Author Topic: ПОМАШКАТА РЕПУБЛИКА - ТЪМРЪШ !  (Read 162868 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Re: ПОМАШКАТА РЕПУБЛИКА - ТЪМРЪШ !
« Reply #240 on: July 04, 2012, 09:06 »
Поне до сега никой не е дал ТУК някакви доказателства че ПОМАЦИТЕ са били насила потурчени или че насила са приели исляма.
99.99% от помаците си знаят много добре миналото, ти си в останалите 00.01%! :)
 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%83%D1%80%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8

Сред българомохамеданите [редактиране]
През 1990 година се регистрира етническата партия ДПС, лидерът на партията Ахмед Доган заявява, че като негова втора мисия ще е, да направи всичко, за да може у помаците да се изгради турско самосъзнание[6].
През 2006 година, телевизия СКАТ излъчва документалния филм „Новото робство“, в който български мюсюлмани от родопските села заявяват че са турци, с думите: „..щом си мюсюлманин, значи си турчин“[7]. През 2008 година, якорудчанинът Живко Сахатчиев представя в залата на Историческия музей в Благоевград книгата си „Якоруда - българската драма“, обвинява ДПС за процесите на потурчване в Якоруда, и цитира думи на Ахмед Доган от 1993 година: „Ние няма да позволим нито на Президент, нито на Народно събрание, Правителство и Изпълнителна власт да се бъркат в нашите работи в Западните Родопи“[8].

Да ама НЕ!!!! Кръвта вода не става!!! 8)

http://www.sou-draginovo.org/istoria-school.html

Offline zinia

• Senior member
« Reply #241 on: July 04, 2012, 09:20 »
<Ти не прочете ли аланкоолу какво съм ти писал.
Като ти казвам ,че не ти приляга псевдонима Ботев е напълно основателно,защото Ботев е много сложна личност , а не човек като тебе който не го слуша главата поради национална генетична обремененост.
За скромните въпроси които съм задал, отговорите са много прости ,но поради това ,че главата ти куха си мислиш ,че трябва да пишеш повече от това което можеш да измислиш. Не се напъвай излишно ,най много  да предадеш празни листове.Държиш се несериозно и неакадемично, драга Зиня.Остави Исляма настрани засега и до него ще стигнем.Мисля ,че ти отговорих  ,по начало сме първите семитски племена дошли на балканите от Египет донесли почитанието към Дионис , изкуството за добив на метали , смесили се със  траките  и нарекли себе си едони, сатри ,дии ,беси ,все помако тракийски племена ,както казва Ибрахим.

Тersid, сам себе си объркваш вече. Ти сам каза, че не сте траки, сега изведнъж станахте помако-траки. Твърдеше също, че помаците са автохтонно население на Балканите, а сега говориш за семити от Египет. Откакто посещавам форума, близо три дни, смени теорията за произхода на помаците няколко пъти.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #242 on: July 04, 2012, 10:46 »
Тersid, сам себе си объркваш вече. Ти сам каза, че не сте траки, сега изведнъж станахте помако-траки. Твърдеше също, че помаците са автохтонно население на Балканите, а сега говориш за семити от Египет. Откакто посещавам форума, близо три дни, смени теорията за произхода на помаците няколко пъти.
Като ви казвам ,че сте се научили само да четете и сте дотам ,няма да се обиждате ,драга моя.Разбира сме ,че не сме само траки , ние се каймака на бърканицата от всичко което е минало от тук. За съжаление не сме ариийци по начало като вас  както смятате вие ,,а сме семити по начало както смятам аз.
Разбира се ,че сме автохтонно население на Балканите ,като дойдохме нямаше никой ,и заплюхме и заградихме мерата и сега всичко наше по правото на автохтонното население.
Що се касае за това че съм си сменял теориите , не е вярно ,аз говоря едно и също ,с недомлъвки , за да видя ще поемете  ли смисъла ,но както казах ,вие само четете.Освен това съм в правото да си сменям теориите както на мен ми харесват особено когато теориите са издържани откъм страна на доказателствен материал.
Моля те не се обръщай повече със въпроси към мен ,защото се чувствам задължен когато ме питат нещо да отговарям. А времето не е в излишък никому.

Offline zinia

• Senior member
« Reply #243 on: July 04, 2012, 11:50 »
Като ви казвам ,че сте се научили само да четете и сте дотам ,няма да се обиждате ,драга моя.Разбира сме ,че не сме само траки , ние се каймака на бърканицата от всичко което е минало от тук. За съжаление не сме ариийци по начало като вас  както смятате вие ,,а сме семити по начало както смятам аз.
Разбира се ,че сме автохтонно население на Балканите ,като дойдохме нямаше никой ,и заплюхме и заградихме мерата и сега всичко наше по правото на автохтонното население.
Що се касае за това че съм си сменял теориите , не е вярно ,аз говоря едно и също ,с недомлъвки , за да видя ще поемете  ли смисъла ,но както казах ,вие само четете.Освен това съм в правото да си сменям теориите както на мен ми харесват особено когато теориите са издържани откъм страна на доказателствен материал.
Моля те не се обръщай повече със въпроси към мен ,защото се чувствам задължен когато ме питат нещо да отговарям. А времето не е в излишък никому.
[/quote

Ето определението за автохтонен :"Автохтония, автохтонен /мн.ч. автохтонни/ (от гр. αὐτός/autós-сам и χθών/chton-земя) - хора (аборигени), организми, скали или полезни изкопаеми (напр. въглища), които са родени, респ. образувани на мястото, на което се намират. В тектониката - скални комплекси, които не са претърпели хоризонтално преместване и са покрити от навлак.[1]"

Според него би трябвало винаги да сте си били тук, на Балканите, а ти сам казваш, че сте дошли от Египет, според една от тезите ти. Помаците би трябвало да са се създали и зародили тук, не да идват отнякъде другаде. И защо ни обвиняваш, че само четем, то без четене нищо не става.
Спирам да задавам въпроси, защото видях, че не можеш да отговориш на тях поради липса на аргументи.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #244 on: July 04, 2012, 13:22 »
99.99% от помаците си знаят много добре миналото, ти си в останалите 00.01%! :)
 http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D1%82%D1%83%D1%80%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8

Сред българомохамеданите [редактиране]
През 1990 година се регистрира етническата партия ДПС, лидерът на партията Ахмед Доган заявява, че като негова втора мисия ще е, да направи всичко, за да може у помаците да се изгради турско самосъзнание[6].
През 2006 година, телевизия СКАТ излъчва документалния филм „Новото робство“, в който български мюсюлмани от родопските села заявяват че са турци, с думите: „..щом си мюсюлманин, значи си турчин“[7]. През 2008 година, якорудчанинът Живко Сахатчиев представя в залата на Историческия музей в Благоевград книгата си „Якоруда - българската драма“, обвинява ДПС за процесите на потурчване в Якоруда, и цитира думи на Ахмед Доган от 1993 година: „Ние няма да позволим нито на Президент, нито на Народно събрание, Правителство и Изпълнителна власт да се бъркат в нашите работи в Западните Родопи“[8].

Да ама НЕ!!!! Кръвта вода не става!!! 8)

http://www.sou-draginovo.org/istoria-school.html

Щом като хората по западните Родопи още от старо време се чувстват като Турци никой няма право да им се бърка, защото това си е тяхно право гарантирано от нормативите на ЕС. Всяка намеса на тая тема е грубо нарушение на човешките права. Този Сахатчиев е дърт атакаджия и всеки му се присмива на фашизираният му мироглед. Никога повече каквато и да е асимилация, намеса в самоопределението на индивида, намеса в културата и традициите на мюсулманите. Свърши се вече с червените фашисти, новите неофашаги и новоизлюпените ксенофоби. Нека всеки да се труди за просперитета на БГ и да уважава другите които са с различна религия, етнос, култура и пр. иначе ще ми е мъка за родината.

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #245 on: July 04, 2012, 14:02 »
Поне до сега никой не е дал ТУК някакви доказателства че ПОМАЦИТЕ са били насила потурчени или че насила са приели исляма.
А точно обратното насила им е било налагано християнството, даже има и филми как им дават да ядат сланина и с това някой хора се гордеяха.

http://kornitsa.com/forum/to/ktkata-e-1912-ea-aeeto/

Знае се всичко.

И въобще не съм тръгнал да доказвам, че Помаците са били насила Ислямизирани. Това аз не го твърдя, причините за приемането на Исляма са други.
Не съм отричал, че е нямало и кръстилка. Колкото до това дали някой се гордее от сланината - е има всякакви хора, на някои им е безразлично, други националисти се гордеят с това. И дори християнството да е било налагано някога насила, то това е било временно без последствия след това. Религията Ислям се е запазила. Колкото до днешно време- демокрация всеки може да вярва в каквото си иска. Има мюсюлмани, които по дадена причина могат да приемат християнството има и християни, които дали по убеждение или нещо друго са приели Исляма. Това го има в днешно време.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #246 on: July 04, 2012, 14:30 »

Ta за кога точно става въпрос?

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Ynt: ПОМАШКАТА РЕПУБЛИКА - ТЪМРЪШ !
« Reply #247 on: July 04, 2012, 20:08 »
Ta за кога точно става въпрос?

Ot otgovora ti e ot qsno i po qsno 4e ne si ti tebepodobnite.
Nqma kakvo da si tormozi6 мозъчето.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Re: Ynt: ПОМАШКАТА РЕПУБЛИКА - ТЪМРЪШ !
« Reply #248 on: July 04, 2012, 22:11 »
Ot otgovora ti e ot qsno i po qsno 4e ne si ti tebepodobnite.
Nqma kakvo da si tormozi6 мозъчето.
От твоя отговор е ясно, че си пълен неграмотник! :D А за мозък и дума не може да става! 8)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #249 on: July 04, 2012, 22:13 »
Аха точно така е както ти казваш.  :(

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #250 on: July 04, 2012, 22:25 »
Аха точно така е както ти казваш.  :(
Радвам се, че така добре се разбираме и без да се купуваме ;) :)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #251 on: July 04, 2012, 22:26 »
Аха точно така е както ти казваш. :o

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #252 on: July 04, 2012, 23:01 »
Тук се води страшен диалог ;D е всички пишат по темата за Тъмръш!Помаците ,я ни разяснете защо толкова кратко просъществува опита ви за независимост?

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #253 on: July 04, 2012, 23:29 »
Тук се води страшен диалог ;D е всички пишат по темата за Тъмръш!Помаците ,я ни разяснете защо толкова кратко просъществува опита ви за независимост?
Независимостта на Помашката Тъмръшка Република никак не е била малка, над цели 80 години, а я изгубена заради нечестността на управниците от Кнежество България и алчността на българските башибозуци да заграбят по некой алтънь и каче със сирене от Родопите, като за сметка на това алчните сиренари изгубили бъдещият си излаз и достъпа до мечтаното Бяло Море, ама то, Ганьо Балкански, кога не се е окалял, като и сега заради Бабаит Мутрократите си ще изгубят и това което са имали като територия задържана с телени мрежи от бодлива тел, като наказание от Господ-Аллаха и тъпотиите им да ги дирижират братята цигани след 20 годин и по-малко!  8) :o ;D :) ;)

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #254 on: July 04, 2012, 23:56 »
Според мен ПОМАШКАТА ТЪМРЪШКА РЕПУБЛИКА все още съществува в сърцата на ПОМАЦИТЕ.

Загърнали я с нежност и любов, като новородено пеленаче, скрито от чужди и свирепи погледи, някаде там в душата ни за нас и само за близки и приятели. Нали знаете какво излъчва една рожба, особено когато е собствена, паднала от душата едно парче. А когато ти се усмихне, то тогава изгряват няколко слънца, тогава душата ти се отпуска поимаш си дълбоко въздух, в мислите ти се появява една струя от добри мисли иска ти се да полетиш, да запееш песен не чувана до сега. Претискаш я блиско до сърцето си за да ти почуства топлината и душата, даряваш я с една, две, хиледи целуви, иска ти се да я изедеш както казват нашенци......

Ах рожбо моя за теб бих умрял, бих дал и дъхът си, усмивката си, погледа си.........
Ах рожбо моя за теб бих направил това което мога и немога, за да бъдеш и пребъдеш. 

ТЪМРЪШ

Ти си искрата, мечтата,
в моят живот.
Ти си копнежът, сълзата,
в моят живот.
Ти си дъхът, лъчът,
в моят живот.
Ти си денят, ноща,
в моят живот.