Author Topic: Майка на помак прокле сина си заради любов с християнкa  (Read 47708 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
Защо старите хора не приемат браковете при помак и християнка?!? Не съм съгласна че само помакините търпят всичко,защо когато има любов между различните религии все има някои против,защо от това да не излезне нещо наистина траино и красиво. Може би найстина трябва да се запази поколението и корена но.... когато двама души са преодолели бариерата на религията и все пак са се обикнали,защо трябва да се стига до там собствената им кръв да ги кълне и да се отрича от тях.

Боравите с много относителни понятия - любов, трайно, красиво...  А клетвите са остарял метод и има опасност от ефекта на бумеранга.  По-модерно е, ако се променят законите, както предложих по-горе, да има наказателно преследване.  Така вече и държавата ще е съпричастна, ще е по-сигурно.     

Offline ficinka

• Adviser
Браво на тези двама влубени,за лубовта няма граници и етноси и религии.Важното е да се разбират и обичат младите.След време тази майка ще преглътне мъката и разочарованието и ще съжалява за клетвите против детето си,да се надяваме да не го стигнат,защото ако те прокълне родната ти майка е много лошо.Аз съм помакиня,а сестра ми се объжи за българин и си имаха същите проблеми .Сега си имат едно страхотно детенце  и всички се примириха,но лошите думи и обиди остават завинаги в душата на човека и трудно се забравят.Желая им дълъг живот и голямо щастие на тях и на всички други които се обичат истински. ::) :)

Offline ficinka

• Adviser
Браво на тези двама влубени,за лубовта няма граници и етноси и религии.Важното е да се разбират и обичат младите.След време тази майка ще преглътне мъката и разочарованието и ще съжалява за клетвите против детето си,да се надяваме да не го стигнат,защото ако те прокълне родната ти майка е много лошо.Аз съм помакиня,а сестра ми се объжи за българин и си имаха същите проблеми .Сега си имат едно страхотно детенце  и всички се примириха,но лошите думи и обиди остават завинаги в душата на човека и трудно се забравят.Желая им дълъг живот и голямо щастие на тях и на всички други които се обичат истински.

Offline kasmet70

• Advanced member
Имам съседи,от две три поколения тъй са се омесели,че не и те не знаят вече какви са.Дали са християни,мюсулмани или католици.Не препускат религиозен празник,и живеят в разбирателство с всички.Щом се разбират няма лошо.
  Имам и др.съседи.Единия сват е християнин-беше катаджия.Другия помак.Помака имаше племеник,който 1980г бе пиинал и се качи зад волана.Катаджията подгонва пииналия младеж и той катострофира в Пампорово и умира на място.
       Двата рода загърбили кареза  и младите живеят в разбиратество.

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Сложен живот, ама истината е, че ние самите усложняваме живота си и после всички ни са виновни.
А за клетвата, Аллах да пази, особено ако е майчина.

Offline gugu

• Senior member
  Може би найстина трябва да се запази поколението и корена но... .
В много други теми вече разисквахме, че през 15-17 век има писмени доказателства в османските архиви  за  общия произход на мюсюлмани и християни българи!  Кръвта вода не става, корена ни е общ!
Религията не може да е пречка! Те по света се женят бели, черни жълти... та ние българите помежду си да не можем да се женим.
Освен това затворените общности са подложени на опасност при женитби между близки роднини да се получат генетични проблеми. Затова едно време са пращали младите да си търсят партньори през девет села в десето.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Religiyata ne moje da e prechka samo na ateisti i za hora vlyubeni bezrazumno. İnache zashto Obama shteshe da obyasnyava nadılgo che e bil hristiyanin. Pri İslama krıvta nyama znachenie gugu. Mislya che nespoluchlivite brakove sa poveche ot spoluchlivite v taya nasoka.

Offline Whitesnake

• Avarage member
Az sam saglasen 4e biologi4eski v obshtestva kadeto ima smeseni brakove , nasqledstvenite bolesti sa malko.Tova e fakt.
Fakt e i drugo oba4e.Istina e 4e v Bulgaria sred balgarite ima mnogo smeseni brakove, no zabelejete ,pove4eto sa za smetka na pomakini ili turkini koito po edna ili druga pri4ina sa jeneni za balgari.Goliam procent na takav tip smeseni brakove e imalo po vreme i sled voinite prez 1878 i 1912 godina.Nared s plq4kosvaneto po vreme na vsiaka voina stavat pohishtenia i krajbi na momi4eta ot bedstvashtoto naselenie jertva na saotvetnata voina.Iznasilvaniata i nasilstvenite brakove s takiva momi4eta razbira se e bilo masova praktika.
Drugia tip smeseni brakove sa ot epohata na komunizma kogato samite komunisti izvarshiha vazroditelnite procesi.V tozi period nashata kultura beshe zakleimena i obqvena za priznak na izostanalost pre4eshta za otvarianeto ni kam sveta i ¨moderniziraneto¨ ni.
Ot nashata diaspora s razli4ni ikonomi4eska i politi4eska metodologia na izpitania bqha podlojeni ne edna ili dve predstavitelki ot nashata obshtnost i to nai krasivite i na umnite.E imashe i mnozina pomaci koito napraviha smeseni brakove no tova be za smetka na identi4nosta im razbira se.Tezi hora togava bqha primer za top vazroditeli.
Moje li nqkoi da mi kaje kolko nepomaci ili nepomakini napravili brak s pomak ili pomakinq sa prieli pomashka identi4nost ili kultura?
Odgovor nqma,poradi pri4inata 4e vsashtnost v Bulgaria e nqmalo nikoga prez onezi periodi integracia.Ako ima nqkoi neka kaje, shte se radvame.

Offline gugu

• Senior member
А, добре че се захвана с Обама. Ето пример как дете на негър мюсюлманин и бяла ирландка католичка става АМЕРИКАНЕЦ, по-американец от американците.
Без особено значение на религията и гена. Ей това не можем да постигнем у нас. Колко държава и хора сме тук, а всеки се сили да се изкара различен и да реже парче от чергата за себе си. Скоро не сме коментирали и албанците - и те се държат заедно без разлика на религията.
И все не мога да си отговоря кой има интерес да ни разделя. Може би искат да направят от нас нещо като Сърбия - България да остане един район от Стара загора до Велико търново - другото кое към Турция, кое към Гърция, кое към Румъния или Македония. Или да се развеят нови  собствени знамена.Примерно - София, столица на Шопландия?

Offline abc

• Forum fan
Whitesnake въртиш, сучиш и се жертва гледаш да се изкараш ;) Знам, че е удобно ама не е верно.

Offline al-fatiha

• Senior member
abc, ако си застъпник на идеята, че помаците са просто едни търгаши и никой не ги е тормозил, то ти съвсем не си за този форум. Съжалявам, но екипът на този форум ще направи голяма грешка, ако продължава да оставя такива като abc.

Offline abc

• Forum fan
abc, ако си застъпник на идеята, че помаците са просто едни търгаши и никой не ги е тормозил, то ти съвсем не си за този форум. Съжалявам, но екипът на този форум ще направи голяма грешка, ако продължава да оставя такива като abc.

Чел си нещо друго, не това което пиша.

Offline al-fatiha

• Senior member
Поради що тогава казваш,
Whitesnake въртиш, сучиш и се жертва гледаш да се изкараш ;) Знам, че е удобно ама не е верно.

Нима Whitesnake казва нещо, което не е вярно?

Или може би е... неудобно?!

Offline abc

• Forum fan
Виж сега, намирам нивото на този форум за по-високо от други, където сме се срещали. По тази причина и заради уважение към съфорумците ще те отмина.

Мисли както ти е удобно.

Offline martjo

• Member
  • **
аз съм християнин,но няма никаква пречка да имам за жена,вярваща в друга религия. Всеки е свободен да вярва в това,в което желае и не е уместно това да разделя хората.