Author Topic: Археологически разкопки край с. Барутин  (Read 66644 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
Българите, Чечлия, за разлика от турците са в Родопите от хилядолетия (вижте все пак темата "траки = пеласги = българи, и ако имате нещо против и аргументирано, изложете го)

Хех, на достатъчно много места в нета ви опровергаха националистическите и панславистки идейки. Няма нужда да цапаме и този форум с фантасмагории.

Пламен Пасков

• Guest
Хех, на достатъчно много места в нета ви опровергаха националистическите и панславистки идейки. Няма нужда да цапаме и този форум с фантасмагории.
Цитирайте поне едно, ако разполагате с такова, или копирайте "опровержението", ако смятате, че ще издържи проверката на документите и историята
Прочее, панславистки идеи не съм излагал НИКОГА и НИКЪДЕ.
Това е лъжа!
Подозирам, ваша.

Offline al-fatiha

• Senior member
Титлите ги вземат само тези, които са ги дали. И ако вие не смятате да се наредите сред моите преподаватели и научни ръководители, ще си останете с мераците и с препоръките.
Научните работници имат задължението да се стараят да говорят с езика на доказателственната и проверяема наука, без значение от коя област е.
Вашите асоциации между мен и вашата учителка по история са си ваши, но са не научни и бездоказателственни.
Аз излагам цитати и проверяеми данни.
Ако спорите, спорите не с мен, а именно с хронистите.
А дали ще им вярвате, това си е вече персонален въпрос, който не ми е специалност.

Кое от казаното от мен е "ненаучно и бездоказателствено" от горния пост? И въобще от казаното от мен досега тук и във форума на Сербест Коркмаз, откъдето знам първо за Вашата личност?

Слава Богу, че признавате, че сте се учил някога от някого и не игнорирате преподавателите Ви. Това Ви прави чест.

Пламен Пасков

• Guest
Кое от казаното от мен е "ненаучно и бездоказателствено" от горния пост? И въобще от казаното от мен досега тук и във форума на Сербест Коркмаз, откъдето знам първо за Вашата личност?

Напомням:
Вашите асоциации между мен и вашата учителка по история са си ваши, но са не научни и бездоказателственни.

Слава Богу, че признавате, че сте се учил някога от някого и не игнорирате преподавателите Ви. Това Ви прави чест.
Да съм признавал?
Че някой питал ли ме е? Или ме е обвинявал в това?
Или съм го отричал...
Странно изречение формирахте.
Може да съм тъп, но не схванах скрития му смисъл, защото явният също ми убягна...

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
Да бе, славяните, траките и прабългарите били едно и също. Демек цяла източна Европа до централна Азия, от Балтика до Бяло Море и от Германия до Урал все българи. Добре, хайде да го наречем "панбългаризъм". Автохтонците сте големи шегаджии - болни националисти, дето цял свят ви се смее на простотиите.

Пламен Пасков

• Guest
Да бе, славяните, траките и прабългарите били едно и също. Демек цяла източна Европа до централна Азия, от Балтика до Бяло Море и от Германия до Урал все българи. Добре, хайде да го наречем "панбългаризъм". Автохтонците сте големи шегаджии - болни националисти, дето цял свят ви се смее на простотиите.
Смехът може да е здраве, но не е аргумент, и не е опровержение.
И това разширяване на ареала на българите като народ и държавност си бяха ваши - аз такова не съм писал.
-----
И не разбрах все пак: кой и къде така силно ме бил опровергал из целия нет?
Знам много места, където ме триеха... Вие триенето за опровержение ли го имате?
Или все пак ще посочите нещо или някого?

Offline al-fatiha

• Senior member
Държите се така, все едно сте създал тоя свят и сте правил история. И не отричате нищо; готов сте да изкарате всеки мюсюлманин (с доста малки изключения) болен терорист или нещо подобно.

Пламен Пасков

• Guest
Държите се така, все едно сте създал тоя свят и сте правил история.
Това са си ваши възприятия, които ще ви е много трудно да докажете.
Ако имате проблем с възприятията си, и приемате данните и мненията ми твърде болезнено и изкривено, това вече не е за мене, а за други специалисти.

И не отричате нищо; готов сте да изкарате всеки мюсюлманин (с доста малки изключения) болен терорист или нещо подобно.
Ей това, подчертаното във вашия постинг, ако не се потрудите и не извадите от мои постинги в този или в друг форум нещо като доказателственна база, ще ви нарека лъжец и клеветник.
Защото вашето си е точно такова.

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
Хайде хайде, винаги така го изкарвате. Но както и да е, важното е че никой не ви обръща внимание на глупавите автохтонни теории, дето стават само за запълване на задните страници на вестници като Струма и Вяра, когато се изчерпа репертоара на редактора за раздел "виц на броя". Наистина много глупав опит македонците и помаците да бъдат вкарани в "българските редици". Пробвайте по друг начин. Автохтонната теория си изпя песента отдавна и вече е отживелица, тъй като всички се убедиха, че по своята същност не е нищо повече от естествен обогатител за почва.

Пламен Пасков

• Guest
Хайде хайде, винаги така го изкарвате. Но както и да е, важното е че никой не ви обръща внимание на глупавите автохтонни теории, дето стават само за запълване на задните страници на вестници като Струма и Вяра, когато се изчерпа репертоара на редактора за раздел "виц на броя". Наистина много глупав опит македонците и помаците да бъдат вкарани в "българските редици". Пробвайте по друг начин. Автохтонната теория си изпя песента отдавна и вече е отживелица, тъй като всички се убедиха, че по своята същност не е нищо повече от естествен обогатител за почва.
На изложените от мен аргументи и цитати това ли ви е "доказателственния" отговор?
Това ли са вашите интернет-разгромители на моите мнения? То ест, никой?
Само категоричността, с която наречете мненията ми тор?

Offline al-fatiha

• Senior member
Ще се потрудя, но ще дочакате утрешния ден, ако не възразявате и не бързате.

И Ви моля да не ми говорите в ж. р., ед. ч. Ако е възможно и ако правите разлика между половете. Това е посочено и в профила ми.  :)

Пламен Пасков

• Guest
Ще се потрудя, но ще дочакате утрешния ден, ако не възразявате и не бързате.

И Ви моля да не ми говорите в ж. р., ед. ч. Ако е възможно и ако правите разлика между половете. Това е посочено и в профила ми.  :)
За грешката в пола моля за извинение.
Приемам. Виноват.
------
За доказателствата ви имам търпение и ще почакам - нямам нищо против.
Само че ще се наредите на опашката на много други, които също се заемаха с тази задача с настървение, но в крайна сметка безплодно...

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
Г-н (не д-р, а г-н) там какъвто бяхте, въобще нямам време да рийна оборска тор, след като вече е свършено от други. Има сигурно няколко хиляди тома, посветени по отделно на траките, славяните и прабългарите, дето човек като ги прочете, му става пределно ясно колко голямо приложение в селското стопанство намира автохтонната теория за българите.

Вече нямам намерения да си цапам ръцете с вашите твърдения, по-добре да грабвам перото и да продължа с книгата ми.

Пламен Пасков

• Guest
Г-н (не д-р, а г-н) там какъвто бяхте, въобще нямам време да рийна оборска тор, след като вече е свършено от други.
Аз, господин интернет-анонимник Чечлия, за разлика от вас, пиша и публикувам с истинските си имена и контакти, което е проверяемо и доказуемо. Така че, "какъв бях там", си е написано за умеещите да четат и пишат.
Докато вас, даже и да се правите на пишещ, явно не ви стиска да пишете от свое име, каквото са ви дали родителите ви.

Има сигурно няколко хиляди тома, посветени по отделно на траките, славяните и прабългарите, дето човек като ги прочете, му става пределно ясно колко голямо приложение в селското стопанство намира автохтонната теория за българите.
Може и да има. Но източниците за тези томове си остават едни и същи, а именно - древните хронисти и артефактите.
Ако искате да кажете, че сте ги прочели, ще ви помоля да цитирате заглавията, авторите и пасажите, които според вас така успешно громят автохтонната теория.
Ако ли не го сторите, вдигате много шум за нищо, поради аргументарната ви импотентност, простете за откровенността.

Вече нямам намерения да си цапам ръцете с вашите твърдения, по-добре да грабвам перото и да продължа с книгата ми.
Ясно, както и очаквах, "чукча не читател, чукча - писател!", аргументи - йок! На гол тумбак чифте пищови...
Пишете си...тя графоманията и тя е за хората...
----
Само да ви напомня все пак, че май не обръщате внимание - цапате си ръцете не с моите "твърдения", а с моите цитати на древни хронисти, то ест, с тях...
Има разлика, въпреки че я игнорирате.
Само за протокола, да не става грешка кой ви цапа ръцете...

Offline al-fatiha

• Senior member
Графомани дал Господ. Само че, ако не се виждате сред тях, полза няма да има да обяснявам защо смятам така.

Уважавам Ви, защото устоявате своето мнение. Опитвате се да го докажете, но за съжаление го правите по някакъв твърде пристрастен начин.