Author Topic: Yrd.Doç.Dr. İbrahim Yavuz Yükselsin Karaağaçlı şenliğindeydi.  (Read 10187 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bogutevolu

  • Charter member
  • *****
  • Posts: 999
  • Gender: Male
Pomak Göçmenlerde Müzik ve Pesna isimli özgün derleme çalışmasını gerçekleştiren
değerli bilim ve müzik insanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Yavuz Yükselsin
Karağaaçlı Pomak şenliğini izledi ve kayıt yaptı.


 

Offline bello

  • Adviser
  • ****
  • Posts: 588
  • Gender: Male
  • Göçler, göçler, göçler...
İbrahim Yavuz Yükselsin, 12 Temmuz 1966'da İstanbul'da doğdu. 1985 yılında girdiği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü'nden 1990'da mezun oldu ve aynı kurumda önce sözleşmeli olarak (1990) daha sonra (1992) araştırma görevlisi kadrosunda göreve başladı. 1994'de "İsmail Fenni Ertuğrul'un Sözel Taksimleri" başlıklı Yüksek Lisans tezi ile D.E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden mezun oldu ve aynı yıl başladığı doktora öğrenimini 2001'de "Batı Türkiye Romanlarında Kültürel Kimlik, Profesyonel Müzisyenlik ve Müziksel Yaratıcılık” başlıklı doktora tezi ile tamamladı.

Öğrenim süreci boyunca Turgut Aldemir ile kulak eğitimi ve solfej, piyano, armoni, koro; Serhad Durmaz ile geleneksel Türk Sanat Müziği kuramı, Dağar, Akustik; Fırat Kutluk ile Uluslararası Sanat Müziği Tarihi, Yetkin Özer ile Müzikoloji ve Etnomüzikoloji kuramları ile araştırma yöntem ve teknikleri üzerine çalıştı. Müzikoloji ve Etnomüzikoloji kuramı, Dünya Müzikleri, Çalgı Bilgisi, Müzik Analizi ve Müzik Etnografisi üzerine incelemeler yapan İbrahim Yavuz Yükselsin halen Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyesidir (Yrd. Doç. Dr.).

Lisans programı: "Dünya Müzikleri", "Müzik Araştırmacılığı Uygulamaları", Araştırma Tasarımı ve Projelendirme", "Müzik Laboratuvarı", "Müzik Etnografisi", "Müzik Analizi";

Yüksek Lisans programı: "Dünya Müzikleri"

Doktora programı: "Etnomüzikoloji Kuramı" ve "Tınısal Müzik Analizi".

Üniversitede'ki görevinin yanısıra çeşitli dergilerde çalışmaları yayınlanan Yükselsin, TRT Radyo 3'de farklı kültürlerin müzik geleneklerini tanıtan [Sınırların Ötesinde Müzik (1999-2000), (2006-2007)] ve Uluslararası Sanat Müziğinin başı çeken bestecilerinin, tür ve biçemlerinin, çalgılarının ele alındığı [Çalgılar ve Müzik (2006-2007); Evrensel Müziğin Ustaları (2007-2008)] programlar hazırlamaktadır.


Kongre 2003 “Popüler Müzik ve İnternet Teknolojileri”, Popüler Müzik Araştırmaları Derneği (PMAD), Popüler Müzikte Kod, Anlam ve İfade Ulusal Kongresi, 6-8 Ekim, Eskişehir.

2005 “İlle de Roman Olsun: Popüler Müzik ve Kültürel Kimliğin Tınısal Sunumu”, İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Müzikoloji Bölümü, Müzikte Temsil ve Müziksel Temsil Uluslararası Kongresi, 6-8 Ekim, İstanbul

2006 Göç, Kimlik, Müzik: POMAKLARDA Göçmen Kimliğin İfade Aracı Olarak “Pesna” Tarihsel Süreç İçinde Türkiye’de Müzik Kültürü ve Müzik Müzesi Uluslararası Kongresi, 29-31 Mayıs 2006 İstanbul: Askeri Müze ve Kültür Sitesi


Offline Rahmie

  • Charter member
  • *****
  • Posts: 1981
  • Gender: Female
kor_nisa

Cok guzel bir calisma. Hepsini okumadim, ama böyle bir gözden gecirip inanilmaz beyendim...

Paylastigin icin tesekkurler...

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

  • Adviser
  • ****
  • Posts: 1479
  • Gender: Male
FAZIL BÜLENT KOCAMEMİ / URUMELİ’NİN GÖZYAŞLARI…
Değerli yazar F. Bülent Kocamemi’nin daha önce yazmış olduğu ve “Bir Türk Ailesinin 450 Yıllık Geçmişi” ve “Yanya’nın Gözyaşları” adlarını taşıyan kitaplarının üzerimdeki etkisi tüm ağırlığı ile sürerken;  bu kez “Urumeli’nin Göz Yaşları” adını vermiş olduğu  ve bir insanlık dramının en ince ve en hassas yanlarına değinen ve hepsi birbirinden acı gerçekleri gözler önüne seren,  bu büyük acıları yaratan ve yaşatanları, neden oldukları katliamla birlikte yargılayan kitabıyla Bülent Kocamemi kardeşim hem acı ve zor bir görev üstlenmiş hem de bunu büyük bir başarıyla gözler önüne sererek görevini yerine getirmiş.

Okurken gözyaşlarınızı tutmakta çok zorlanacağınız bu kitap için bakınız değerli dost Bülent Kocamemi nasıl not düşmüş kitabının arka sayfasına :
“… Karnını doyurmak, yavrusunu, yuvasını, kendisini korumak içgüdüsüyle saldırmanın dışında öldürmez hayvanlar. İnsan ise; zevk için, para için, küçük menfaatler için öldüren tek canlıdır.
İşte; göç acılarının temelinde bu tip insanlar yatıyor. Örnek mi istiyorsunuz? İşte; 1821 Mora İsyanı kasabı Kolokotronis ve Başpiskopos Germanos; 93 Harbi kasapları Rus Kazakları; Balkan Harbi kasabı çetebaşı Domuzciyef ve Dimitriyef; Todor Jivkov ve insanlıktan nasibini almamış maşaları; Bosna katliamının vahşi Çentikleri, Vojislav Seselj, Vuk Draskoviç, Draza Mihajloviç ve kasaplar başı Miloseviç, Mladiç… Ve bu kitapta ben, onların ve taifesinin yaptıklarını ve onların vahşetine uğrayanların çektiklerini anlatmaya çalıştım. Bu kitapta anlattıkların yüreğimin isyanıdır ve burada anlattıkların tamamen belgelere dayanmaktadır…”

Bir sinema filmi gibi büyük bir başarıyla aktarmış olduğu olaylardan sonra  kitabın arkasına şöyle bir not düşmüş Sevgili Kocamemi;
“Dost olmak? İtirazım yok! Unutmak? Asla!”

Bodrum yarımada gazetesinden alıntıdır. Son ayların seçme kitaplar.