Türkçe > Şiirler

Dusuncelerimiz...

<< < (3/5) > >>

teo:

--- Quote from: daylek on August 25, 2008, 02:07 ---rodoplarda yankılana yankılana ritim tutan ve her duyduğumda acı ritim girişleri ile tüylerimi diken diken eden gayda sesi...

ben 27 yaşımda pomak olduğumu öğrendim ve duyduğum bu gayda sesine aşık oldum... evet pomakça bilmiyorum amma ve lakin gaydanın ritmini ruhumda hissediyorum pomak kalan yarımda her hücremde tek tek gezer benim bu ritim... her defasında acı, keder, sevinç, ve tarih kokar buram buram belleğimde yankılanan bu sesler. rodopları hiç görmedim ama her gayda sesinde rodap dağlarının kokusu gelir burnuma buram buram... her gayda sesinde yeşil renginin her tonu ile pomaklara umut büyütür içimdeki ışık... her gayda sesinde tarihin kara sayfaları karara karara doldurur içimi... her gayda sesinde ben pomak ım diye haykırır ruhum...

--- End quote ---

Yaziniz okadar guzel ki....
Sayin Daylek hanim,
Iste insanin'da ruhu hicbir zaman kaybolup gitmez.Sizin Rodoplari Hissetmeniz,daglarin kokulari....Iste bu anda belki de bu konunun en onemli ve en guzel sozlerini soylemis oldunz.Acikcasina Pomak oldugunuzun ruhunu hissedmek...guzel bir duygu.

Benim altinci dedem,yani 1840-1850-lere uzanan  ayle kokeninimizde-- benim dedem Cerkez.Kawkazlarda soykirima ugrayan cerkez halki ozaman cok can kaybi vererek ,Osmanlinin yardimiyla Bulgaristana ve Turkiye'ye  yerlestirilmistirler.Benim dedem kundakta bir bebe imis ve aylesi kesilmis ve baska cerkez ayleleri onu kurtararak iste Bulgaristana gelmisler.Bizim ayle lakabimiz Cerkezler'dir.
Iste sizin dediginiz gibi ben dovusumdan daglari ve ormanlari cok severim.Her bir firsatta ben kendimi ormanda buluyorum ve daga tepe gezmeyi cok seviyorum.Belkide Kavkazlarin ruhu bende aciktan aciga sakli kalmis.Demek istedigim insanin ruhu kaybelmiyor....O bir kod gibi gizli'dir.Inanin bana kis mevsimini cok severim ve benim kucukten hayaletigim hep Kuzeye gidip oralarini goreyim diye.Kar,kar ve yine kar.Kari cok severim!Icimizde olan kod bazen acip tasiyor....ve bende kendimi genc yaslarda omuzuma bir gitar atarak,hayallerime bir romantik olarak giris yaptim.Toplam on iki sene Rusya,Kazakistan,Kirgizistan'da calistim.Genellikle Sibirya ve Altay daglari bolgesinde.6 sene Moskowada okudum.Ve yine o benim icimde olan kis mevsimine saygim ve sevgim beni rahat birAkmadi ve yine de yollara dustum ve su anda Canada'da oturuyorum.....Icimde kalan bir sey daglar,kis mevsimi ve kar sevgisi hic bitmiyor ve devam ediyor.

Son sozleriniz cok guzeldi ve size ayrica tesekurlerimi sunuyorum!Cunku beni kendime kavusturdunuz!

daylek:
çerkezleri çok iyi tanırım teo! hala aralarında ve içlerinde bir pomak olarak yaşıyorum ben bir abaza ahretimle  yola çıktım bu içsel serüvene başladım ahretim abhazya ya varacak ben rodoplara bu dur bizim için aslolan...

ve şimdi daha net anlıyorum ne hissettiğini neden dağları sevdiğini ve neden gaydayı sevdiğini...

teo:

--- Quote from: daylek on August 25, 2008, 02:55 ---çerkezleri çok iyi tanırım teo! hala aralarında ve içlerinde bir pomak olarak yaşıyorum ben bir abaza aretimle  yola çıktım bu içsel serüvene başladım aretim abhazya ya varacak ben rodoplara bu dur bizim için aslolan...

ve şimdi daha net anlıyorum ne hissettiğini neden dağları sevdiğini ve neden gaydayı sevdiğini...

--- End quote ---

Ruhunuzun yollarini asmak uzere Size iyi yolculuklar.... Daylek hanim!

Ади:
Canim Dylek, hasretin bitsin diye yakinda Rodoplarda bi tur yapalim mi? ne dersin ;)? bir kac resim buldum nette su adrese gir http://draginovo.net/gallery/Thumbnails.html

daylek:
 :D kardeşim benim! 'can' sın sen adi!  :) hemde benim köyümden bu görseller, çok teşekkür ederim :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version