endişeliyim çünkü farklı ülkelere yerleşmiş pomaklar bulundukları ülkelerle ilgili sıkıntıları ve yaşadıkları ülkelerde kendileri ile ilgili yaklaşımlara göre, farklı ülkelerde aynı kökten ve kültürden gelen pomak kardeşlerine deli gibi ve acımasızca saldırabiliyor. her farklı ülkede yaşayan pomak sanki sadece kendi pomakmış gibi hareket etmesi ve diğerlerini inkar etmesi çok acımasızca ve yanlış. biri bana kalkıp ya bak o pomakmış ama aslında değil ama o kendini türk gibi de hissetmiyomuş derse bundan daha fazla bişi beni yaralayamaz. böylede bir yere varılmaz...
Daylek kardesim endiselerinize katiliyorum.Her miletten sizin yazdiniz gibileri var,fakat dinini irkini sevip saymayan insan yok insandir,oyleleri pomak olamaz.
Pomak demek san seref demektir.
Pomak halkini artik kimse ezemez.Balkanlarda ve tum dunyada pomak halki dayaniklik,sabir,birlik,insanseverlik dersi vermekte ve ornektirler bu bakimdan çok halklara bile.
Isterseniz bir misal vereyim.Turklerin isimlerini bir defa degistirdiler,pomak kardeslerimin yanilmazsam yedi defa,genede sizleri Balkan turkleri kadar yok edemediler!
Neden acaba?
Nedenide yukarida yazdiklarimdan anlasilir ve sizler yuksek ve guçlu IMANA sahipsiniz.
Ben sahsen gurur duyuyorum pomak kardeslerimlen.
Bakin iste bir pomak Cevcet Capaciev USA da yabanci is adamlari siralamasinda birinci yerde.Iste pomaklarin nasil çaliskan ,akili bir insanlar oldinin canli ornegi.
Eski rejimler ve simdiki bulgar devleti bimle pomaklarlan turkleri hep karsi karsiya dusurmeye calisiyor.100 yillardir basaramadiklari gibi yinede basaramayacaklar fakat burada HOH ve onun liderlerine yukardan asariya kadar çok is dusuyor.
Onlarda kendi menfatlari olmayinca hiç bir sey için caba gostermiyorlar.Halkimizi eziyorlar,soyukl sogana çeviriyorlar.
Ben bunlari gitim gozumlen gordum Gotse Delçev bolgesinde,Bfreznitsa,Yakorudada.
Helal olsun pomak kardeslerime ne zulumlere dayandilar fakat kimliklerini kaybeden bizler turkler kadar bile yok.Buda guçlu imanin gostergesidir.
koklerine ve soylarina nekadar bagli olduklarinin ispatidir.
Sen pomak oldine gurur duy.Bizler hepimiz Osmanli torunlariyiz.Kim ne derse desin bizler degistiremediler ve degistiremeyeceklerdir.