Paskov pita;
3. Какво е това Турчин, и едно и също ли е с понятието Тюрк?
Ако не, по какво се различава? Ако "да" кой и как може да го докаже?
edin priqtel ot drug forum e obesnil taka
разликата я има само на български.
това се дължи на езиковата форма.
на турски език формата на думата е една и съща.
турчин=тюрк
тюрк=тюрк
турците са си тюрки, както и тюрките са турци.
този израз естественно може да се напише и каже само на български, тъй като на друг той няма да има смисъл
на английски:
turks are turks
на турски:
тюрк лер тюрк тюр
и да ти кажа защо е така.
защото турците в Турция са съвкупност от всички тюрки.
няма нужда от друга дума.
то всъщност няма такъв етнос турчин, това навярно само вие българите така го знаете.
затова не можете да проумеете факта, че в България, татарите, черкезите и други тюркски народи, защо се самоопределят като турци.
турчин и тюрк е едно и също нещо и е точно както си отбелязал...това е група народи, общото име на които е тюрки. това че различните тюркски родове са се разделили по някое време и са се нарекли с друго име, по никакъв начин не ги прави такива. те продължават да са си тюрки. както османлиите, са се нарекли на името на вожда им Осман, или селчуките, на името на Селчук и т.н.
същото е и с уйгурите, те знаят че са тюрки, знаят откъде идва името им като уйгури.
другото са си само празни приказки и манипулации, стараещи се да разединят тази традиция и мислене у тюрките.
думите турци, турчин са специфични български граматически и морфологични недоразумения.
всъщност думата турчин, означава гражданин на Турция.
подобно на английското turkish.
подобно на израза българин, bulgarian- гражданин на България.
което от своя страна нищо не говори относно произхода и етноса на същия.
точно както аз мога да кажа, че съм българин и турчин, което ще значи че имам гражданство и във двете страни. но въпреки това, можех да съм и поляк по етнос.
като някой поляк от Истанбулския квартал от поляци, наричащ се Полонезкиой, някои от които са женени/омьжени с бьлгари/бьлгарки.
знам че е трудно за обясняване, поне се опитах да го обясня ..- цитат.