parvo iskam da vi pozdravia za temata , izkliuchitelno aktulna !!
Za sajalenieto nai- loshtoto e , che verigata, nasilnik( chovek uprajniavasht nasilie), jertva e zatvorena , i dneshnata jertva se prevrashta v badesht nasilnik , i taka tova dete , koeto sega e jertva utre shte stane syprug i bashta , ili moje bi uchitel kato uchitelkata si...
az se seshtam za edna takava uchitelka nasilnik , Andonova , koiato godini nared maltretirashe detsata , do taka stepen , che edin moi syuchenik poluchi syrtsebiene, da ne govorim za psihicheskite travmi , koito sa mnogo po- dylboki i po- opasni ot fizicheskite!! TAzi uchitelka be prichina , mnogo ot detsata pomacheta, koito izlizat v grada da uchat sredno , da jiveiat s kompleksi, i moje bie e stanala prichina , za sysipvane na jivota na mnogo ot tiahh!! , Za da se otarvem ot neia triabvashe da mine mnogo vreme tai kato po niakakv nachin inspektoratat ne se interesuvashe ot toia sluchai v pomashkoto selo Breznitsa, kazano po-iasno si zatvariaha ochite, no razbirase ne vsichki uchiteli sa takiva ima i dosta svestni ,ee seshtam se i za edni sluchai ot predi 1- 2 godini .
Edno momiche se omaji v seloto i klasnata i beshe doshla da i chestioti sas sauchenitsite (po traditsiia) ta taia gospoja , zabeliazah , che e vlizala s obuvki v staiata , i oglejdashe taka navsiakad , machih se da procheta po pogleda mislite i , dvoumiah se dali gleda s prezrenie modernata pomasjhka kashta , koiato prilicha na gratska vila ili umira ot zast , kak moje edna pomakinia raboteshta tiutiun da jivee v takav dom , a tia v panelka ot toshovo vreme
pogleda mi se be sprial varhu obuvkite i prashi i stari , tia se smuti i se opita da gi skrie......
edno poiasnenie taia gorespomenatata gospoja e uchitelka v seloto poveche ot 30 godini , znae prekrasno , che v nashata kultura obuvkite se sabuvat , takak kakto i tia go pravi v panelniia si apartament...napravete si sami izvod za uchitelite , koito vazpitavat badeshteto na nashata Rodina!!