Български > Помаци
Edna turska narodna pesen v koato se pee za edna pomakinq
Hasan Abdilov:
Edin kolega - turchin ot plovdivsko na stroeja na koito rabotia mi kaza tazi pesen, koqto bila turska narodna pesen i se peelo za edin turcin vliuben v pomakiniq. Az sam pomak i turski neznam no az si q zapisah parvo na turski i toi mi q prevede i shte vi dam teksta i na turski i na balgarski:
Nefize, Nefize
Nefize Nefize ak bulgar sen, cok guzel sen
maavi gozlar sen var, ak bulgar sen
altin bas sen var, ak bulgar sen
seni buba giaur, seni ana giaur
sen pomak, cok guzel ak bulgar
Nefize, Nefize ai cok seni severim.
Нефизе, Нефизе
Нефизе Нефизе бяла българка си, многу хубава си
сини очи имаш, бяла българка си
златна глава имаш, бяла българка си
татко ти е гяур, майка ти гяурка
ти си помакиня, много хубава бяла българка
Нефизе Нефизе ай многу те обичам.
bogutevolu:
Nefize Nefize akbulgarsın sen, çok güzelsin.
Mavi gözlerin var. Akbulgarsın sen.
Altın başın var senin. Akbulgarsın sen.
Senin baban gavur. Senin annen gavur.
Sen Pomak kızısın. Çok güzel bulgar kızısın.
Nefize Nefize ay! seni çok seviyorum.
Bu şarkının sözleri şimdiki Pomaklar olarak bizim hissiyatımızla hiç uyuşmuyor. Galiba bu şarkı kendisi müslüman olmuş olduğu halde henüz anne ve babası müslüman olmamış bir kıza olan aşkı dile getirmektedir.
Bir başka anekdot: Buradaki gavur kelimelerini inatçı anlamında ele alırsak bir kimsenin sevdiği kızı kendisine vermeyen anne ve babasına sitemini okuyabiliriz.
daylek:
zaten Hasan ın bu günkü hissiyatımızı göz önüne alarak bu şarkıyı buraya koymadığını düşünü aşikar. bu şarkının üstünde ki paragrafta yer alan bir iki sık tekrar kelimeden ve bu şarkıyı türkçeye çevirme çabasından buraya koyuş amacının bizimkilerden çok farlı olduğu en azından benim için yeterince açık.
ancak tekrar ediyorum herşeyi bir kenara bırakıp fanatizmden kurtulabilirsek eğer, ancak ozaman ne söylemek istediğimi anlayacaktır zat-ı muhterem, hasan a sevgilerimi gönderiyorum. :)
Metka:
Az pak predlagam tazi tema, zaedno s tazi provokativna nenarodna pesen da se mahne!
www.pomak.eu ne e inkubator ili mqsto kadeto mogat da se publikuvat provokativni materiali.
Mislq 4e se pravi poreden opit za nakarnqvane dobroto ime na saita ni.
V slu4aia smqtam 4e se pogazvat pravilo 1 i 2 ot Pravilata na Foruma ni.
Osven tova ako provokaciq ot tozi tip se potreti ot sashtia 4len , predlagam ban za vinagi.
Molq vseki koito e zasegnat ,da vzeme otnoshenie.
bogutevolu:
Sevgili daylek
Attığın taşla vurmak istediğin zat-ı muhterem eğer ben isem senden ricam şudur:
Ben bir müslümanım. Asla bir fanatik değilim. Kendi yazımda da hiç bir yere gönderme yapmamışken sizin bana gönderme yapmanız şu Ramazanda hiç uygun düşmemiş. Eğer attığınız taş bana değilse sizden sazanlığım için çok özür dilerim.
Ne diyeyim söyleyecek başka söz bulamıyorum.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version