Paskov,za6to misli6 4e Razdelqi i vladei go prilaga samo Osmanskata imperiq,ami kakvo pravi BG sega nee li su6toto.
Да оправдаваш своите или грешките на друг с грешките и порочната практика на трети е все едно да препръчваш да си мием мръсните ръце с кал.
Все пак -бихте ли уточнили - кое точно в отношението на българите вие смятате, че е отражение на принципа "Разделяй и владей" днес?
Защото, ако ще ми говорите за политиката на съвременната българска държава, то тя е най-лоша именно към българите, а не към малцинствата или към кандидатите да се пишат за малцинства.
Koi postavi onzi milicioner ot DS,da razdelq pomacite az li.
Ей богу, и аз не съм.
И не знам някой от познатите ми родолюбиви българи да има нещо общо с това назначение...ако е имало такова...
Zna4i drugite,te sa vinovni,nie ne.
Уточнете, ако обичате, кои са "другите" и кои сме "ние"? И за коя точно вина става дума?
Stiga ve4e evtini dovodi,Osmanskata imperiq,Midhat pasha.
Евтини или скъпи, аз не ги продавам. Важното е, че са вярни, и че не можете да ги обвините нито в комунизъм, нито в българофилия.
Ima 2-mnogo vajni ne6ta za nas pomacite-ili si musulmanin i si ostavash takuv,ili si prodava6 du6ata i se opitva6 da tursi6 izvinenie za sebe si.
Това е религиозен, а не етнически въпрос. Религията никой не ви я пипа, най-малкото което е - насилственно. Особенно през последните 20 години.
Tova e izvoda.A tezi evtinii,koito se pokazvat sa samo bla,bla.
Кои евтинии?
Изразявайте се конкретно, ако искате да сте ясен и да получите конкретен отговор.
Tursene na evtini senzacii.Sled kato sa otkrili v Barutin curkva ot 4-5-vek. tq e vizantiiska.
Откъде знаете?
На руините ли е написано?
Ima li v Barutin gurci,kakvo e stanalo s tqh.Da nebi i te da sa zaminali na "Golqma ekskurziq",kakto turcite,samo mojem da predpolagame nali.
Предположениеята ги оставете за себе си - и без това злоупотребявате с тях.
Аз лично предпочитам да се фокусираме на изследванията и на анализите.
A ot men ti edno,da znae6 tova sum go 4uval ot 4ovek istorik ,prepodavatel v universitet -Istoriqta e kato,furnadjiska lopata,kakto q zavurti6 taka 6te bude.
Това го знам, простете за прямотата, далеч преди вие да ми давате неискани напътствия и мъдрости тук. Няма добра и правилна идея, която да не може да бъде опорочена.
Няма религия с добри намерения, с която да не може да бъде постлан пътя за Ада. Но отговорността за това е винаги само на конкретните хора, а не на науката или на религията.
Za tova,az vqrvam na tova kakvo mi e kazal moq pradqdo kakuv sum ,a ne na istoriqta.
Прадядо ви, лека му пръст, е бил участник, жертва или наблюдател на сложни и тежки събития при които не българин от българин да се отвърне, но и брат на брата и баща на сина си е обръщал гръб, образно казано.
И, колкото и да е искал да бъде обективен, събитията са го лишили от тази възможност. Колкото и да е искал да бъде информиран, данните за ислямизацията през 16-17 век и особенно насилственния компонент няма как да са му били известни, защото почти всички крепости, древни църкви или други артефакти, свидетелстващи за миналото на региона, са били затрити и унищожени от империята. Така че, това, което знаете от дядо си, не може да претендира за итсина от последна инстанция.
Ne vsi4ki pomazi sa zombirani,ne vsi4ki pomazi sa kupeni ili se kopuvat za pari i postove.
Това важи за всички хора, не само за помаците...и какво от това?
Sred vas bulgarite bituva edno takova mnenie ,4e vsi4ki pomaci sa kato Vesko Karadjov.Vie nemojete da razberete ,4e nie sme drugi i v mantalitet i v kultura.
И кое ви е другото, освен религията?
Za primer 6te ti dam milizionera -pop.Toi nemoje da ubedi maika si i ba6ta si 4e sa bulgari,koito karat 5-puti namaz ,iska da " ubedi",drugite.
Защо трябва да ги убеждава?
Те техния избор са си го направили, или са го направили вместо тях техните родители.
E tezi drugi gi ubejdava mnogo lesno,te mnogo lesno se ubejdavat,nali nosi pari kato didioMraz.
Вие видял ли сте ги тези пари?
Имате ли достоверни данни на кого, колок и защо е давал пари?
Излезте от интернет-анонимността си и го напишете смело, по мъжки, ако имате смелост. Аз пиша от собственното си име, със собственната си фотография и с проверяемите си контакти, ако сте обърнал внимание. Какво ви пречи и вие да го направите?
Иначе клевети зад анонимни интернет-никове лесно се пишат, но никой не иска да отговаря после за тях, нали?
Pari kovedile mu e maikata i vie ste go razbrali dobre,i go prilagate dobre.
Аз тази практика, за която ме обвинявате, не съм я прилагал никога - ако вие имате предвид някого конкретно, пишете конкретно - стига с това "вие" и "ние"!
Иначе ви обвинявам в клевета и ще искам съдействието на админите за модерирането ви!
Vie go pravite na tozi etap "Razdelqi i vladei" s meki rukavici-4rez pari.I 6te zatriete nashata kultura,ot donosnici i agenti na DS.No mislq 4e ALLAH vijda vsi4ko i ne6te pozvoli tova da se slu4i.Totalnoto zali4avane na nashata kultura.
Никой не иска заличаване на културата ви - това е параноя, с която се опитвате да оправдаете истеричното си българомразие.