Защо всички си мислите, че само помаците са пострадали толкова много от комунизма?!Репресиите са били насочени срещу религиозните и интелектуално(различно) мислещите хора.Почти всички свещенници са били вкарани в лагери, бити и след това заменяни със други.В България комунизмът не е правил разлика между религиите.Дали ще са християни ,мюсюлмани или други.
Темата е да простим, но да не забравяме.Прошката е присъща за вярващите хора.Минаха 20 години от порочната система, която обърка много понятия - достатъчно време, за да порасне ново поколение.Ако погледа е обърнат само във миналото то неусетно ще се изпусне това, което се случва в настоящето.Наистина да оттадем чест на хората,които са станали жертва на комунистическия режим и да продължим напред без разделения,заедно!
Тази тема заслужава да се забие "на гвоздей' и да е на първата страница.И аз също помня как ДС през 70-те на миналия век изопачаваше истината.Натъкмени са всички атентати във жп. прелезите и гарите ,Буново,Варна ,Пловдив,Бургас.Спомням си бях дете и как ни събираха на митинг във 1972г във Шумен.....целта беше да обвинят във нищо не виновните ...че са агенти на Турция и под инструкция са, да отровят питейната вода на ЗТА"Мадара".Хванатите бяха осъдени по бързата пресъда и убити.А власта е била заета със преименуването и гаврата над беззащитните Помаци.Днес тази гавра все още продължава.....Как ли не ги наричат,само и само да се откажат от думата Помак.Един народ има своето съзнание и се помни...и ще се помни!Но гаврата все още продължава!Погледенете каква гнус ражда Атака и форума на Атака?Но някои хора са тръгнали официално да търсят терористи между нас!Терористите са там във този форум на атака.Вместо да се спре такава гнус.....следят нас ....сакън да не приготвим един "бомбен атентат".Така е кога всеки днес е герой и националст ...а нашите избранници депутати мълчат и не продумват дума....и не ни защищват.Рушат се всякакви правила и етически норми.
Защо момичето от Рибнево казва че го е страх от Света?Защото светът наоколо все още не го приема и го гледа със понятието "инакомислещ"?Колко са големи думите на едно 15годишно момиче!Но едва ли многото от нас разбраха искрените и думи!!!Има ли расизъм във България?Нека сами да отговори на този въпрос!Думите на това момиче са поуката която можем да извлечем !Но официалната преса или журналистката взела интервюто, искала да покаже, видите ли, Исляма до какво води....до отчуждение на хората !Дали механизмите на това са потърсени?Или със смях си спомням,великото и смешното филмче на СКАТТВ -" Новото Робство".Тя беше подготвена от едни исторически данни а хората и даваха други знания.Тя беше отишла там със цел да покаже колко хората са изостанали но ....за съжаление този филм се превърна във смях.Защото журналистката искаше да стане голяма Журналистка...но се оказа че тук при нас във форума има много по начетени от нея.И хората във Рибнево са много повече философски настроени за живота.
Аз днес искам да почета едно минутно мълчание за всички тези паднали наши герои...и искам да ги уверя че, ние бъдещето поколение ще си търсим правата.Всеки е свободен да се чувства това което си иска!
Ще пожелая, на Участниците във този прекрасен форум много живот и здраве и ще ви напусна за известно време.....Ще се видим след изборите.Не искам да ме обвиняват, най различни хора че, съм тук за агитация.Ще пиша във един друг форум....под друг ник...вие ще ме разберете!Ще се видим след изборите!
А агитатори винаги има.Те се ровят в костите на отминалите неща, като използват страданието на хората,показват им състрадание, вдъхват им надежди за по-добър живот.Но на каква цена?И кой ще я плаща?Ние или нашите деца?Разделението ражда омраза, а омразата ражда отново страдания.
Когато има хора да слагат сол на отминаващи рани, раната никога няма да оздравее!!!
Нашият мнoгoуважаван и сладкодумен Тео иска да ни напусне за да отиде във друг форум до изборите със друго име...какво ли означава това....
....и колко ли заинтересовани за помаците хора със различни имена дали във форуми или на живо, потклаждат огнъове без да ги интересъва каква беля правят.