Türkçe > Şiirler

Dusuncelerimiz...

(1/5) > >>

teo:

--- Quote from: rahmie on August 20, 2008, 10:14 ---Sag ol Teo  :)

Pomaklari cok sevdigini biliyorum, elinden geleni de onlara yardimci olmaktan da cekinmedigini biliyorum...

Bence de sende buyuk ve iyi bir yurek var. Burada yeri degil ama iki laf bende söyleyeyim bu yaz bazi tanidigim pomaklardan buyuk hayal kirikligina ugradim. Insanlik hic kalmamis counda cok yazik. Birseyler yazmaya dusundum bu konuyla ilgili, ama yakin akrabalarim izin vermedi birseylerden korkarlar hala...

Ama ilerde mutlaka yazacagim...

Ben hala umid ediyorum bizlerdende yardim severler insanlar cikar da senin gibi el uzatip yardim etmekten cekinmezler...

Gazi'nin yazilari da mukemmel, eksik olmasin!

--- End quote ---

Rahmie hanim,
Bence Pomaklar cok cille cekmis ve aciktan aciga belkide bir seylerden uzaklasmislar.Su ana kadar pomaklar icin daha fazlasi baskalari yazmis ve konusmustur.....su andan sonra siz kendiniz icin yazacaksiniz ve konusacaksiniz.Pomak halki bir bolumu turkce konusan,dilini unutmus....baska konudan... herkes hirgalamaya bakip o guzelim pomak kulturunu dunyada kendi kulturu gibi tanitmak istiyor.Daha yolun basindayiz,evet kendimi de iceri katiyorum benim yazdiklarima sovuk bakilmayincaya kadar....Bu sitenin rolu cok buyuk.Yeniden Pomaklari Pomakliga kazandiracagiz!Dillerini yeniden ogrenecekler...En azi dilini bilmeseler de kendini pomak diye kanitlayip kimligini saklamayacaklar.Guzel seyler yavas yavas oluyor,goreceksin bir 5 seneden sonra pomaklar kendi kulturunu ve kendi kimligini daha fazlasinla bilmis olacaklar.Guzel gunler onumuzde,kuskunuz olmasin!!!Benim icin hristiyanmis ve muslumanmis onemli degil.Onemli olan yasayan bir halkin kulturu ve ruhu!!!!Rahmiye hanim,siteyi daha fazlasinla tanitip,Bruksel zaten azinliklara kendi dilini ve kulturunu ogrensin ve korusun  diye parasal yapidan yardimda bulunuyor.Tum Balkanlarda sivil toplum orgutlerini yavas yavas kurmaya calisilirsa daha iyi olur.Elbette bizde her bir konuda yardimci oluruz!Goruyorum ki iki hafta icinde siteye  100-den fazla uye olan var!

Rahmie:
Arkadaslar,

Dusuncelerinizi, yasadiklarinizi paylasmak istediklerinizi burada devam edelim...

bello:
birşeyi merak ediyorum. yunanistandaki pomakça ile bg deki pomakça çok farklı.hiç pomakça bilmeyen biri olarak  hangisini öğrenmem lazım. ataları yunanistandan gelmiş  biri olarak..

Ziyaretçi:
sevgili Rahmiye yazinda '' Türkiyede ki pomaklardan hayal kırıklığına uğradığını hatta ( bu kısım çok agır bir itham)  burdaki pomaklarda insanlığın kalmadığını ifade etmişsin..Ben bunuda Türkçeye hakim olmamana vericem aksini düşünmek istemem
Şunuda tekrar ifade etmek istiyorum.Fikir ifade ederken sanırım bir kaç kez okumak lazım yazdıklarımızı..Burada sadece Bulgaristan pomaklarını merkez kabul etmiş olan ve diğerlerini kaybedilmiş gibi gösteren yazılardan çok rahatsızım emin olun bende bu tür yazilar ve yorumlar yazan arkadaşlarımı yine yazılarimla rahatsız edicem...Pomaklar adina mi bişeyler yapmak istiyosunuz yoksa Bulgaristan pomaklari adina mi bişeyler yapmak istiyorsunuz daha açık net olunursa ben kendi adıma sevinicem..ve tekrar söylüyorum ki ağzından ''ben Pomağım'' cümlesi dökülen bir insanın etnisitesine kimse karar veremez yorum hakkı bile yoktur..
                                                                                                                                     Selamlar..

Karacaovalı Pomak:
Sitemizden ricaam selanik_karacaova pomaklarını da dikkate alsınlar.Gün geçtikçe sayımız artıyor.site genel olarak bg pomaklarıyla ilgili.bende Bursa gibi bu genel havadan şikay.etçiyim.Lütfen kimse alınmasın. :-[ ;) :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version