Author Topic: Турска кръв в българите / Българска кръв в турците  (Read 53865 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
Ima i druga razlika.
Turcite mislqt bylgarite za bratski narod.
A edna nemalka 4ast ot bylgarite osobeno shovinistite i rasistite davat volq na OMRAZATA kym turcite.
Nagloto e 4e se opitvat da ni upotrebqvat .

Подкрепям Метка ,
и си е така ....дори сега в Турция или в селата ни няма омраза към българския народ.Еднакво страдаме промените еднакво гладуваме и преживяваме.Проблема не идва от смесените райони,където разделение няма,проблема е когато не ни познават и не искат да ни познават като ни се унижава всичко.Затова форумите са за нашето опознаване.Колкото и да споря тук и колото и да опровергавам някои лъжи и то опашати на които за съжаление все още много вярват,аз никога не съм поставил за цел омразата и ненависта и разделението на България.Аз искам да изградим една държава със една обща история и да се научим да живеем като граждани на тази държава.Много пъти съм казвал че,въпреки селото  което, е в близост до нашето, се каза Йьорюклер(на турски) тоест води началото си от Юрюцките турци....но,аз не отричам възможноста че сме от останките на протобулгарите,защото съм на 10 км от А-боба(А буба)(днескашното название на Плиска.Мисля,че така нареченият славянски вариант Плиска,не може да прикрие нищо).Понеже,А-буба означава Великия баща на старотюркски.А всъщност ние все още използваме тази дума.При нас А-буба(по съкратено Абба и детско) означава дядо.Когато Десс ни дава най различни варинати и ни насочва варианта че,протобулгарите са от ирански призход.....и разбира се чета всичко за "иранската  следа" виждам как искат чрез един "възел " конопи да ни намерят "Иранската следа и корени".Малко  е смешно да да се цитират и някои си арабски изследователи,които дали са разглеждали протобулгарите като отделно от тюрките със един исторически поглед или със погледа на един пътешественик.Затова някой си Ал Ибри или Ал Джибри  е казал нещо ....това според мен не е сериозно и не може да се отнася към историята.По точното на такива наши съвременни историици ще бъдат четени само в България защото извън България това си е самата фантастика.Аз едно разбирам че, някой в България има съзнателната задача да отклони погледите от тюркските следи  в булгарите.Ако историтя се търси в самата  история на местноста и в обичаите на народа живели в тази местност...историта ще е по реална и достоверна.Защо смятам себе си за булгаро-тюрк....в последствие на идването на  Османците  вече изцяло преминало в турско.Ами въпреки че ,не съм историк разсъждавам със логиката си.Нека да разглеждаме последователностите:
След различните периоди на покръствания и славянизация,може би крайният през 965 г.....логиката ми казва че,  въпреки насилието и реките от кръв над протобулгарите,просто е невъзможно да се унищожат всички протобулгари.От историята е изветно че са избити над 50 знатни рода живеещи около Плиска .Ами тогава същото можем да кажем и за останалите булгари,които не биха си дали вярата си толкова лесно.Защо в нашата история не се говори за истинското име на Плиска?И защо се говори само за Преслав,където след разрушаването на Плиска .....от страна на Борис, Преслав е новата столица на България и се говори за "златния век на книжовноста ни".Тоест някой е искал да истрие протобулгарските следи и да предаде незабавно славянските.И веднага цар Симеон тръгва към мисията начертана от византийците,да  завлядява и да разпространява "славянската азбука и книжовност".Защо не се разглеждат нещата от този аспект  че така нареченият славянска азбука  си е подобие на гръцката азбука?И дали това не е "послание" на византийския император....хем със подобие на азбука  и вяра ...да привлече всички славяни в лоното на правосавието.Защото вече от другата страна  католиците напредват и вършат същото.Нека сега да говорим малко за "останките " на протобулгарите.От 965 до 1018 г. времето не е много та всички протобулгари да са се асимилирали и да са почнали да говорят на славянски.След 1018 година България  пада под византийска власт която продължава чак до 1188г.Не като историк,но със силата на логиката си аз продължавам да разсъждавам че, Византия за да разедини и по тоя начин по лесно да управлява,за тях би било по добре да има следи от протобулгарите .Тоет противници на славянизацията..След освобождението чак до падането на в Османско владение пак не са много време за да може да се унищожат останките от протобулгарте.Следователно дали са били сакалиби или сармати или са били булгари-тюрки,в днескашно време би останало някакви следи от тези народи.А тезата която, подържам че, населението на Северо-источна България която е била изцяло със булгари-тюрки,без много сътресения преминава в Турско ,защото са говорили близък език.А и освен това Османците са се явявали като освободители на протобулгарите тюрки,защото старата им религия(към Тангра) ги обидинявала.Следите  са ми от това че, тук са живели гагаузите които говорят 95% от турския.А историята  на гагаузите може да научите от тяхната история и те се считат за тюрки.

Offline nezir_9

• Advanced member
Малко информация за съвременна Турция:

Turkey: More than you know

Offline rado

• Senior member
И добре, че не си историк, доста вече от всякакви логисти.

Offline PETER

• Forum fan
Малко информация за съвременна Турция:

Язък че в Турция няма достъп до Ютубето че да видят в какъв рай живеят.

Чекай да пуснем и нещо по-реалистично че чак ми загорча от сладост. ;)

Law and Reality - Turkey

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
Язък че в Турция няма достъп до Ютубето че да видят в какъв рай живеят.

Чекай да пуснем и нещо по-реалистично че чак ми загорча от сладост. ;)

Law and Reality - Turkey

Браво бе Петре,
веднага искара от малкия джоб нещо което е против Турция.Но дори и да са се постарали,много във видеото...вижда се че има си кюрдски обществени места за изучаване на кюрдското население.А и вече за по малките направо си има правителствена програма.Дали е така в България?Докато ние тук със главния "бодигард" на булгарщината Б.Борисов се стремим да забраним турските новини все пак Турция не си играе на дребно...открива направо Национална Кюрдска телевизия и то под егидатата на държавата.Аз знам че,си подготвен по тези терми и в малките си джобове имаш много други  ;D.Та и нали и те са от Ирански произход!!!

Offline osoitza

• Avarage member
днк                           
Bulgarians  (R1b-M173) 17.0b  (R1a-M17) 14.7j  (E3b1-M78) 20.7h   (M89-T, M172-G) 26*

Гени
m89 t i m172 g ca турска гени!

Bъв всеки българин имало турски гени :)

източник=  Oxford University Genetics Laboratory - UK    

глупости виждали ли сте генна диаграма  на турция???
Това е старната в Eвропа с най шарена диаграма. Няма турски гентичен произход......(не че има българскиприемрно ама айде)Две имеприи са се простирали хиляди години и са засмиуквали от всякакви общности
ето за справка генна диаграма според едина от характеристиките за да схванете за какво говория

http://www.le.ac.uk/ge/maj4/EuropeMap+Tree.jpg

престанете да говорите за неща дето не разбирате.....
смешно е

Offline abc

• Forum fan
Кога пък Турция стана Европейска страна? Карта под ръка нямаш ли?

Offline osoitza

• Avarage member
дал съм линк, там има и карта.
Турция географски принадлежии на Европа! Не говоря за културна, религиозна или каквато и да е друга характеристика....

Isyankar

• Guest
Като дипломиран географ смея да не се съглася. Турция географски не принадлежи към Европа. Одринска Тракия принадлежи, но тя е малка част от Турция. Това е все едно да кажем, че Италия е Балканска държава, защото има една малка част от територията си, която географски попада на Балканите...:)))

Offline abc

• Forum fan
По кой критерии?
Като не говориш за никаква характеристика?

Isyankar

• Guest
Та с други думи - колкото Италия е Балканска държава - толкова и Турция е Европейска страна (поне географски). Айде да уважаваме тази наука малко. Хем европейци да сме, хем да не уважаваме науката.

Offline osoitza

• Avarage member
Като дипломиран географ смея да не се съглася. Турция географски не принадлежи към Европа. Одринска Тракия принадлежи, но тя е малка част от Турция. Това е все едно да кажем, че Италия е Балканска държава, защото има една малка част от територията си, която географски попада на Балканите...:)))

извинете моето недодялнао изписване ваше географско светейшество. Написах следнопто но един спейс ми е в по малко "принадлежии на Европа!" т.е. И на  Европа гопсподин дипломиран географ....

Offline osoitza

• Avarage member
Y-chromosome ,

ето я и в табличен вид според друго изследване
http://www.eupedia.com/europe/european_y-dna_haplogroups.shtml

Isyankar

• Guest
извинете моето недодялнао изписване ваше географско светейшество. Написах следнопто но един спейс ми е в по малко "принадлежии на Европа!" т.е. И на  Европа гопсподин дипломиран географ....

Тя и Италия принадлежи и на Балканите с 1/10000 от територията си, ама е ясно, че нищо балканско няма в италианците ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan

Ştom si diplomiran geograf da beşe ni obyasnil pone koi sa kriteriite za da bıdeş geografski v Evropa. Bosfora li e preçka ili tvoite povırhnostni poznaniya?
Vij kakvo spodelya edin prof. geograf:  Za da razberem dali TR geografski e v Evropa tryabva da poglednem v rastitelnata pokrivka, v raznorodieto na jivotnskiya svyat i v klimata. Posle obyasnyava çe Anadola e estestveno udıljenie na Evropa.
Faktıt çe TR politiçeski e v Evropa se priznava dori i ot Sarkozi. TR e çlenka vıv poçti vsiçki evropeyski institucii.
Kulturno poglednato na vıprosa, ako se vizira çe kulturata = hristiyanstvoto to TR ne e ot tazi kultura. No ako se govori ( govori se )çe ES e mozayka ot razni kulturi togava neştata stavat po razliçni.
Oçakva se Gruziya i Armeniya da podadat molba za vlizane v ES. Oçakva se sışto çe nyama da ima nikakvi vızrajeniya çe ne sa evropeyski ( po geografski kriterii)
A sega tuk v zadaçata se pita ey taka: Ako TR naprimer beşe Armenia ili Gırciya şteşe li da ima takiva glupavi tvırdeniya çe Armeniya/Gırciya uj ne sa v Evropa ( geografski).
Nyama çovek v TR koyto da ne znae za dvuliçieto i dvoynite standarti na Evropeyskite dırjavi.
TR graniçi s tri kontinenta i ima golyama manevrennost i ya dokazva s aktivnata si vınşna politika no vijdame kak nyakoi ''evropeyci'' vednaga se smutiha i obvinyavat v smyana na rotata. Eee, drugo si e da si golyama dırjava, pa si dırji i goreşto. Da mu mislyat malkite satelitni takiva.
A sega isyankyar pak şte popita '' zaşto se butate da vlezete v ES'' Togava şte mu otgovorya
''za da se vızpolzvame ot satelitite'' ( şeguvam se razbira se)