Български > Дискусии
Тревожни размисли за възродителния процес!
PNK2003:
--- Quote from: rcn on November 03, 2008, 12:00 ---Наистина не бива да се говори публично от хора с положение в тази държава по този начин. Едно е по форуми да си изливаме болката и да спорим, понякога и по остро, друго е личности с авторитет да се опитват дивиденти. Не може бъдещия-министър председател и настоящ кмет на столица на Европейска държава да говори по този начин.
Много бих искал хора, които при други обстоятелства биха били мои съседи, колеги и приятели и по тяхната Коледа децата им щяха да ме сурвакат
за здраве да ми отговорят еднозначно - за или против са подобни изявления. Аз бих искал еднозначен отговор. Пък после може да отваряме колкото си искате отделни теми и за Батак и за империи и за Религия, обичаи, сватбени и погребални ритуални. Мен не ме интересува ББ какъв е и какви мисли има в главата си за да каже тия "глупости" според някои. Интересува ме отношението Ви като българи - православни християни, към неговите думи.
--- End quote ---
Напълно споделям Вашето мнение.
Аз лично осъждам подобни изказвания на хора, заемащи отговорни постове в управлението на страната ни, в частност думите на Б.Б., независимо дали са продиктувани от тяхното моментно емоционално състояние, както се изрази Мехмед Дикме тази сутрин. Всяка публична личност, всеки политик, след като си е избрал това поприще, трябва да се съобразява какви изказвания прави и да не се поддава на емоции.
PNK2003:
И наистина, нека да поуспокоим малко топката, все пак живеем в 21 век, в демократично общество, страната ни е член на ЕС, никой не би допуснал повече нови възродителни процеси или нещо подобно...
teo:
--- Quote from: PNK2003 on November 03, 2008, 13:55 ---И наистина, нека да поуспокоим малко топката, все пак живеем в 21 век, в демократично общество, страната ни е член на ЕС, никой не би допуснал повече нови възродителни процеси или нещо подобно...
--- End quote ---
Моето послание тук към всички е че,тук само спорим.Спорим защото все още има елементи които липсват на нашата история.Ето Йована и Пасков защищават едната теза която е ужким официалната.Но има и една друга.Затова слушането и на ответната страна ще даде по добри резултати.Но нашите спорове не ни определят за врагове.Просто всеки защищава своята позиция.
За изказванията на Бойко Борисов ....искам да кажа че за един политик са просто .......не очаквани.Човек който притежава рейтинг да оглави правителство на следващите избори.....думите му са не примерени.За мен той е просто със разсъждения на, не на полицай а на един комунистически милиционер.За успокоение ще добавя;нека да си говори кервана си върви.Вече сме във ЕС и не сме във Татово време,за де се вършат възродителни процеси и мъчения и унижения на достойнството на другите етноси.Учеха ни че, турчин освен да е варварин не може да бъде нищо.Но господа не може да повтаряме едно и също ,вече 130 г. колко благородни са едни а колко варвари са други.Погледнете не е ли същото и сега със ромите и със другите етноси.Ами много е лесно да се твърди че, рома не става за интеграция.Но като си изпуснал всичко и не си могъл във дадените предпоставки да интегрираш един народ тогава постоянно да ги псуваме ли и да кажем че, те не стават и за "говеда".Расизмът във България съществува и то си е факт.Думите на Бойко Борисов ги определям като притаените желания на едни че май им липсва Татовото време.Нека да добавя аз живея във Канада,това което казва Бойко Борисов абсолютно не е вярно и всеки може да си кръсти името на новороденото си дете както си иска.Спомнете си за известния боксьор Касиус Клей,как стана на Мохаммед Али а дъщеря и е Лейла.Живея във Канада и църквата ,синагогата и джамията и будиския храм и храмът на сикхите са рядом и никой не ги осквернява.Уважението е навсякъде.Ние тук трябва преди всичко да се научим на това.
Едно време Бойко Борисов пак беше си изпуснал че от 1990 до сега са построени 1500 джамии.
Истината друга:
Във България има 1400 джамии
от който само 300 са построени след 1990 г.И забележете повечето са въстановени на местата на стари които на времето са били разрушени.Там където има необходимост ще се строят джамии.Не може един от два километра растояние във една махала на Родопите да отиде във зимно време на молитва.Ако за атеистите това не от значение за нас вярващите ,молитвата е като всекидневната ни храна.Моля вднага да не ни свързвате че четенето на коран от малки деца е подготовка за нови теристични нападения и камикадзета.Най доброто което ще спомогне на мира и синхрона на разбирателството е Взаимното уважение на ценностите.
Вие можете да си ме наречете "варварин" или както вие удобно но, моите ценности аз знам че ще ги уважа и ще ги запазя.За разлика на другите аз тяхната религия ще уважа и ще почитам...без разлика на убеждения и религия.
Нека да добавя че ,броят на имамите ни са 1100,за да не се спекулира.Както виждате по малко са от джамиите.
PNK2003:
--- Quote from: teo on November 03, 2008, 14:39 ---Моето послание тук към всички е че,тук само спорим.Спорим защото все още има елементи които липсват на нашата история.Ето Йована и Пасков защищават едната теза която е ужким официалната.Но има и една друга.Затова слушането и на ответната страна ще даде по добри резултати.Но нашите спорове не ни определят за врагове.Просто всеки защищава своята позиция.
За изказванията на Бойко Борисов ....искам да кажа че за един политик са просто .......не очаквани.Човек който притежава рейтинг да оглави правителство на следващите избори.....думите му са не примерени.За мен той е просто със разсъждения на, не на полицай а на един комунистически милиционер.За успокоение ще добавя;нека да си говори кервана си върви.Вече сме във ЕС и не сме във Татово време,за де се вършат възродителни процеси и мъчения и унижения на достойнството на другите етноси.Учеха ни че, турчин освен да е варварин не може да бъде нищо.Но господа не може да повтаряме едно и също ,вече 130 г. колко благородни са едни а колко варвари са други.Погледнете не е ли същото и сега със ромите и със другите етноси.Ами много е лесно да се твърди че, рома не става за интеграция.Но като си изпуснал всичко и не си могъл във дадените предпоставки да интегрираш един народ тогава постоянно да ги псуваме ли и да кажем че, те не стават и за "говеда".Расизмът във България съществува и то си е факт.Думите на Бойко Борисов ги определям като притаените желания на едни че май им липсва Татовото време.Нека да добавя аз живея във Канада,това което казва Бойко Борисов абсолютно не е вярно и всеки може да си кръсти името на новороденото си дете както си иска.Спомнете си за известния боксьор Касиус Клей,как стана на Мохаммед Али а дъщеря и е Лейла.Живея във Канада и църквата ,синагогата и джамията и будиския храм и храмът на сикхите са рядом и никой не ги осквернява.Уважението е навсякъде.Ние тук трябва преди всичко да се научим на това.
Едно време Бойко Борисов пак беше си изпуснал че от 1990 до сега са построени 1500 джамии.
Истината друга:
Във България има 1400 джамии
от който само 300 са построени след 1990 г.И забележете повечето са въстановени на местата на стари които на времето са били разрушени.Там където има необходимост ще се строят джамии.Не може един от два километра растояние във една махала на Родопите да отиде във зимно време на молитва.Ако за атеистите това не от значение за нас вярващите ,молитвата е като всекидневната ни храна.Моля вднага да не ни свързвате че четенето на коран от малки деца е подготовка за нови теристични нападения и камикадзета.Най доброто което ще спомогне на мира и синхрона на разбирателството е Взаимното уважение на ценностите.
Вие можете да си ме наречете "варварин" или както вие удобно но, моите ценности аз знам че ще ги уважа и ще ги запазя.За разлика на другите аз тяхната религия ще уважа и ще почитам...без разлика на убеждения и религия.
Нека да добавя че ,броят на имамите ни са 1100,за да не се спекулира.Както виждате по малко са от джамиите.
--- End quote ---
Споделям мнението Ви!
Аз не съм историк и не се впускам в детайли в исторически дискусии. Но за да се направи някакъв обоснован и логичен извод, необходимо е да се разгледат всички тези и твърдения, съответно доказателствата в тяхна подкрепа. Всичко, което не е доказано по безспорен начин, спокойно може да наречем "градски легенди".
Аз съм бил, съм и винаги ще съм за взаимното уважение и разбирателство между хората, независимо от техните пол, религия, раса, националност, но винаги ще съм против каквато и да е форма на омраза и насилие!!!
Yovana:
Тео,аз не защитава нищо,това,което съм изразила като мнение е подплатено с доказателства,лично на мен,нямам претенций да знам всичко,коментирам това,в което съм убедена,а убеждението ми,както ти казах,се базира на доказателства,които лично съм получила. напълно обективна съм,не боравя с документи или исторически записки,те винаги могат да не бъдат достоверни. И както казах и преди,много ме боли заради настроенията създавани тук във форума,антибългарски,антитурски и античовешки. Айде да се опитаме да се изслушваме и да търсим консенсуз като зрели хора.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version