Е, и? Трябва да си раздробим държавицата на етноси с етнически региони и чували с претенции ли? Нали сме едно и искаме по-добра държава с по-добра управа, с по-добро бъдеще за децата ни? Това ли е пътят? Аз
ves.K рядко чета невнимателно и никога не правя пропаганда. Не, че ти не четеш така. Сега тракииците на кого да бъдан наследници и дали да не си направят нация? Елитно е да си трак
А мизийците? А шопска нация?
Как да живеем добре, като всеки се дърпа нанякъде? Явно е, че животът е тежък за всички. Явно е, че има недоверие между християни и мюсюлмани, явно е, че християните българи не харесват християните цигани, както и че християните българи имат относително по-топло отношение към мюсюлманите помаци, отколкото към другите мюсюлмани. Но какво печелим ако се направим на щрауси? Това обаче са първосигнални отношения, защото омразата или неприязънта е породена на първо място от външни фактори, на второ от непознаване на другите. От християните във форума кой чу упрек или съмнение по сагата Рибново?
Няма етнически чисти държави на 100% ves.K. Дърпането в тази посока има лошия си пример от началото на миналия век - Германия.
Ralitsa, тезата за богомилите съм я чувал и ми е относително приемлива, НО! Богомилите са българи, последователи на поп Богомил, а той се е разбунтувал срещу двуличието на власта под формата на царския двор, църквата и от поредицата. Цар Петър І си е търпял критиките и в следствие на това или онова се е появил поп Богомил. Аз съм привърженик на идеята, че винаги се случва това, което трябва да се случи.
Богомилите са били гонени, защото уронват властта, но при Гугъл под ръка не намирам нужда да задълбавам. Когото го интересува ще си го намери. Възможно е богомилите да са приели исляма, но това не ги прави друг народ.