Author Topic: Dискриминация  (Read 233948 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline nezir_9

• Advanced member
Re: Dискриминация
« Reply #360 on: November 08, 2009, 01:07 »
Модератора може да трие, ама индианците са дълбоко благодарни на америнакците, че са ги запазили.

Тогава още е нямало американци, а това са го извършили европейците...

Нима за изтребването на индианците в Южна Америка ще обвиниш американците?!?

Isyankar

• Guest
« Reply #361 on: November 08, 2009, 09:52 »
Е, европейци са били - те и сега са такива, само, че са се омешали с негри, латиноси и азиатци. Тогава ще перефразирам:

Индианците в Северна Америка да благодарят на европейците, че са ги запазили и днес дори живеят в резервати. Българите да благодарят на османците за същото, а уйгурите и тибетците на китайците, че днес с големи усилия китайците се опитват да ги запазят.

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #362 on: November 08, 2009, 09:57 »
Е, европейци са били - те и сега са такива, само, че са се омешали с негри, латиноси и азиатци. Тогава ще перефразирам:

Индианците в Северна Америка да благодарят на европейците, че са ги запазили и днес дори живеят в резервати. Българите да благодарят на османците за същото, а уйгурите и тибетците на китайците, че днес с големи усилия китайците се опитват да ги запазят.

Живота на индианците днес е песен - голяма част от казината в САЩ са на територията  на индиански резервати...

Освободени от данъци, и други налози...

Може би като компенсация на гузната съвест, знам ли?!?

Isyankar

• Guest
« Reply #363 on: November 08, 2009, 10:00 »
Дали е достатъчна тази компенсация ? Можеше европейците да са в резервати днес в Америка, а не индианците ...

Offline nezir_9

• Advanced member
« Reply #364 on: November 08, 2009, 10:34 »
Дали е достатъчна тази компенсация ? Можеше европейците да са в резервати днес в Америка, а не индианците ...

Историята не може да се върне...

десс

• Guest
« Reply #365 on: November 08, 2009, 12:18 »
Какъв расизъм видя пък ти-май да се говори против твоята америка в защита на индиянците е расизъм,а?!
Май си нямате на представа-какво означава думичката расизъм-според вас да защитаваш онеправданите-индиянци,мулати и латиноамериканци е расизъм.
:D :D :D :D :D :D :D :D
Що да се прави от истината боли.

десс

• Guest
« Reply #366 on: November 08, 2009, 12:27 »
Изтрито от Модератор - зле прикрит расизъм!

Offline Amina

• Avarage member
« Reply #367 on: November 08, 2009, 12:33 »
Имам предвид като млади на години,а незнам колко са като семейство-Това турско семейство е от скоро в квартала-купили са си жилището преди няколко месеца-първо това покорно положение на жената е направило впечатление на жената на моя приятел-тъй като я е поканила на кафе-а другата е звънала да пита мъжа си дали ще може да ходи на кафе.
На мен ми направи впечатление това- питаш я нещо тя поглежда към съпруга си-все едно да получи благословия.
Ако е излязъл го чака да се върне за да го пита тя на свой ред и каквото каже той това отвърща и тя-абе хем смешна ,хем трагична ситуация.Това положение ми бе показано нарочно за да се обедя,че все още има хора дето патриархата е в пълна сила и жената няма право на глас и за най-елементарните неща.
Аз бях направо съшардисан след срещата-съжалявам ако в последствие са ги засърбяли ушите,но в след това с мойте приятели  доста обсъждахме това положение.
И аз съм сащисана … от коментара ти.
Извинявай, но поведението ти е най-меко казано невъзпитано.  Влизаш в дома на това младо семейство, нарочно ! , където домакините ти засвидетелстват доверие, уважение, гостоприемство, а след това ги коментираш тук на всеослушание.
И какъв е проблема всъщност? Причините, както казва Незир могат да бъдат безкрайно много.
 Ти за нея си едни непознат човек и е възможно тя да не иска или да не чувства нужда да изказва мнения пред теб.  За нея това място е ново, хората са нови, вероятно е още доста  неуверена  в много неща.  Ако тя по този начин се чувства по-сигурна, по-защитена, закриляна, защо да не търси мнението и подкрепата на съпруга си? Защо не приемеш че не всички жени изпитват потребност да са еманципирани.
Или дайте да обясним на бедната женица, че не може така да се съобразява с мъжа си, да му звъни за щяло и не щяло  и т.н. , защото видите ли това отдавна е демоде?! И е хубаво да има мнение по всички въпроси, по възможност винаги различни с това на опонента , защото по този начин ще бъде много по-интересна на всички останали!
Според мен това са лични отношения и ако те са щастливи по този начин не виждам проблем. А и нещата в едно семейство не винаги са такива каквито изглеждат  отстрани. Нерядко най-големите издевателства стават в „идеалните” семейства.

десс

• Guest
« Reply #368 on: November 08, 2009, 13:36 »
Май пак съм криворазбран!!!
Първо не съм разкрил самоличноста на семейството,нито града в който живеят-просто в тази тема-дискриминацията коментирам какво ми е направило лошо впечатление и то точно по темата.За расизъм-:D :D :D :D :D,не ставайте смешни-имам много приятели турци,да неговорим за помаци-именно помаци ми показаха това семейство и те ми говореха за него,но аз и невярвах докогато него видях със собствените си очи.

десс

• Guest
« Reply #369 on: November 08, 2009, 13:49 »
Сега до всички администратори и модератори-като триете се обосновете,какво е зле прикрития расизъм-по цитати.
Расизъм ли е,че белите в САЩ стерилизират индиянците до 80 години,като намаляват броят им в пъти?!
Расизъм ли е,че до Рейгън е имало разделени училища за бели и черни-места ,където е било забранявано да се посещава от черни?!
Лъжа ли е ,че убиват д-р.Кинг-бореца за права на негрите(черните-латински)?!
Расизъм ли е,че американците забраняват на французите в Луизияна да говорят езка си до 80г?!
Расизъм ли е,че се забранява говоренето на Испански от латиноамериканците?!
Лъжа ли ли е,че индиянците в Южна Америка живеят в местата,където са родени,а не в резевати и,че броят им е в много пъти повече от колкото в САЩ?!
Лъжа ли е,че индиянците във Венецуела са мнозинство и си имат президент от техния етнос-Уго Чавес?!
Лъжа ли е,че цели народи са унищожени от белите в САЩ-Апачи,Команчи,Сиукси и са останали много малко Латоха например?!
Лъжа ли е,че американската гвардия е избивала цели индиянски села в едно със жените,децата и старците?!
Лъжа ли е ,че индиянците и черните са били унижавани и европейците са се гаврили с тях?!
Лъжа ли е,че в САЩ са били вкарвани в стотици  лагери всички американски граждани с японски произход през целия период на Втората световна война?!

Къде видяхте тука расизъм немога да разбера,когато нападам за определени грешки и политика собствената си раса.
:D :D :D :D :D :D

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #370 on: November 08, 2009, 14:20 »

десс

• Guest
« Reply #371 on: November 08, 2009, 17:27 »
Изтрито от Модератор - зле прикрит расизъм!

десс

• Guest
« Reply #372 on: November 08, 2009, 17:30 »
The Arrivals Pt.2.avi

100% прав,но к'во да се прави всичко е политика.

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #373 on: November 08, 2009, 21:11 »
децц изглежда не си разбрал за ква дискриминация става въпрос или така ти изнася ;)

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #374 on: November 11, 2009, 11:52 »
Дес. Незнам кава религия изповядваш,но това ,което си написал относно как е ниспослан Св.Коран и как е написана библията се разбира,4е говориш без необходимата подготовка.