Български > Помаци
Edna turska narodna pesen v koato se pee za edna pomakinq
Hasan Abdilov:
Pesenta ne e provokativna. Pesenta e turska narodna ot plovdivsko. Ne misli che shtom neshto ne ti iznazq to e provokativno. As prosto pretstavqm tazi pesen za da provedem diskusiq za neq a ti go vzemash kato lichna obida. Qzyk che si mi kolega stroitel. Ne moga da te razbera ponqkoga zshto si takav nadahan i ne tarpish chujdo mnenie. Tova e moeto mnenie i prilagam avtentichni materiali koito go podkrepqt. Ti izloji svoeto i sashto priloji avtentichni materiali koito go podkrepqt.
daylek:
:) hayır asla vurmak istediğim sen değilsin abicim. sanırım alınganlığın oruçtan dolayı. maalesef çoğunlukla üstü kapalı konuştuğum için pek çok kişi üzerine alınabiliyor burda üzerine alınması gereken kişi en son sensin hiç bizaman fanatik olarak değerlendirmedim sizi. fanatizm boyutlarında diye düşündüğüm, bu sitede hasan gibi pekçok türkiye den ve bulgaristandan kullanıcı var. bunu dile getirmek istedim ve bunun aşılması gerekliliğini vurgalamak istiyorum sadece. yapmaya çalıştığım buydu.
işte kelimeleri direk kullansam ayrı, dolaylı kullansam ayrı bir dert bana. ama kesinlikle kimseyi üzmek istemem sadece durumu betimledim o kadar sizinle bir ilgisi yoktu.
saygılarımla,
daylek:
tamam şimdi ilk yazdığım yazı okudum ve evet sanki size yönelikmiş gibi görünüyor ama daha açık yazmak istiyorum ozaman.
hasan gibi bi kısım pomaklar adına türk düşmanlığı yapmanın yada dönüp yine bi kısım pomaklar adına bulgar düşmanlığı yapmanın bize hiç birşey kazandırmayacağıdır anlatmak istediğim.
sonuç itibari ile tarihte bulgaristanda ki pomaklara şimdi pomakları bağrına basmaya çalışan ??? bulgarlar dır eziyet eden. ve dahası pomaklar farklı ülkelere dağıldıktan sonrada gittikleri ülkeler durumdan vazife çıkarmıştır kendilerine ve onlarda vazifeleri gereği pomakları bağırlarına basmaya çalışmışlardır biraz fazla abartarak. yani her ülkenin ve her topluluğun insanı bizi bir zaman redderken şimdi tam tersidir durum ilginç ve olmaması gerekli diye düşünüyorum.
bogutevolu:
Yazındaki düşüncelerini aynen paylaşıyorum. Zaten ben bunu ironi yaparak: "Siz bizdensiniz, ama siz ve diliniz yoktur" politikası olarak betimliyorum. Bizi her iki taraf öylesine seviyor ki bağrına asarken canımızı çıkartmak istiyorlar.
Kusura bakma Pomak mentalitesi biraz alınganız işte.. Oruç da vurunca merteği değnek diye anlıyoruz. Nema problema..
Bu arada Hasan da yazısının altına ne yazdığımı merak etmiş soruyordu. O Türkçe bilmez, ben Bulgarca bilmez. Bir şeyler yazdım. Yani yazımı ona tercüme etmeye çalıştım. İnşaallah anlatabilmişimdir.
Derdimiz bir tek Pomakı bile artık kaybetmemek. Yani Pomak adı altında kim olursa olsun birleşmek. Benim açımdan halen içinde kısmen akrabalarımızın da bulunduğu gibi bir kısmının hristiyan mahalle baskısı altında hristiyanlaşması karşısında üzülsem de din kişilerin kendi vicdanına kalmıştır. Üzülmek başka zorla müdahale etmek başka..
Orta Rodoplarda Bulgar propagandaları sonucu galiba Pomaklar arasında kendini bulgar kabul etmek daha etkin sonuç vermiş olmalı... Diğer yerdeki pomaklar arasındaki Pomak bilinci daha sağlam..
Gelina:
:)Интересна песен!
1. Турчин пее за помакиня и я признава за българка!
2. От двама с извинение"гяури" се пръкна помакиня, как става?
Само си задавам въпроси, малко объркващо е! :D
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version