Türkçe > Şiirler
Dusuncelerimiz...
Rahmie:
--- Quote from: Bursa on August 23, 2008, 15:22 ---sevgili Rahmiye yazinda '' Türkiyede ki pomaklardan hayal kırıklığına uğradığını hatta ( bu kısım çok agır bir itham) burdaki pomaklarda insanlığın kalmadığını ifade etmişsin..Ben bunuda Türkçeye hakim olmamana vericem aksini düşünmek istemem
Şunuda tekrar ifade etmek istiyorum.Fikir ifade ederken sanırım bir kaç kez okumak lazım yazdıklarımızı..Burada sadece Bulgaristan pomaklarını merkez kabul etmiş olan ve diğerlerini kaybedilmiş gibi gösteren yazılardan çok rahatsızım emin olun bende bu tür yazilar ve yorumlar yazan arkadaşlarımı yine yazılarimla rahatsız edicem...Pomaklar adina mi bişeyler yapmak istiyosunuz yoksa Bulgaristan pomaklari adina mi bişeyler yapmak istiyorsunuz daha açık net olunursa ben kendi adıma sevinicem..ve tekrar söylüyorum ki ağzından ''ben Pomağım'' cümlesi dökülen bir insanın etnisitesine kimse karar veremez yorum hakkı bile yoktur..
Selamlar..
--- End quote ---
Tamam arkadaslar kendimi yanlis ifade etmisim, biraz duzelttim, umarim bu kez doguru yazabildim. Eger kirdiysam sizleri Özur!
Sevgilerle dayma :)
daylek:
burda bursanın istediği cevabın verilmediğini düşünüyorum!
ve ayrıca teo sen pomak değilmisin yazından bu sonuç çıkıyor yanlış anlamadıysam. ve eğer değilsen pomak kültürüne olan ilginin kaynağını merak ettim ?????
saygılar
teo:
--- Quote from: daylek on August 23, 2008, 23:03 ---burda bursanın istediği cevabın verilmediğini düşünüyorum!
ve ayrıca teo sen pomak değilmisin yazından bu sonuç çıkıyor yanlış anlamadıysam. ve eğer değilsen pomak kültürüne olan ilginin kaynağını merak ettim ?????
saygılar
--- End quote ---
Sayin Daylek,
Bir dusunun:Daglarin uzerinden,bayirin oteki tarafindan bir ses yukseliyor....bir gaydayla bir kemance(Pomakcasina -gidulka-) yanki yaratarak ....kayadan kayaya, bayirdan bayira...bir'de guzel bir kaba ses :Daglar,daglaraaaaar!Daglar ormanlaaaaaaaaaar!
Iste bu turkude cok buyuk bir tarih var.yasamin evrensel bir kodu....
Iste burada Sayin Daylek hep beraber bu Kodu cozmekteyiz ve bir gayret gosteriyoruz.Evet ben Pomak degilim ama Pomak deyinceye kadar kendimi Pomak hisediyorum.
.......Nasil anlatsam?Niye acaba ben bir Turk olarak Pomaklari veya Pomak kulturunu seviyorum?Acaba diyeceksiniz hepsi bunlar bir saklambac ve .....bir oyun degil mi diye sormaniza,belki hakkiniz var diye dusundum?Evet bir turk olarak ......nasil desem....
Seviyorum iste....
Bir dusundune niye acaba?........
Yine o guzelim gayda sesi yukseliyor ve bu defa sanki 100 tane oldular ve yanki ,sanki yuz defa daha hizli....ve kulaklarimi cinlatti .....
ya nasil da anlatamiyorum....
Sanki bayirdan ...calismaktan gelen pomaklar gecti gozumun onunden.Bilirsiniz renk renk uzerine o önlukler,entariler,gomlekler.....
Kim acaba bu insanlar?Dayima onlari tarihte bize sanki birileri hep yanlis anlattilar...ama bir gizem dolu bu insanlar kimdir?
Onlar kendisini pek cok acmaz.Sanki onlarin yuregi daha fazla konusur....helen turkulerinde!
Valla inanin bana icimden gelenle bir Pomak resmi cizmek istedim, acaba basardim mi diye kendime soruyorum?
Sayin Daylek,
Pomaklari bilen bir defa bu sevgiden vazgecemez!Niye derseniz?
Cunku buyuk ayle yapisi...
Cunku buyuk akrabalik dayanismasi
Buyuk inanc ve dinine saygi
Otantik bir kultur...
O renkler.....
Bir pomak seni severse bu sonsuza kadardir....
Helen o Pomak kizlarinin mavi gozleri...delip deser
Erkek Pomak, dayima aylesine baglidir ve aylesi icin calisir...
1000 seneden fazlasi, kendisini korumus bir halk....
Bu halki sevmeyen demek ki....bu halki tanimiyor.
Iste gordugunuz gibi pomak kulturune "gosterdigim ilgi" sadece bir ilgi degil bir sevgidir!
daylek:
:) ne mutlu ozaman bize teo ! pomakların büyük çoğunluğu pomakları bilmez ve bağrına basmazken pomak değilim ama pomakları seviyorum diyen birilerini bulmak... ne mutlu bize ozaman...
ayrıca kime nasıl cevap vereceğinizi iyi biliyorsunuz bam telimden girmişsiniz olaya ;)
daylek:
rodoplarda yankılana yankılana ritim tutan ve her duyduğumda acı ritim girişleri ile tüylerimi diken diken eden gayda sesi...
ben 27 yaşımda pomak olduğumu öğrendim ve duyduğum bu gayda sesine aşık oldum... evet pomakça bilmiyorum amma ve lakin gaydanın ritmini ruhumda hissediyorum pomak kalan yarımda her hücremde tek tek gezer benim bu ritim... her defasında acı, keder, sevinç, ve tarih kokar buram buram belleğimde yankılanan bu sesler. rodopları hiç görmedim ama her gayda sesinde rodap dağlarının kokusu gelir burnuma buram buram... her gayda sesinde yeşil renginin her tonu ile pomaklara umut büyütür içimdeki ışık... her gayda sesinde tarihin kara sayfaları karara karara doldurur içimi... her gayda sesinde ben pomak ım diye haykırır ruhum...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version