Български > Помаци

Za pomacite 2

(1/19) > >>

Hasan Abdilov:
Zdraveite az sym rodom ot smoliansko i sam pomak- demek bylgarin miusiulmanin. Kazvam se Hasan, no priatelite mi kazvat Hasanko. Izvinqvam se za obidnite kvalifikacii v prednata mi tema i sega shte pisha bez takiva. Izumen sym che pishete tuka che sme arabi, traki, turci drugi takiva. Nie pomacite sme chisti bylgari i toi nai chistite. Nie sme visoki, svetli i sineoki. Kak moje da kazvate che sme otdelni kogato bylgarite hristiqni ot Rodopite i pomacite govorqt edin syshti dialekt, imat ednakvi pesni, hora i nosii? Nie pomacite sme zapazili chist stariq bylgarski moral. Az se ojenih na 22 a jena mi beshe na 20 (i tq e pomakinq) i dvamata behme devstveni, veche 2 godini sme zaedno i imame edno prekrasno momchence. Az ne odobrqvam dumata pomak ili bylgaromohamedanin- nie sme prosto bylgari. Zapazili sme edin chist bylgarski dialekt bez mnogo turski dumi. Razbiram obache zashto mnogo ot nas pomacite povqrvali na zabludata che sa turci a ne bylgari. Vina za tova imat i bylgarite hristiqni koito ne ni priemat za edni ot tqh zashtoto sme miusiulmani. Vednaj kogato bh malak- na 10 godini, behme s maika mi i bashta mi v Burgas. Otidoh da si kupq pukanki i jenata koq prodavashe me popita kak se kazvam. Az kazah che se kazvam Hasan i tq mi vika- a znachi si turche. Az i kazah- ne bylgarin sam- pomak. Tq mi vika- e to turchin, pomak vse edno i sashto. Az se razrevah i se razvikah- ne bylgarin sym, bylgarin sym, ne sam turchin. Mnogo se raztroih. Maika mi doide i mi vika Hasanko, ne plachi nie sme chisti bylgari, po chisti dori ot tazi lelichka. Luja e che nie pomacite sme klali bratqta si bylgari hristiqni- tova sa pravili turci i cherkezi a za da se upravdaqt sa nabedili pomacite. Dqdo mi mi e kazval che negoviq dqdo e kril bylgari hristiqni v kahtata si za da gi spasi ot turcite. Razbiram che bylgarite hristiqni se chustvat predadeni ot nas pomacite, zashtoto nashata volq ne e bila dostatachno silna i ne sme izdyrjali na mycheniqta i sme prieli islqma a te se ustoqli. Nadqvam se che edin den shte promenqt otnoshenieto si kam nas i shte ni priemat. Tova che sam rqzan ne me pravi po malko bylgarin- vajna e kryvta i ezika, a ne imeto i nekolko santimetra koja. Taka mislq az.

lubo:
hasane ti si nai ymniq mise stryva v toq sait.kazvam go s 4est i se radvam 4e znae6 kakv si .radvam se 4e pone ti znae6.az sa6to sam ot smolqnsko no sam hristiqnin.vqrno po staroto pokolenie ima ne6to protiv kam pomacite , no s mladite nee taka az naprimer nqmam ni6to protiv pomacite i negovorq ni6to lo6o za tqh.tezi pomaci koito tvardqt 4e sa tyrci i nesnam si kakvi o6te sa slabi hora podavat se na provokaciite na DPS ,jal mie za tqh.samiqt az imam priqteli koito sa pomaci i sam s iskly4itelno dobro vpe4atlenie .o6te vednaj ti kazvam nezabravqi kakav si :D ;)

Пламен Пасков:

--- Quote from: Hasan Abdilov on August 23, 2008, 16:06 ---Zdraveite az sym rodom ot smoliansko i sam pomak- demek bylgarin miusiulmanin. Kazvam se Hasan, no priatelite mi kazvat Hasanko. Izvinqvam se za obidnite kvalifikacii v prednata mi tema i sega shte pisha bez takiva. Izumen sym che pishete tuka che sme arabi, traki, turci drugi takiva. Nie pomacite sme chisti bylgari i toi nai chistite. Nie sme visoki, svetli i sineoki. Kak moje da kazvate che sme otdelni kogato bylgarite hristiqni ot Rodopite i pomacite govorqt edin syshti dialekt, imat ednakvi pesni, hora i nosii? Nie pomacite sme zapazili chist stariq bylgarski moral. Az se ojenih na 22 a jena mi beshe na 20 (i tq e pomakinq) i dvamata behme devstveni, veche 2 godini sme zaedno i imame edno prekrasno momchence. Az ne odobrqvam dumata pomak ili bylgaromohamedanin- nie sme prosto bylgari. Zapazili sme edin chist bylgarski dialekt bez mnogo turski dumi. Razbiram obache zashto mnogo ot nas pomacite povqrvali na zabludata che sa turci a ne bylgari. Vina za tova imat i bylgarite hristiqni koito ne ni priemat za edni ot tqh zashtoto sme miusiulmani. Vednaj kogato bh malak- na 10 godini, behme s maika mi i bashta mi v Burgas. Otidoh da si kupq pukanki i jenata koq prodavashe me popita kak se kazvam. Az kazah che se kazvam Hasan i tq mi vika- a znachi si turche. Az i kazah- ne bylgarin sam- pomak. Tq mi vika- e to turchin, pomak vse edno i sashto. Az se razrevah i se razvikah- ne bylgarin sym, bylgarin sym, ne sam turchin. Mnogo se raztroih. Maika mi doide i mi vika Hasanko, ne plachi nie sme chisti bylgari, po chisti dori ot tazi lelichka. Luja e che nie pomacite sme klali bratqta si bylgari hristiqni- tova sa pravili turci i cherkezi a za da se upravdaqt sa nabedili pomacite. Dqdo mi mi e kazval che negoviq dqdo e kril bylgari hristiqni v kahtata si za da gi spasi ot turcite. Razbiram che bylgarite hristiqni se chustvat predadeni ot nas pomacite, zashtoto nashata volq ne e bila dostatachno silna i ne sme izdyrjali na mycheniqta i sme prieli islqma a te se ustoqli. Nadqvam se che edin den shte promenqt otnoshenieto si kam nas i shte ni priemat. Tova che sam rqzan ne me pravi po malko bylgarin- vajna e kryvta i ezika, a ne imeto i nekolko santimetra koja. Taka mislq az.
--- End quote ---
Просто няма какво повече да се добави.
Ако имах шапка, щях да я сваля и да ви стисна ръката!

Isyankar:
Аз пък бих казал, че след този пост - мога отново да съобщя - произхода на помаците е най-мистериозния в Европа...

Помаци, живеещи на десетки км разстояние от един друг - твърдят космически различни неща за произхода си ... Някои колеги от форума бяха много щастливи от неговия пост...но нима можем да отречем, че има и не малко помаци, които твърдят съвсем друго за произхода си...Не знам ... Мисля, че само Родопите знаят и крият тайната на произхода на нейното население от всички религиозни и етнически групи - но, че са се смесили през вековете - това никой не може да отрече...

Пламен Пасков:

--- Quote from: Isyankar on August 23, 2008, 21:47 ---Аз пък бих казал, че след този пост - мога отново да съобщя - произхода на помаците е най-мистериозния в Европа...
........
--- End quote ---
Мистериозен е за тези, които си стискат очите (за доказателствата), и, водени от обида или обещания за облаги, вярват на Тео и други бездоказателственни пропагандатори.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version