Да, вълнува ме начинът, по който изписвате думите. Но да спрем с граматическите сблъсъци.
Няма проблем.
Показвайте ми грешките.
Аз се отнасям спокойно към корекциите на грешките си. Даже ще съм ви благодарен. Честно.
Пасков, аз никъде не съм посочил, че одобрявам подобни изпълнения на наказанията според Шериата.
Върнете се и прочетете постингите си по-внимателно.
Лично у мен оставиха точно такова впечатление.
И от думите на този ви постинг излиза, че според вас Шериата допуска такива наказания.
Разберете се с Мустафа - аз тъкмо се бях успокоил и му повярвах, че в Шериата такова нещо е недопустимо.
Тук не е имало намеса на кадията, който е наместник по следването на закона (Суната), завещан от Пророка Мухаммад (с. а. с.)
mustafa_b ясно каза, че тук Шериатът не е спазен, поради това, че момичето, което е убито, не е било встъпило в брак.
Аз Мустафа го разбрах, но не разбрах и нямам намерение да приема вашето одобрение или толериране. Наречете го както си искате, сигурен съм, че разбирате какво искам да ви кажа.
Доколкото разбрах, Гелина, рибанка, която е безспорна мюсюлманка, също не приема по никакъв начин подобно третиране на човешки същества, още повече, за такива "прегрешения".
Аз казах, че съм последовател на Шериата по принцип.
Не съм на това място, не знам как се развили събитията, и не мога да вярвам напълно на американско печатно издание, но се стигна до извода, че не спазен Шериата.
Като не вярвате на американското издание, на очите си вярвате ли?
По линка, който дадох, има 3 клипа от мястото на събитието. Не са за хора със слаби нерви. А из интернет има най-малко 8 такива, от други ракурси, за същото събитие.
И тях ли ги е правило американското издание според вас?
И имам един въпрос към Вас: що е то ислям за Пламен Пасков? Щом Шериата е нещо различно от исляма?!
Първо, аз никъде не съм казал и писал, че Шериата е нещо различно от исляма.
Знам, че мюсюлманите и законите, които спазват и следват, са разделени на много течения, доста силно различаващи се едно от друго. Емира ми го е казвал и разказвал, а и не само той.
И второ: разшифровайте въпроса си: "
що е то ислям за Пламен Пасков?"
Аз на няколко пъти предлагах да се отвори специална теологична тема, където да се направи сравнителен анализ на основните постулати (не практиките и тълкуванията, а именно на буквите на основните книги) на исляма и християнството, където и едните, и другите, в академично-познавателен дух да изложат всичките си данни, притеснения, забележки или въпроси. И когато има капацитети като имама Мехмед Хюсеин или Емир, (който кара второ висше образование по ислям), да могат тези енциклопедисти да изложат максимално грамотно всички основни пунктове и тяхното обяснение.
Емира не се отзова, Мехмед Хюсеин помоли за отсрочка поради заетост, затова и аз сам не искам да отварям такава тема, за да не бъда обвинен в провокации или бог знае още какви страшни грехове.