Назми ето го цитата на Митхад паша, има и го в клипа който си дал:
.. Между българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в Исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език освен български
Отговор на Назми!Балканджия,ти не ми отговори на един много прост въпрос,който спомена речта си Мидхад Паша? ..
Този народ го е имало и преди,това че не от Азия,това че не са българи говори много.1 Да Българи сме ,че сме родени в България,да България е нашата родина дето са нашите майки и бащи е факт.Не виждам и тук българи спечелили " Зелена карта" да са американци в душите си.Друг е въпроса обаче,когато държавата се опитва да използва или асимилира нас помаците.Никой не говори за отделна държава на Балканите заедно с нашите братя и сестри- помакос,горани,торбеши,бошнаци..но е факт,че след Балканската война границите раздели този един народ с различни имена.Проблема е този народ в рамките на държавата си днес да се чувствува по свободен,да се гордее с думата" помак съм"- мен например всеки ме знае,че съм помак от Родопите,и ми е драго за което влагам лично време и труд от сърце!