тук не просто има туркофили - същите тези се изживяват като българофоби, а междувременно стискат българския паспорт, а аз просто ги призовавам да го пуснат, а иначе, ако искат и лунофили да са - просто българофоби или небългарофили нямат право да стискат български паспорт в ръка. Мисля, че това е съвсем нормално нещо.

Shumarov

• Guest
« Reply #470 on: January 05, 2010, 23:09 »
Да, но е нормало всички да са българофили, а сме свидетели, че тук не просто има туркофили - същите тези се изживяват като българофоби, а междувременно стискат българския паспорт, а аз просто ги призовавам да го пуснат, а иначе, ако искат и лунофили да са - просто българофоби или небългарофили нямат право да стискат български паспорт в ръка. Мисля, че това е съвсем нормално нещо.

Isyanka, немой пак почва уа артикь! Койото е "фил" не е "фоб" по фабрични настройки!
Ако на някой не му любима България, то не значи, че е за сметка на любовта му към Турция!Нали няма установено правило, че за да обичаш България, трябва да мразиш Турция?Тази твоя параноя, че тука има хора, които обичат Турция е като трън в очите ти!
АЗ ОБИЧАМ ТУРЦИЯ-ПРОБЛЕМ ЛИ ТИ Е ТОВА?

sirrio

• Guest
« Reply #471 on: January 06, 2010, 10:04 »
О.К.

Въпросът ти е много тъп. Едното няма нищо общо с другото. В единия случай става дума за религия, която е личен избор на всеки човек, а ЕГН-то е персонален идентиикационен номер, даден ти от държавата (като номер на социалната осигуровка в САЩ) и затова съществува в документа за самоличност.

sirrio

• Guest
« Reply #472 on: January 06, 2010, 10:13 »
Ако това беше станало в България с българските документи за самоличност, всички БГ турци веднага щяха да ревнат, че им се нарушавали правата! А сега мълчат като... айде да не казвам какво. Обаждат се само когато им оттърва. В Турция сега не се ли нарушават нечии права? Айде тия тук дето толкова долюбват "майка" Турция да коментират. Досега един смислен пост не видях. Чакам и Метката да се обади да видим какво ще измисли сега, за да защити тази малоумна идея на южната ни съседка.

sirrio

• Guest
« Reply #473 on: January 06, 2010, 10:15 »
Isyanka, немой пак почва уа артикь! Койото е "фил" не е "фоб" по фабрични настройки!
Ако на някой не му любима България, то не значи, че е за сметка на любовта му към Турция!Нали няма установено правило, че за да обичаш България, трябва да мразиш Турция?Тази твоя параноя, че тука има хора, които обичат Турция е като трън в очите ти!

Не е проблем. Но като толкова обичаш Турция защо не идеш да живееш там?!

sirrio

• Guest
« Reply #474 on: January 06, 2010, 10:20 »
И пол? Това е дискриминаращо!

Защо се правите на луди бе? Защото не можете да измислите нищо смислено ли? Толкова ли е трудно да признаете, че това е неправилно и дискриминиращо вместо да ставате смешни с тия плоски и неадекватни подмятания? Или любимата ви Турция не е способна на грешки?!

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #475 on: January 06, 2010, 10:30 »
Не бях влизал доста време и гледам, че уникална дискусия сте заформили :)

Нормално е на различните хора да им допадат (съответно и да не им допадат) различни държави и живота в тях.  И не е нужно някой да отива да живее в Турция например само защото харесва тази държава.  Горният спор си е чисто заяждане. 

Що се касае до поместването на религиозната принадлежност в официален документ за самоличност, аз считам това за неправилно, но от гледна точка на законите в България и ЕС. 

Мустафа, така като вървят нещата с подрастващото поколение, графата "Пол" е напълно наложителна в документите за самоличност ;)     

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #476 on: January 06, 2010, 10:34 »
sirrio, с този тон не знам до къде ще я докараш. Най-малкото един-два месеца в изтрезнителното :D  

Защо се правите на луди бе? Защото не можете да измислите нищо смислено ли? Толкова ли е трудно да признаете, че това е неправилно и дискриминиращо вместо да ставате смешни с тия плоски и неадекватни подмятания? Или любимата ви Турция не е способна на грешки?!

Никой не се прави на луд. В Турция властите са преценили, че самоопределението на религиозна принадлежност е нужно да се отразява в документите за самоличност. Това е. Обърни внимание, че това е самоопределение, т.е. лицето е попитано каква религия изповядва в молба-декларацията за издаване на паспорт, а не му е наложено насила (сигурен съм, че има много случаи, където тази графа е празна, т.е. с текст "неопределен"). Нищо недемократично и дискриминиращо не виждам тук. Още повече, че документите за самоличност са неприкосновена собственост и данните в тях са защитени със закон. Лицето само решава къде и кога да показва тези документи и разгласява данните в тях.

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #477 on: January 06, 2010, 10:44 »
    Да ама ако има графа пол в документите за самоличност ,тези с неопределен и променящ се пол както в случая  се говори са дискриминацията В Турция ще кажат че са дискриминирани.
    Между другото,в адресните карти за настаняване на чужденци  има графа за пола,да не би тава да е дискриминация?

Isyankar

• Guest
« Reply #478 on: January 06, 2010, 10:49 »

Ако искаш и Луната обичай. Казах, че това не е проблем. Съветвам те да четеш по-обстойно мненията ми, а да не се налага да обяснявам едно и също нещо. Проблем не са туркофилите в тази страна, а българофобите и тяхното лицемерие. След като е българофоб някой - нека си хвърли паспорта. Това пледирам аз. Може и да не съм прав.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #479 on: January 06, 2010, 10:52 »
   Да ама ако има графа пол в документите за самоличност ,тези с неопределен и променящ се пол както в случая  се говори са дискриминацията В Турция ще кажат че са дискриминирани.
    Между другото,в адресните карти за настаняване на чужденци  има графа за пола,да не би тава да е дискриминация?

Току-що проверих личната си карта. Пише пол/sex-м/m. Но не се сърдя, това си го написах сам в заявлението :)