Аз ви говоря за научни изследвания за потопа ,вие ми говорите за стари завети.Аз ли не мога за ви обясня добре , вие ли ли четете само това което ви харесва ,незнам, но във всеки случай говорим на различни езици. Адам е първия от пророците в Исляма , Ной също е пророк от Исляма. Корана ги припознава като такива , а вие ги смятайте за каквито си искате. Бог е един за всички , не е само за Израилтяните ,та да им обръща специално внимание на тях.
Исках д ами преведеш началото на изречението а не края или по точно това "specific DNA mutation, HbO-Arab"и да го обясниш ти . Но тъй като не го направи ще ти го обясня аз ,"специфична ДНА мутация НБО АРАБ" незнам дали ти е известно , но тази мутация се среща според науката само във семитските племена .Какво се оказва , че се среща и при помаците. Това говори ,че в кръвта на помаците тече кръв от онези семитски племена които са се преселили на Балканския полустров някъде около 3-4 хилядолетие . Тоест изначално ние сме семити , след това тъй като живеем във контактните зони имаме примеси със бриги, пеони ,траки и всякакви други. След като си спец по Херодот , можеш да кажеш кои семитски племена са се преселили на Балканите по времето след потопа и заедно със кои други племена са дошли.
Уважавам Ви за това че може да чете буквално , но хич не ми харесва че и мисленето ви е пълна буквалистика. Нещо не може да стане мохабет със вас.
Всъщност имам да ви кажа доста неща , но моля ви отворете специална тема . Казах ви един път ,че тази тема за Тъмръш ми е любимата .
Говоря за Стария Завет, защото там пише за Адам. Твърдяхте, че пеоните това са помаци, че нямало траки, а помаци, сега пък излезе, че помаците живели в контактни зони с тях. Преведох последното изречение, защото беше обобщаващо. Ето нещо за семитите:Семити е сборно название на народите и културите, разполагали се в древността на големи територии основно в Леванта, както и на територии в Плодородния полумесец, Близкия Изток, Арабския полуостров и Средиземноморието, и които развили едни от най-важните цивилизации в древността.
Терминът „семит“ се използва за първи път в края на 18 век, за да разграничи народите, споменати в Библията, като наследници на Сим, първородния син на Ной. В Библията, в книгата Битие, където се разказва за Потопа, е даден и списък на народите (генеалогия), и там се споменават семитите. Древните народи със семитски език са жителите на Арам, Асирия, Вавилон, Древна Сирия, Киликия, Кипър, Ханаан (включително евреите), Финикия с пунически Картаген и т.н. Съвременни етнически групи, говорещи семитски езици, са арабите, етиопците и евреите, съответно наследници в културно-антропологичен смисъл на някогашните източни, южни и западно-семитски семейства.
Подобието между семитските народи се дължи на общ лингвистичен и културен произход и според някои не може да се говори за семитска раса. В момента семитските народи са твърде хетерогенна група, свързана с принадлежността си към древното семитско езиково семейство.
Някои автори и групи по интереси противопоставят семитите на арийската раса. Арийските народи говорят езици от индоевропейското езиково семейство. Това обвързване на раса с език не е много коректно и по принцип повечето историци и антрополози не го поддържат. Расовата теория в науката се появява в средата на 19 век, когато се открива, че по-голямата част от от езиците, които се говорят между Индия и Европа, имат общ произход. От епохата на романтизма произлизат и съвременните разбирания за термините нация, народ и раса, които водят неусетно и към национализма. Но това, че всички тези народи говорят един и същи език или негови деривати, няма нищо общо с принадлежността към определена раса в генетичния смисъл на понятието.