Etnik meseleleri bir kenara bırakın eğer çok meraklıysanız hüseyin memişoğlunun pomak türkleri adlı kitabının ilk paragrafındaki jireçek ile ilgili maddi hatayı bulun, ulaşabiliyorsanız üniversiteler arası elektronik kütüphane arşivlerini araştırın ama bunu siz yapın kendi referansınız siz olun. Ben pomaklar hakkında taraflı tarafsız yüzlerce kitap okudum. Rayçevskininde hatasını yakaladım Memişoğlununda. Ve edindiğim bilgilere istinaden pomakları etnik olarak türk, bulgar vb gibi ırksal temelli tasnif etmenin imkansıza yakın olduğudur. Ha eğer olaya sosyolojik açıdan bakarsak türkiyedeki pomakların türk milletinin ayrılmaz bir parçası olduğunu, batı trakyanın özel durumu nedeniyle kendilerini türk olarak tanımlamasını ve bulgaristanda bir kısım pomağın yine aynı şekilde tanımı aşikardır. Bu hususta osmanlının millet sisteminin pomaklarıda kapsaması ve müslümanlara uygulan katliamların rolü büyüktür . Bu arada "pomak türkleri" kitabının yazarı sayın prof.dr. hüseyin memişoğlu hocamızıda bu platforma davet edelim zira yazımın içinde maddi hatası ile ilgili bir tespitim sözkonudur. Tekzip hakkı saklıdır.
Saygılarımla