Author Topic: Помаците наследници ли са на богомилите и павликяните?  (Read 132225 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Турско робство
Я пак!? И кога и къде се случило, че световната история го е пропуснала!? Бе Курте спри се излага, че излагаш цяла Турция, а там познавам много умни мъже! ;) А за турското робство понеже много ви се ще сте пробили клетите Кюрди, ама и на това му се види края! :)

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
        Гледайки аватара,  не мога да изчисля колко мозък има. На юмручето отговора е среден пръст.   Какво търси този тука.   Защо му се вържете на глупостите.  Той знае ли кой е Ботев?Сигурно знае.Щом администраторите го търпят,Вие не му обръщайте внимание.Аз го приемам със смях и съжаление.Достоен е за това.

Offline Generala

• Candidate member
  • *
Когато някой иска да се нарече ескимос, никой не може да го спре.
Едно е да се твърди, а друго са доказателствата. Има мултидисциплинарни методи , с които ясно се показва кой какъв е.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Когато някой иска да се нарече ескимос, никой не може да го спре.
Едно е да се твърди, а друго са доказателствата. Има мултидисциплинарни методи , с които ясно се показва кой какъв е.

То и негрите в Америка са с много различен произход, но най-много те воюват за Америка.
Самоопределението се базира на много чувства, където генетиката няма никакъв принос за това.
В Турция има много хора с презиме Шишман, внуци на царя Иван Шишман, но това не им пречи да се чувстват Турци. Научете се да уважавате мнението на другите и оставете тези мултидисциплинарни методи настрана и се вгледайте в църцата на хората те белким там разберете нещо за тяхното самоопределение. Явно това не ви изнаця и многократно се достигна до варварски кръстилки. Засрамете се поне малко ако още се считате за хора

Offline Hasan Ismail

• Avarage member
  • И въпреки всичко,аз съм помак.
     Драги ми Генерал Ботев,
     Какви доказателства бре,Ти ли се намери да кажеш на мен,че не съм помак.
     На мене,който от прадядо си знам,че съм помак.
     Ти ли се намери да даваш тон в моя живот.
      Какво търсите между нас помаците,които не зачитате за хора и стоят на едно стъпало по-долу от ромите във Вашите представи за живота в РБ.
      С мултидисциплинарни методи ли ни плашите.Знам значението на тези методи.И какво? Пука ми.
       Господ ли си или   демон.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
     Драги ми Генерал Ботев,
     Какви доказателства бре,Ти ли се намери да кажеш на мен,че не съм помак.
     На мене,който от прадядо си знам,че съм помак.

Кво ми се пениш бе и аз съм помак!!!! А за разлика от теб занм и пра, пра ...... дядо ми какъв е бил!!!!

Offline bozman

• Avarage member
АКО помаците са наследници на богомили и павликяни, то се оказва, че мюсулмани са наследници на християни ?
Не бях чувал за такъв цирк досега :)

Offline Suleyman.45

• Advanced member

na 67 godini razbrah 4e ot redoviya bulgarin po nevuzpitan inahalen narod nyama.vlizat v sayt koyto hora ot edna i su6ta religiya iinteresi ob6tuvat ise durjat  krayno prosta6ki.intelekta na moite bratya -turki i pomatzi e na desetkratno po visoko nivo ot bulgarskoto. koy ne ste prdali v minaloto si koy ne ste napadali  pulni ste s omraza daje kum sebepodmnite si
   nepoznavate vyarata si istoriyata si au4ite nas  obijdate  ipodtzenyvate avatarite vi sa vse sus zapla6itelni fizionomiyi obivate po nay jestok na4in maykite si babite si dori idetzta si   bozman apostrofira s tzini4ni nametzi kazanskiya muftiya za dumite bratya bylgari ediniyat podava ruka redoviyat mraze6t vsi4ko i vsi4ki zmiyski ezik

Offline bozman

• Avarage member
na 67 godini razbrah 4e ot redoviya bulgarin po nevuzpitan inahalen narod nyama.
--- „Редовия  българин” Сюлеймане, не е „народ”, а ЕДИН ОТ НАРОДА. „българин” не може да е „народ”, нито "народ" да е „българин”, „помак”, „турчин” и т.н. Тези работа вземи първо ги научи на който си искаш език, защото на ВСИЧКИ ЕЗИЦИ те са едно и също нещо и еднакво се отнасят едно към друго.

vlizat v sayt koyto hora ot edna i su6ta religiya iinteresi ob6tuvat ise durjat krayno prosta6ki.
--- Беше ми много любопитно, как мюсулманите са наследници на християните, АКО за теб това е дърлене, мога да преструктурирам въпроса, „как така християните са предци на мюсулманите” ? Това по-разбираемо ли ти е ? Ако искаш мога да ти повторя въпроса на анг., испански или руски, ако разбираш тези езици по-добре от българския език.

intelekta na moite bratya -turki i pomatzi e na desetkratno po visoko nivo ot bulgarskoto.
--- Много се радвам за интелекта на братята ти и сестрите ти турки и помаци. Дори и на твоя интелект се радвам, определен десетократно по-високо от българското. Да ти кажа ли аз моето мнение за твоя интелект по десетобалната система ? Я да видим какъв е езика на братята "татари" или както се наричат там помежду си - за вярата вече разбрах, мюсулмани са мнозинството поне. Ами езика ?

koy ne ste prdali v minaloto si koy ne ste napadali pulni ste s omraza daje kum sebepodmnite si nepoznavate vyarata si istoriyata si au4ite nas obijdate ipodtzenyvate avatarite vi sa vse sus zapla6itelni fizionomiyi obivate po nay jestok na4in maykite si babite si dori idetzta si
--- Ти анализ на българския род ли си взел да правиш, бе Сюлеймане? Кой те е упълномощил – Аллах ли ?

bozman apostrofira s tzini4ni nametzi kazanskiya muftiya za dumite bratya bylgari ediniyat podava ruka redoviyat mraze6t vsi4ko i vsi4ki zmiyski ezik.
--- Обясних, че обръщението „братя българи” е най-циничното в исторически план от всички обръщения, а това е раздел „история” доколкото помня. Много братя са имали българите и всички се оказаха братя ден до пладне – и руските братя и германските братя и сръбските братя . . .
Аман от братя!
Ето го офиц. сайт на Татарстан: http://tatarstan.ru/about/human.htm Я кажи кои от тях са ти братя и кои не са, какъв език говорят, от каква раса са и т.н. пък тогава заничай в Европа, какви са българите на Балканите.

Мюфтията подава ръка, НО заявява, че българите са от племето на Тангристите, което е ЛЪЖА, че българите са му единоплеменни, което  също е ЛЪЖА и т.н. С такива лъжи лично аз ръка не поемам, нито крак. Айде със здраве Сюлеймане.

Offline Suleyman.45

• Advanced member
az ne sudya bulg.narod az kazvam kakuv emantaliteta vi nadyavam 4e ste u4ili istoriya nabulgariya i 4etete suvremennata presa .vdne6en tataristan  govoryat na istinski bulgarski t.e na ezika han asparuh.obru6tenieto na kazanskiya muftiya e kum naroda na dne6en tataristan.interesno makedontzite vinari4at tatari vie gi nari4ate bulgari nakoy kazva bratya bulgari vie pak ste nedovolni  takiva pi6man natzionalisti ob4at da natrapvat papagalskite si vnu6eniya vie mi zadadohte dosta vuprosi az samo 6te vi kaja 4e razbiram tzelite nava6eto prisustvie tuk samo nerazbiram naglosta i natrap4ivosta na nyakoi prisustva6tim

Offline solinvictus

• Member
  • **
Поздрав за всички помаци!
 Провокираха ме с едни писания в една група във фейсбуука и реших да се регна тука ,дето се казва в ядрото на търсачите и разбирачите на Помашката история.
Бях обвинен в злобност ,която може би е клевета ,но ще Ви покажа писанията на въпросния помак ,който с лека ръка(според мен) напраска една бърза енциклопедия на помаците.
Естествено му беше отговорено подобаващо ,но за мен е интересно тук да видя дали той е изключение или всичките помаци сте на един акъл!
Като начало по темата да споделя ,че богомилите нямат нищо общо с помаците ,нито тези от България или на друго място!
Историята на Богомилите е все още неизвестна и нямаме надежден източник от който да си правим каквито и да са заключения!
Богомилите са носители на еретични учения които са отхвърлени от няколко папи и събори.Наместа в Богомилството на учението на Мухамад е невежо начинание и е обречено тотално на провал от гледна точка на теологията!

Богомилите имат 29 легенди. За съжаление до нас са достигнали само имената им :
1. Изгонване на ангелите;
2. Кръстир дърво;
3. Въпроси на Балкиза;
4. Слизане на Исуса в ада;
5. Ходене на Богородица по мъките;
6. Митарственик;
7. Соломоновият Храм;
8. Виденията на Йоан Кръстител;
9. Повест за Чашата;
10. Деяния ня Йосиф Ариматейски;
11. Въпроси на Пилат;
12. Образът на Абгар;
13. Повест за Ева;
14. Слизане на Бога по земята;
15. Архангел Михаил и Сатанаил;
16. Създаването на Рая;
17. Каин гради град;
18. Книга на Енох;
19. Борба на Якова с Бога;
20. За потопа;
21. За Голгота;
22. За детинството Исусово;
23. Магични молитви на св. Поликарп;
24. Битие на св. Богородица;
25. Създаване на звездите;
26. Странстванията на Балкиза;
27. Повест за Мелхиседек;
28. Пророк Елиас;
29. Откровение на апостол Павел.

Offline neru

• Avarage member
az ne sudya bulg.narod az kazvam kakuv emantaliteta vi nadyavam 4e ste u4ili istoriya nabulgariya i 4etete suvremennata presa .vdne6en tataristan  govoryat na istinski bulgarski t.e na ezika han asparuh.obru6tenieto na kazanskiya muftiya e kum naroda na dne6en tataristan.interesno makedontzite vinari4at tatari vie gi nari4ate bulgari nakoy kazva bratya bulgari vie pak ste nedovolni  takiva pi6man natzionalisti ob4at da natrapvat papagalskite si vnu6eniya vie mi zadadohte dosta vuprosi az samo 6te vi kaja 4e razbiram tzelite nava6eto prisustvie tuk samo nerazbiram naglosta i natrap4ivosta na nyakoi prisustva6tim
Дай поне един източник, където Аспарух е наречен ХАН!
Ако можеш де!
Дай един източник,че помаците са етнос, а не религиозна група и  неделима част от българите до момента!
Давай!

Offline bozman

• Avarage member

az ne sudya bulg.narod az kazvam kakuv emantaliteta vi nadyavam 4e ste u4ili istoriya nabulgariya i 4etete suvremennata presa.
--- Сюлеймане, ДА ЧЕТЕШ не е въпрос на култура. Преди 50 г. може да е било, но вече не е. Сега се чете от 1000 места и културен е ОНЗИ човек, който от тези 1000 писания може да отдели плявата от зърното. Така е през 21 в. Вече.

vdne6en tataristan govoryat na istinski bulgarski t.e na ezika han asparuh.
--- Аспарух НЯМА НИЩО ОБЩО с българския народ. Той е споменат от Теофан и Никифор като заселил се край река Оглу и - - - нищо повече. Абсолютно НИЩО ПОВЕЧЕ.

obru6tenieto na kazanskiya muftiya e kum naroda na dne6en tataristan.
--- Напротив – ти дори сам каза, че „протегнал ръка” към братята и сестрите си от България. Така, че е протегнал ръка и към мен. Е, казах вече, че такива ръце и крака не пипам . . .

interesno makedontzite vinari4at tatari
--- Те са обучават още по червените читанки на Тито и Димитров. Откъде да зная, че има и други източници ?

vie gi nari4ate bulgari
--- Да, македонците, както и помаците ДО ВЧЕРА се наричаха българи и няма нито един паметник, който да покаже обратното . ..

nakoy kazva bratya bulgari vie pak ste nedovolni takiva pi6man natzionalisti ob4at da natrapvat papagalskite si vnu6eniya vie mi zadadohte dosta vuprosi az samo 6te vi kaja 4e razbiram tzelite nava6eto prisustvie tuk samo nerazbiram naglosta i natrap4ivosta na nyakoi prisustva6tim.
--- Той може да си казва и „братя близнаци българи” – аз имам достатъчно информация за да РАЗБЕРА, че този „НЯКОЙ” говори празни приказки, колкото да изтъкне една човечност и НИЩО ПОВЕЧЕ. Ти може и да си мислиш, че разбираш, но аз ти казвам че „разбирането ти” на действителната история, която е протекла според наличните документи, е като габарити на Москвич, през ксенона на Бентли. Ето защо не можеш да посочиш НИТО ЕДИН паметник, който да говори за помашка народност, помашки език и т.н., както те помоли да ги представиш Неру. Не поради това че си лош човек, а поради това че си НЕГРАМОТЕН. А пък целта и на мюфтии, и на епископи и на равини е само една – никога подопечната йм рая, да не научи нещо повече от това, което знаят те самите, защото после ги сиктирдосва автоматично, че и глави падат понякога.
Нещо да питаш за помаците ?

Offline Suleyman.45

• Advanced member
ne iskam da vlizam vli4ni napadki iobidi gramotnosta e nesamo znanie tya e ina4in napovedenie  i ob6tuvane ako imate malko vuzpitanie ostanalo ot va6ite roditeli 6te trybva da razberete az imoya svyat sme razli4ni mnogo razli4ni.az sum negramoten na komputura no jivota mi e minal samo sred knigi suvetvam vi da pro4etete zlatnite sukrova6ta na bulgarskite hanove ot atila do simeon .povtaryam nie sme religiya na mira idobrinata . aziskam da sme kato bratya przovavam kumrazmisul a ne da mislite to4no kato men .pove4e nyama da vi otgovaryam-ne sme na edno kulturno nivo p.s dane bi da ste posledovatel  na teoriyata nadarvin

Offline Suleyman.45

• Advanced member
knigata e ot prof. ivan dobrev prepodavatel vuv vis6ata voenna akademiya-sofiya priyaten den