Author Topic: ПОМАШКАТА РЕПУБЛИКА - ТЪМРЪШ !  (Read 162678 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline zinia

• Senior member
Re: ПОМАШКАТА РЕПУБЛИКА - ТЪМРЪШ !
« Reply #225 on: July 03, 2012, 13:54 »
Тези научни среди които правят изследвания с въглерод С4.Турците не произхождат от аргосците ,аргосците произхождат от дял от праотците на турците.Ей сега ще го извадя Херодот от джоба и ще ти цитирам едно към гьотере ,от край да край. :D :D :DМного сте интересни ,искате да получите наготово , всичко на един път и веднага. ;D ;D Само че ,н амен ми е по приятно да ви давам захранка на час по трохичка . От един път ако получите всичко ще изпаднете  в калоричен шок от преяждането след дълги години на глад. :o :o 8)Няма как иначе да бъде : Мисля за вас.
Първо казва се С 14 и какво по-точно изследват с него? А Херодот няма как да ми извадиш, тъй като не знаеш къде да го търсиш - имам предвид написаното от него, а за мен не се безспокой, отдавна съм се запознала с творчеството му, исках само да се аргументираш вместо да говориш празни неща, а като не искаш да посочиш нито един автор и заглавие сам потвърждаваш, че това, което казваш го споделяте ти и още няколко души в този форум.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #226 on: July 03, 2012, 14:59 »
Ти Терсид си напълно заблуден! Извинявай! Според Стария Завет светът е създаден 5508 години преди Рождество Христово! И Ной, за когото говориш, е един от патриарсите на евреите, израилтяните, както и да ги наречем. А пък за помаци в Стария Завет и дума не може да става.
Не знам Адам някъде да е наречен мюсюлманин, навсякъде в Стария Завет се говори за Бога на израилтяните.
Последното изречение гласи:" Според някои гръцки изследователи, ДНК-то на гръцките помаци подсказва, че произлизат от древните тракийски племена." което доказва, че нямат нищо общо с тюрките(турците)
Аз ви говоря за научни изследвания за потопа ,вие ми говорите за стари завети.Аз ли не мога за ви обясня добре , вие ли ли четете само това което ви харесва  ,незнам, но във всеки случай говорим на различни езици. Адам е първия от пророците в Исляма , Ной също е пророк от Исляма. Корана ги припознава като такива , а вие ги смятайте за каквито си искате. Бог е един за всички , не е само за Израилтяните ,та да им обръща специално внимание на тях.
Исках д ами преведеш началото на изречението а не края или по точно това "specific DNA mutation, HbO-Arab"и да го обясниш ти . Но тъй като не го направи ще ти го обясня аз ,"специфична ДНА мутация НБО АРАБ" незнам дали ти е известно , но тази мутация се среща според науката само във семитските племена .Какво се оказва , че се среща и при помаците. Това говори ,че в кръвта на помаците тече кръв от онези семитски племена които са се преселили на Балканския полустров някъде около 3-4 хилядолетие  . Тоест изначално ние сме семити , след това тъй като живеем във контактните  зони имаме примеси със бриги, пеони ,траки и всякакви други. След като си спец по Херодот , можеш да кажеш кои семитски племена са се преселили на Балканите  по времето след потопа и заедно със кои  други племена са дошли.
Уважавам Ви за това че можете да четете буквално , но хич не ми харесва че и мисленето ви е пълна буквалистика. Нещо не може да стане мохабет със вас.
Всъщност имам да ви кажа доста неща , но моля ви отворете специална тема . Казах ви един път ,че тази тема за Тъмръш ми е любимата .

Offline zinia

• Senior member
« Reply #227 on: July 03, 2012, 15:13 »
Аз ви говоря за научни изследвания за потопа ,вие ми говорите за стари завети.Аз ли не мога за ви обясня добре , вие ли ли четете само това което ви харесва  ,незнам, но във всеки случай говорим на различни езици. Адам е първия от пророците в Исляма , Ной също е пророк от Исляма. Корана ги припознава като такива , а вие ги смятайте за каквито си искате. Бог е един за всички , не е само за Израилтяните ,та да им обръща специално внимание на тях.
Исках д ами преведеш началото на изречението а не края или по точно това "specific DNA mutation, HbO-Arab"и да го обясниш ти . Но тъй като не го направи ще ти го обясня аз ,"специфична ДНА мутация НБО АРАБ" незнам дали ти е известно , но тази мутация се среща според науката само във семитските племена .Какво се оказва , че се среща и при помаците. Това говори ,че в кръвта на помаците тече кръв от онези семитски племена които са се преселили на Балканския полустров някъде около 3-4 хилядолетие  . Тоест изначално ние сме семити , след това тъй като живеем във контактните  зони имаме примеси със бриги, пеони ,траки и всякакви други. След като си спец по Херодот , можеш да кажеш кои семитски племена са се преселили на Балканите  по времето след потопа и заедно със кои  други племена са дошли.
Уважавам Ви за това че може да чете буквално , но хич не ми харесва че и мисленето ви е пълна буквалистика. Нещо не може да стане мохабет със вас.
Всъщност имам да ви кажа доста неща , но моля ви отворете специална тема . Казах ви един път ,че тази тема за Тъмръш ми е любимата .
Говоря за Стария Завет, защото там пише за Адам. Твърдяхте, че пеоните това са помаци, че нямало траки, а помаци, сега пък излезе, че помаците живели в контактни зони с тях. Преведох последното изречение, защото беше обобщаващо. Ето нещо за семитите:Семити е сборно название на народите и културите, разполагали се в древността на големи територии основно в Леванта, както и на територии в Плодородния полумесец, Близкия Изток, Арабския полуостров и Средиземноморието, и които развили едни от най-важните цивилизации в древността.

Терминът „семит“ се използва за първи път в края на 18 век, за да разграничи народите, споменати в Библията, като наследници на Сим, първородния син на Ной. В Библията, в книгата Битие, където се разказва за Потопа, е даден и списък на народите (генеалогия), и там се споменават семитите. Древните народи със семитски език са жителите на Арам, Асирия, Вавилон, Древна Сирия, Киликия, Кипър, Ханаан (включително евреите), Финикия с пунически Картаген и т.н. Съвременни етнически групи, говорещи семитски езици, са арабите, етиопците и евреите, съответно наследници в културно-антропологичен смисъл на някогашните източни, южни и западно-семитски семейства.

Подобието между семитските народи се дължи на общ лингвистичен и културен произход и според някои не може да се говори за семитска раса. В момента семитските народи са твърде хетерогенна група, свързана с принадлежността си към древното семитско езиково семейство.

Някои автори и групи по интереси противопоставят семитите на арийската раса. Арийските народи говорят езици от индоевропейското езиково семейство. Това обвързване на раса с език не е много коректно и по принцип повечето историци и антрополози не го поддържат. Расовата теория в науката се появява в средата на 19 век, когато се открива, че по-голямата част от от езиците, които се говорят между Индия и Европа, имат общ произход. От епохата на романтизма произлизат и съвременните разбирания за термините нация, народ и раса, които водят неусетно и към национализма. Но това, че всички тези народи говорят един и същи език или негови деривати, няма нищо общо с принадлежността към определена раса в генетичния смисъл на понятието.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #228 on: July 03, 2012, 15:47 »
Твърдяхте, че пеоните това са помаци, че нямало траки, а помаци, сега пък излезе, че помаците живели в контактни зони с тях.
Драга Зина, разбира се че пеоните са помаци, те са смесица от пратурски племена ,траки ,илири и др , разбира се, че в нашия район на обитаване не е имало чисто тракийски племена като сатри , едони , беси  , няма как да бъде иначе защото те също са били смесица от различни произход племена като траки ,семитски племена , пратурски племена ,гети и какви ли не още .  Много е опростенческо да се мисли ,че при тая навалица от племена  на балканите може да се намерят племена от чист вид и така опростенчески мислят 99 процента от историците . Тънкия момент във всичко това е да се проследи как в какви пропорции са се комбинирали отделните съставки в коктейла ,кой е преобладаващия материал и кой е основополагащия материал.
Давам ти няколко въпроса :
- Къде е най голямото светилище на Дионис.При кои племена.
- Какъв е произхода на това божество - Дионис. Дали е тракийски, гръцки или египетски бог.
- Кой донася вярата в Дионис на  Балканите. ,кои са пазителите на  култа в Дионис.
- Какво мисли Херодот по този въпрос.
Неслучайно питам за Дионис . Питам защото вярата в определени  древни богове е белег за произхода .
Ако отговориш правилно ,ще разбереш ,че помаците  по начало не сме нито българи ,нито турци, нито гърци ,нито сме траки ,нито сме славяни.   

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #229 on: July 03, 2012, 15:59 »
Аз ви говоря за научни изследвания за потопа ,вие ми говорите за стари завети.Аз ли не мога за ви обясня добре , вие ли ли четете само това което ви харесва  ,незнам, но във всеки случай говорим на различни езици. Адам е първия от пророците в Исляма , Ной също е пророк от Исляма. Корана ги припознава като такива , а вие ги смятайте за каквито си искате.
Ходжа, интересен коран си чел. ;) В твоя коран са направили научни изследвания за потопа 
ли? Адам и Ной са всичко друго но не и пророци! Сега като си направиш справка от кога е корана и от кога вехтия завет ще ти стане ясно кой от кого е преписвал! ;) Всъщност да се говори вообще за всемирен потоп е несериозно. Например няма геологически данни, че Родопите са били залети с вода когато и да било включая и ледников период. Имало е сериозно наводнение и то на не едно място и по не едно и също време, за това са и споровете кога е бил потопа! Ти нали не вярваш, че могат да се спасят всички животински и растителни видове на земята в един дървен кораб построен преди 12 500 или 7 000 или колкото там години ти харесат? :D

Давам ти няколко въпроса :
- Къде е най голямото светилище на Дионис.При кои племена.
- Какъв е произхода на това божество - Дионис. Дали е тракийски, гръцки или египетски бог.
- Кой донася вярата в Дионис на  Балканите. ,кои са пазителите на  култа в Дионис.
- Какво мисли Херодот по този въпрос.
Неслучайно питам за Дионис . Питам защото вярата в определени  древни богове е белег за произхода .
Ако отговориш правилно ,ще разбереш ,че помаците  по начало не сме нито българи ,нито турци, нито гърци ,нито сме траки ,нито сме славяни.
Скромни въпроси изискващи отговор от няколко десетки хиляди страници! :D

Offline zinia

• Senior member
« Reply #230 on: July 03, 2012, 16:24 »
Светилището на Дионис не се знае още къде е. Но защо намесваш Дионис, какво общо има с помаците, нали винаги са изповядвали исляма, откакто свят светува.

Offline zinia

• Senior member
« Reply #231 on: July 03, 2012, 16:32 »

Тогава остава да сте египтяни, шумери, акадци, асирийци и др. Интересно какви мислиш, че сте?

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #232 on: July 03, 2012, 18:49 »
Ние сме ПОМАКО - ТРАКИ
Който не вярва да го доказва.

Offline skoti3

• Forum fan
« Reply #233 on: July 03, 2012, 19:52 »
Ние сме ПОМАКО - ТРАКИ

Преди някой да доказва, че не сте ПОМАКО- ТРАКИ то първо докажи, че сте такива. Докажи че си чисто Помако чисто Трак.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
« Reply #234 on: July 03, 2012, 21:04 »
Ние сме ПОМАКО - ТРАКИ
Няма вие има само НИЕ! Различаваме се само по религията и то от 17 век! Всичко друго са празни приказки!!!!!

Offline tersid

• Adviser
« Reply #235 on: July 03, 2012, 21:30 »
<
Ходжа, интересен коран си чел. ;) В твоя коран са направили научни изследвания за потопа 
ли? Адам и Ной са всичко друго но не и пророци! Сега като си направиш справка от кога е корана и от кога вехтия завет ще ти стане ясно кой от кого е преписвал! ;) Всъщност да се говори вообще за всемирен потоп е несериозно. Например няма геологически данни, че Родопите са били залети с вода когато и да било включая и ледников период. Имало е сериозно наводнение и то на не едно място и по не едно и също време, за това са и споровете кога е бил потопа! Ти нали не вярваш, че могат да се спасят всички животински и растителни видове на земята в един дървен кораб построен преди 12 500 или 7 000 или колкото там години ти харесат? :D
 Скромни въпроси изискващи отговор от няколко десетки хиляди страници! :D
Ти не прочете ли аланкоолу какво съм ти писал.
Като ти казвам ,че не ти приляга псевдонима Ботев е напълно основателно,защото Ботев е много сложна личност , а не човек като тебе който не го слуша главата поради национална генетична обремененост.
За скромните въпроси които съм задал, отговорите са много прости ,но поради това ,че главата ти куха си мислиш ,че трябва да пишеш повече от това което можеш да измислиш. Не се напъвай излишно ,най много  да предадеш празни листове.
Светилището на Дионис не се знае още къде е. Но защо намесваш Дионис, какво общо има с помаците, нали винаги са изповядвали исляма, откакто свят светува.
Държиш се несериозно и неакадемично, драга Зиня.Остави Исляма настрани засега и до него ще стигнем.

Тогава остава да сте египтяни, шумери, акадци, асирийци и др. Интересно какви мислиш, че сте?
Мисля ,че ти отговорих  ,по начало сме първите семитски племена дошли на балканите от Египет донесли почитанието към Дионис , изкуството за добив на метали , смесили се със  траките  и нарекли себе си едони, сатри ,дии ,беси ,все помако тракийски племена ,както казва Ибрахим.

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #236 on: July 03, 2012, 21:34 »
Ние сме ПОМАКО - ТРАКИ
Ти можеш да искаш да докажем , че си зулус или маор. Ти си покажи генеалогията както правят благородниците и ще ти повярваме. За сега за нас си просто помак или ислямизиран българин.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #237 on: July 03, 2012, 23:13 »
Ти можеш да искаш да докажем , че си зулус или маор. Ти си покажи генеалогията както правят благородниците и ще ти повярваме. За сега за нас си просто помак или ислямизиран българин.

Точно така!А евреите са българи,приели юдаизма :)

Offline onegavon

• Forum fan
« Reply #238 on: July 03, 2012, 23:31 »
Имало е и такива в Хазарския каганат. Ама специално тия които са тука са точно ислямизирани българи и говорят на чист български.Само една нищожна част се турчеят или се имат за някакъв самостоятелен етнос.Поне такава е статистиката на НСИ.До получаването на друга достоверна остава такова официалното положение.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #239 on: July 04, 2012, 07:49 »
Поне до сега никой не е дал ТУК някакви доказателства че ПОМАЦИТЕ са били насила потурчени или че насила са приели исляма.
А точно обратното насила им е било налагано християнството, даже има и филми как им дават да ядат сланина и с това някой хора се гордеяха.

http://kornitsa.com/forum/to/ktkata-e-1912-ea-aeeto/

Знае се всичко.