Author Topic: Goranci pomaci torbesi = eden soj pod edno isto ime trakijanci  (Read 15416 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline Yovana

• Avarage member
Ynt: Goranci pomaci torbesi = eden soj pod edno isto ime trakijanci
« Reply #15 on: October 17, 2008, 23:24 »
Чакайте,спрете и не спорете,аз съм 80%македонка от вардарска македония,прадядо ми е бил четник при Яне,нашите се преселват по време на комунизма. Повече съм македонка,отколкото българка,но за мен е едно и също,горда съм с кръвта си,но това не ми пречи да виждам и негативите,знаете ли колко македонци са псували българските воиници,колко клетви са изклели,а македонец да псува българин,значи да псува себе си,знаете ли колко са се предавали един друг макетата,колко са били размирни между тях си,а какво остава за отношението им към външните. Македонеца е непримирим човек,той не търпи,не признава друго освен себе си,всеки който мисли различно за него е враг и ви го казвам аз,която съм македонка. Българина е по-благ,по търпелив,по-добронамерен,не се заблуждавайте .

Offline Yovana

• Avarage member
« Reply #16 on: October 17, 2008, 23:36 »
Метка,регистрирайки се тук,исках да ви споделя моето мнение и възприятията ми към нашите отношиния. Метка,аз съм за това,да няма конфликти,да се опитаме и да успеем да живеем в мир и разбирателство,да не се делим на такива и онакива,защото всички сме равни,да няма напрежение между мюсолмани и християни,да се уважаваме,да се зачитаме,защото това прави живота ни пълноценен и спокоен,всичко друго Метка е вятър,всичко лошо трови единствено нас,обрича ни на безспокойство и напрежение. Това е моята позиция

Offline Siuleiman

• Member
  • **
« Reply #17 on: October 18, 2008, 01:08 »
Suleiman,vednuj trakite gi e nqmalo kato ste doshli vie ot Indiq i Iran,sled tova kazvash ,4e imate v genite si neshto trakiisko-dali neste go prihvanali pokrai imanqrstvoto trakiiskoto.

SNAKE
1-во:Намери ми един пост и ми дай линк за него където съм казал ,че имаме тракийски гени ти нещо се бъркаш.
2-ро:НЕКА ТИ КАЖА КАКЪВ СЪМ МОЯТ ДЯДО Е ПОМАК ,ОТ ДРУГАТА СТРАНА ПЪК СЪМ ХЪРВАТИН.САМО БАБА МИ КОЯТО СЕ Е ОМЪЖИЛА ЗА НЕГО Е БЪЛГАРКА.
3-то:А ТРАКИЙСКИТЕ СЪКРОВИЩА СА ИМЕННО ОТ  ВРЕМЕТО КОГАТО ТРАКИТЕ ВСЕ ОЩЕ ГИ  ИМАЛО ТУК,А НЕ СЛЕД ТОВА.
4-то:Знаеш ли за какъв се смятам за Българин защото живея тук и това е родината ми ,без значение ,че съм наполовина хърватин и 1/4 помак ,свикнал съм с красивата равнина на китна тракия ,и не е мястото да се обиждаме тук защото много добре знаем ,че когато ти имаш нужда от помощ тук аз ще ти помогна същото би направил и ти без значениe какви сме а ЗАЩОТО СМЕ ХОРА ЗАЩОТО СМЕ СЪСЕДИ И ЗАЩОТО АКО НИЕ НЕ СИ ПОМОГНЕМ ДУШМАНИТЕ НИ НЯМА ДА НИ ПОМOГНАТ.
5-то:Не съм казал на нито едно място ,че имаме индийски произход ,казах че българите са от ИРАНСКИ произход.Защо спориш немога да разбера като ВРЕМЕТО КОГАТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯТА СВЪРШИ НАПРАВИ СИ ТЕСТ. :D

Offline тамбараци

• Member
  • **
  • наблюдател
« Reply #18 on: October 23, 2008, 17:52 »
Светът трябва дае шарен,Помаци, Българи, кюрди,турци,гагаузи,цигани,македонци,либийци и всякакви.
НАВСЯКАДЕ В ЦЕЛИЯ ФОРУМ САМО СЕ КАРАТЕ, и вместо да науча нещо интересно за Помаците,ЧЕТА САМО ГЛУПОСТИ.
Това е така защото манталитета вие български

Offline rado

• Senior member
« Reply #19 on: October 23, 2008, 18:01 »
Ами точно така, българи и то чисти иначе нямаше да е баснята орела, рака и щуката.  :)

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #20 on: October 23, 2008, 19:21 »
@ Pomak BG!

Vav posledno vreme pochvash da narushavash dosta chesto pravilata na foruma! Sledvashtiyat pat nyama da ima preduprejdenie! Ne ste vie, koito shte goni forumtsite ot sayta ili ot temite. Tova e protiv praviloata na foruma. Osaznaite se!!!

Offline Yovana

• Avarage member
« Reply #21 on: October 23, 2008, 19:33 »
Разваляме и дразним мисълта на болния ти мозък. Приятно ми е да общувам с хората тук,но нормално и здравомислещите,а бедни и заблудени души като теб,не намират мястото си никъде и за това не са ти виновни околните,а изкривените ти представи за света и хората.

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #22 on: October 23, 2008, 20:10 »
Не че нещо ама прочети заглавието на дискусията. Там пише горанци, торбеши и помаци, един сой .... Не видях някъде да пише македонци и българи. Нека да не забравяте, че все пак форума е помак.еу. А дали мозъкът ми е болен има доктори за това, не си ти тази която може да ми ги дава диагнозите.

Offline Yovana

• Avarage member
« Reply #23 on: October 23, 2008, 21:39 »
горкото момче :'(

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #24 on: October 24, 2008, 16:55 »
Не че нещо ама прочети заглавието на дискусията. Там пише горанци, торбеши и помаци, един сой .... Не видях някъде да пише македонци и българи. Нека да не забравяте, че все пак форума е помак.еу. А дали мозъкът ми е болен има доктори за това, не си ти тази която може да ми ги дава диагнозите.
Osven krvna i religiozna identichnost megdu goranite ,torbe6ite i pomazite ima i nekolko drugi ednakvosti megdu nam v otnoshenieto sos drugite narodi - vsichki nam ni mrazat i ni iskat , a pak nie, ne gi iskame  i ne gi mrazim.Na drugite narodi, otnoshenie  spremo  nam -G.T. i P. e sogradeno od dve protivopologni usetanija - omraza zaradi nashata razli4nost i usetat za sobstvenost, zaradi nashata blizost s teh. Zaradi tozi antagonizam, koito nie go razbirame mlogo dobre, te nikoga ne ste mogat da razberat nasheto otnoshenie na bezrazlichnost kam teh i ne ste mogat da se dokosnat dori i do vorhot na nashata omraza ili pak liubov. Nasheto samoopredelenie kato otdelen narod e proces ,koito ne e plod na individualna priumica , toi e plod na kolektivno vekovno usetane i razvitie po potet na koito e minal vseki samostojatelen narod.
Imenno zaradi tova POMAK.BG se draska oti toi iseta vashata omrazai i usetat vi za sobstvenost i ne moge da prieme faktot 4e moge nekoi koito misli zadno , da mu dava ton za pesnja.
A.S.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #25 on: October 24, 2008, 18:40 »
Dabe da Suleiman,trakite gi e imalo,puk i gurcite gi e imalo nali i pak gi ima.Ama trakite gi nqma nali.Nesi misli 4e nie pomacite ne 4etem Anti4na istoriq i literatura.Az mom4e sravnqvam jivota na nasheto naselenie ot anti4nata literatura ta do dnes i vijdam kolko obshti neshta ima  .Nnaselenieto ,koeto e jivqlo po nashite zemi {Belomorieto}.Nasheto naselenie se e zanimavalo sus skotovudstvo-ovce i kozi.I kude se e izparilo tova naselenie,da nee se e teleportiralo na druga planeta.Zashto takava zloba imate kum nas koito iskame da se identificirame nezna m.Sushtata zloba q proqvqbvate i kum makedoncite,moje bi vi e qd 4e horata {makedoncite }sa imali veliki pulkovodci i sa proslavili im eto na Makedoniq po celiq svqt.Zashto neidete da im kajete tam v Republika Makedoniq ,4e sa bulgari i da vidim kak shte si doidete.No tam vi "obi4at " mnogo takiva kato vas,koitom iskat da nalagat mnenieto si nad ostanalite.Ti sega bosnenski hurvatin li si ili albanski nemojah da razbera Suleiman,i drugo-religiata katolik li si, ili si musulmanin.Nesi pravoslaven,taka si mislq.

Offline Yovana

• Avarage member
« Reply #26 on: October 24, 2008, 20:28 »
Траките са били разкъсвани от конфликти и разединение и по този начин са били уязвими за врага,в случая римската империя. Били са прочути с тежките си и завистливи характери и озлобление към всеки,който постига повече от тях,познато е нали,характерна черта и за българите,ето защо за Рим не представлява проблем да завземе земите им и да пороби народа,който изпраща в робство в рамките на своята империя. Освен скотовъди,траките са били и занаятчии и майстори-тракийското съкровище го показва,изтънчени майстори още по онова време.За македонците не спори,дълга история е,която не ти е съвсем ясна,само знай,че техните сегашни територии преди са били български и от там идват конфликтите,какви са те всъщтност

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #27 on: October 25, 2008, 12:42 »
Yovana,ne rabrah sega bulgarite na trakite li sa naslednici ili sa doshli ot Sibir ili Iran ,izberi si sama i mi otgovori.kakuv narod ste -trakiiski,iranski,mongolo -tatarski.Neznam zashto bratushkite sa narekli Bulgaristan v Rusiq sega e Tatarstan,moje bi da  vi otmustqt za 200-godishnoto robstvo.A za makedoncite-imat si i flag,imat si i himn i pesnite im sa makedonski nali.sega kakvi sa ,kakvi  nesa,az nemoga i nqmam takava sila da im naloja da se nari4at po drug na4in osven makedonci.Ti kazvash ,4e zermqta e bila bulgarska,ami tq e bila i grucka ,i turska,i srpska,a sega ve4e imame i nov igra4 -albancite.A tq si e na makedoncite nali.Ti gtanicite na Makedoniq mojesh samo mislovno da promenqsh .

Offline Tomy

• Member
  • **

Нашенци от Гора!

Offline pomak BG

• Historian
Хора тук ставаше въпрос за гораните торбешите и помаците т.е. сите нашенци, аз не виждам тук да пише траки и македонци. Освен това траките не са се изпарили те са днешните власи и каракачани. Голямата част от тях са в Румъния и Гърция. Така е и с македонците те са сега в Албания и Гърция. Останалото е славяни и тюрки. Колкото до културата, тя се онаследява или се възприема. Ако сме я онаследили щяхме да говорим и тракийски и македонски. Каде са тези говори сред нас. Наравно с тях и прабългарския ни липсва. Така че няма какво повече да се спори по темата.