burda bursanın istediği cevabın verilmediğini düşünüyorum!
ve ayrıca teo sen pomak değilmisin yazından bu sonuç çıkıyor yanlış anlamadıysam. ve eğer değilsen pomak kültürüne olan ilginin kaynağını merak ettim ??
saygılar
Sayin Daylek,
Bir dusunun:Daglarin uzerinden,bayirin oteki tarafindan bir ses yukseliyor....bir gaydayla bir kemance(Pomakcasina -gidulka-) yanki yaratarak ....kayadan kayaya, bayirdan bayira...bir'de guzel bir kaba ses :Daglar,daglaraaaaar!Daglar ormanlaaaaaaaaaar!
Iste bu turkude cok buyuk bir tarih var.yasamin evrensel bir kodu....
Iste burada Sayin Daylek hep beraber bu Kodu cozmekteyiz ve bir gayret gosteriyoruz.Evet ben Pomak degilim ama Pomak deyinceye kadar kendimi Pomak hisediyorum.
.......Nasil anlatsam?Niye acaba ben bir Turk olarak Pomaklari veya Pomak kulturunu seviyorum?Acaba diyeceksiniz hepsi bunlar bir saklambac ve .....bir oyun degil mi diye sormaniza,belki hakkiniz var diye dusundum?Evet bir turk olarak ......nasil desem....
Seviyorum iste....
Bir dusundune niye acaba?........
Yine o guzelim gayda sesi yukseliyor ve bu defa sanki 100 tane oldular ve yanki ,sanki yuz defa daha hizli....ve kulaklarimi cinlatti .....
ya nasil da anlatamiyorum....
Sanki bayirdan ...calismaktan gelen pomaklar gecti gozumun onunden.Bilirsiniz renk renk uzerine o önlukler,entariler,gomlekler.....
Kim acaba bu insanlar?Dayima onlari tarihte bize sanki birileri hep yanlis anlattilar...ama bir gizem dolu bu insanlar kimdir?
Onlar kendisini pek cok acmaz.Sanki onlarin yuregi daha fazla konusur....helen turkulerinde!
Valla inanin bana icimden gelenle bir Pomak resmi cizmek istedim, acaba basardim mi diye kendime soruyorum?
Sayin Daylek,
Pomaklari bilen bir defa bu sevgiden vazgecemez!Niye derseniz?
Cunku buyuk ayle yapisi...
Cunku buyuk akrabalik dayanismasi
Buyuk inanc ve dinine saygi
Otantik bir kultur...
O renkler.....
Bir pomak seni severse bu sonsuza kadardir....
Helen o Pomak kizlarinin mavi gozleri...delip deser
Erkek Pomak, dayima aylesine baglidir ve aylesi icin calisir...
1000 seneden fazlasi, kendisini korumus bir halk....
Bu halki sevmeyen demek ki....bu halki tanimiyor.
Iste gordugunuz gibi pomak kulturune "gosterdigim ilgi" sadece bir ilgi degil bir sevgidir!