Author Topic: ДАНСуващи по поръчка  (Read 81071 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Силвия

• Advanced member
Ynt: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #285 on: November 14, 2010, 19:08 »

Най-ценното е да запазим своето име и обичта на семейството".

Самия филм " Листопад"  е пример за това.

Името и семейството са важни, ще си позволя да кажа, за всеки човек, поне за всеки нормален човек са важни. Публичното, социалното общуване не е обаче все пак като общуването в семейството; и не мисля, освен това, че то може да достигне повече дълбочина, вярност или обективност чрез който и да било сериал. Философията на сериалите просто е друга, независимо, че и през тях може да се видят някои неща. Сериалът, който и да било сериал, не е просто сериозно кино, не е сериозно изкуство. Което въобще не значи разбира се, че не беше крайно време да видим в България и сериали, правени и от съседите, не само от латиноамериканци примерно или от които и да било други. Не бих се радвала все пак, ако „философията” на този форум заприлича на сериална „философия”. Защото сериалите украсяват или стерилизират или скриват малко или повече действителността, това е част от формулата, по която се правят.

Рейтинга на сайта pomak.eu  се развива нагоре,знаем грешките си,учим се от това и растем.!

Дали би изразил някаква реакция като админ към нещо, което написах тук преди два дни, и не видях към него никакво отношение или коментар.

В правилата на този форум е записано, че не се допуска неуважение, свързано с религии, че не се допуска пропаганда на расизъм и пр., но никъде не е записано, че личните нападки или примерно обидните лични определения са нещо непозволено или непрепоръчително. В този смисъл никой, който си е позволявал лични нападки или обидни определения, не нарушава правилата. Ако имаше някакво правило в подобен дух, каквото правило впрочем, е нещо съвсем обичайно за регламента на подобни дискусионни пространства, то може би щеше да съществува и презумпцията, че не е важно само общото уважение към който и да било етнос или вяра, че важно е да се уважава поне малко и личността на конкретния човек, не само вярата или невярата на един или друг, не само етноса или расата му и пр. Сега презумпцията е, че важно е да не се пишат обиди на верска или на етническа основа. Всякакви други глупости, нападки, обиди, което не попадат в подобна група, се приемат от не един и двама като нещо напълно нормално и са допустими според регламента, понеже така или иначе той не се занимава с тях.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #286 on: November 14, 2010, 21:00 »
  Уважаема silvia,
 Всеки един форум,от тези,които аз познамам поне,дава възможност за лична връзка между отделните участници.Такава възможност,разбира се имаме и тук, в pomak.eu.Тази опция дава право на всеки от нас да пуска обидните си думи към някого директно на лични,за да не занимава останалите участници и да не ги прави неволни свидетели на липсата му на първите 7 години.
  Повечето от нас,разбира се опцията ЛС я използват,без да пращат обидни текстове.Друга част,съвсем по махленски,публикуват обидните си текстове в публичната част на форума.При определянето на правилата на форума въпросът за личните нападки е засегнат в правило №17 и правило №21.
  Все пак хората,създали този форум и определили правилата са разчитали на това,че тук ще влизаме хора зрели,уравновесени и интелигентни,с нормална психика.Останалите се елиминират с помощта на едно или друго правило.

Въпреки това,напоследък тук започнаха да зачестяват случаите на лични нападки и опити за унизяване на отделни участници.Не визирам конкретни лица,просто отбелязвам фактите.И форумът ни се превръща лека-полека в една квартална кръчма.

Затова апелът ми към всички е:Моля,освен спазването на правилата,нека да поддържаме един приятелски тон,една цивилизована дискусия.Лични нападки и епитети не са желателни!

Призовавам най вече участниците,които са помаци:Няма как другояче,уважаеми помаци,да покажем,че наистина сме на едно високо ниво,освен чрез интелигентното си поведение!Защото в противен случай мнението за нас ще бъде винаги негативно.
  Под думата "интелигентно" обаче в никакъв случай нямам предвид мекушаво.Просто всеки трябва да спазва едни правила,а ние,помаците,трябва да даваме пример,все пак сайтът си е наш!

И оттук нататък обещавам да трия всеки коментар,който съдържа лични нападки.От сорта на "...много си нагла","много си глупав" и прочие,които съдържат епитети,директно обиждащи други участници.

И нека да позволим на хората с различно мнение да имат свободата да си го изразяват.Ние,помаците,като хора,които даже нямахме правото да се назоваваме с истинските си имена трябва най-добре да знаем какво е да нямаш право на различно мислене.

А ако не сме съгласни с различното от нашето мнение-ами нека да се опитваме да го опровергаваме по един цивилизован начин.И нека по-добрият в спора да излезе победител.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #287 on: November 14, 2010, 21:49 »

Хубаво е това, което си написал, Караибрахим.

Ще ми се все пак да добавя, че хората не се делят на умни и неумни, на искрени и неискрени, на добри и недотам по верски или по някакъв друг общ признак. И всеки сам показва, колкото и опосредстван да е виртуалният тип комуникация, показва в реакции и коментари някаква част от това, което е.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #288 on: November 15, 2010, 00:29 »

Името и семейството са важни, ще си позволя да кажа, за всеки човек, поне за всеки нормален човек са важни. Публичното, социалното общуване не е обаче все пак като общуването в семейството; и не мисля, освен това, че то може да достигне повече дълбочина, вярност или обективност чрез който и да било сериал. Философията на сериалите просто е друга, независимо, че и през тях може да се видят някои неща. Сериалът, който и да било сериал, не е просто сериозно кино, не е сериозно изкуство. Което въобще не значи разбира се, че не беше крайно време да видим в България и сериали, правени и от съседите, не само от латиноамериканци примерно или от които и да било други. Не бих се радвала все пак, ако „философията” на този форум заприлича на сериална „философия”. Защото сериалите украсяват или стерилизират или скриват малко или повече действителността, това е част от формулата, по която се правят.

Дали би изразил някаква реакция като админ към нещо, което написах тук преди два дни, и не видях към него никакво отношение или коментар.

Какъв коментар или отношения искаш,уважаема Силвия!
 Ако сте тук от два месеца ние сме още от създаването на този сайт! Това което написахте" визуално цитирам" че никъде не е записано в правилата на форума обиди клевети на лична основа,подчертавам това макар и всеки да тълкува различно- НЕ се допуска тук,трие се и автора носи отговорност,много правилно е записано в точка 1-..персонални сблъсъци,обиди,клевети...ще се трият.
Не знам за какво намеквате етническата ни основа.
Оставете хората всеки сам да се самоопредели,както и да имаме нужния респект и уважение към сайта ни pomak.eu като запазил се и до днес в полза за нас помаците по света!
Аз поне и Екипа ни мога да кажа- Гордея се че с доброволния ни труд Админи и Модератори съхранихме тук най-помашкото/ хиляди помашки песни,история на помаците,традиции,живота днес в Чеча,в Смоленско,Ловешко,Велинградско,.....,Турция,Америка,Испания....!
Има ни,и добре е че ни има.
 Сайта отдава необходимото уважение на всички помаци,както и на религия и празниците ни.
Дори преди малко ми се обади един помак  младо момче в Америка му е харесал много сайта и се лута,откъде да започне виждайки история,помашки песни..

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #289 on: November 15, 2010, 14:00 »

Какъв коментар или отношения искаш,уважаема Силвия!
 Ако сте тук от два месеца ние сме още от създаването на този сайт! Това което написахте" визуално цитирам" че никъде не е записано в правилата на форума обиди клевети на лична основа,подчертавам това макар и всеки да тълкува различно- НЕ се допуска тук,трие се и автора носи отговорност,много правилно е записано в точка 1-..персонални сблъсъци,обиди,клевети...ще се трият.
Не знам за какво намеквате етническата ни основа.
Оставете хората всеки сам да се самоопредели,както и да имаме нужния респект и уважение към сайта ни pomak.eu като запазил се и до днес в полза за нас помаците по света!
Аз поне и Екипа ни мога да кажа- Гордея се че с доброволния ни труд Админи и Модератори съхранихме тук най-помашкото/ хиляди помашки песни,история на помаците,традиции,живота днес в Чеча,в Смоленско,Ловешко,Велинградско,.....,Турция,Америка,Испания....!
Има ни,и добре е че ни има.
 Сайта отдава необходимото уважение на всички помаци,както и на религия и празниците ни.
Дори преди малко ми се обади един помак  младо момче в Америка му е харесал много сайта и се лута,откъде да започне виждайки история,помашки песни..

Ще си позволя да кажа, че за мен лично това, което написа Караибрахем като коментар или реакция на нещо, което аз бях написала, беше не само похвално, беше дори красиво.

Това, което си написал ти като реакция, е също похвално - в смисъл, че е хубаво разбира се, че сте съхранили хиляди помашки песни, историята на помаците, традициите и пр., но не за него ставаше дума.

Радвам се на това, което всички заедно сте постигнали, но ще си позволя да кажа все пак, че най-добрата похвала не е в това човек да се хвали сам; тя е в това, каквото и да е постигнал човек, да не си затваря очите за някакви малки несъвършенства, да няма проблем в това да погледне към тях и да ги види; да покаже, че разбира за какво е ставало дума, вместо да изтъкне безспорни иначе успехи точно в този момент.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #290 on: November 15, 2010, 16:23 »

Дъра-бъра празни приказки. Като не е доказал пред света потенциала си да го доказва, не да пълни с безкрайните си постове един нищо невинен форум :) Защото хората тук с нищо не са му виновни.

Излъгала съм се като гледам, abv.
Потенциалът за "дъра-бъра", който показваш и който се опитваш да приписваш на други, не е никакъв потенциал.

Бих те помолила ако искаш да продължаваш в същия дух с личните нападки и "дъри-бъри" определения, да ми ги пишеш на ЛС. Не знам дали си даваш сметка от колко време насам всичко, което пишеш в тази тема, е нищо друго, освен лични нападки. Стига с тази "обсесия" все пак - като толкова те интересува "Силвия" какво прави или не прави, поне имай поне доблестта да я плюваш и нападаш, без да занимаваш всички с това.

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #291 on: November 15, 2010, 18:17 »

Ако се интересуваше повече от нещата, за които е ставало дума в самата тема, за многото опити за тълкувания какво съм искала да кажа, което не е било това, което съм казвала, ако това беше по-важно за теб, отколкото честолюбието, което всъщност те води от някое време насам, щеше може би сам да можеш да си отговориш защо съм се връщала към едни и също моменти, защо съм ги пояснявала, защо не съм се оставила на неточни нюанси или пък не добре разбрани моменти. Но не самата проблематика беше това, което те вълнуваше, и дори да те е вълнувала в началото, после отиде в 15-та глуха, така да се каже. И започна някаква лична битка, в която малко като един "Катон Стари" взе непрекъснато да повтаряш „Картаген трябва да бъде разрушен”.

Каквато и да ти се виждам, abc, запази си "проницателните" оценки за собствена употреба. Може някой ден след време някой друг зрял-недозрял да си мисли, че може с нещо да те изненада, че има на какво да те научи, и точно колкото и ти сега да си вярва.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #292 on: November 15, 2010, 20:15 »
   До abc и silvia:
 Ако ви е трудно да се изясните на Лични,ще ви пратя профилите във Фейсбук един на друг,да продължите там!
Моля,поддържайте добрия тон и не се заяждайте помежду си в публичното пространство!Темата нито е Silvia,нито пък е abc!
  Уважавам ви и двамата,но моля,уважавайте и вие останалите!

Offline Силвия

• Advanced member
« Reply #293 on: November 15, 2010, 20:28 »

До abc и silvia:
 Ако ви е трудно да се изясните на Лични,ще ви пратя профилите във Фейсбук един на друг,да продължите там!
Моля,поддържайте добрия тон и не се заяждайте помежду си в публичното пространство!Темата нито е Silvia,нито пък е abc!
  Уважавам ви и двамата,но моля,уважавайте и вие останалите!

Преди два дни-три дни се опитах да изпратя ЛС на abc, но се оказа, че не мога, подобна възможност беше блокирана. Както и да е. Ако това ще зарадва всички ви, ще изпълня желанието на abc да не пиша тук.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #294 on: November 15, 2010, 21:25 »
  Всяко участие тук обогатява форума ни.Никой не е гонен,когато спазва правилата.
Е,ако ти живееш с цел да зарадваш всички-това си е твой избор.Държа да подчертая,че това е неосъществимо-винаги ще има някой недоволен.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #295 on: December 29, 2010, 08:23 »
  От Даниела Горчева-част от Екипа на сайта ни!

Даниела Горчева - част 1

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!

Offline Dilmana

• Editor
« Reply #297 on: January 27, 2011, 18:15 »
Назми, можеш ли да сложиш друго име на тази тема (например: ДАНСуващи по поръчка), понеже я разделих и сега темите са две, но с едно и също име? :)
То и другата не е зле да я преименуваш - например : От блога на Дилмана, че ми е неловко да има тема на мое име, все едно съм умряла.:))) ;D ::)

Offline Dilmana

• Editor
Re: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #298 on: January 28, 2011, 10:20 »
Много ти благодаря, Назми!

Offline Azim

• Senior member
  • Това от което се нуждая е това което имам
Re: ДАНСуващи по поръчка
« Reply #299 on: February 10, 2011, 12:20 »
Самоделна бомба избухна пред входа на издателство в София

Бомбата е избухнала пред редакцията на в. "Галерия". Зам.-главният редактор на изданието Явор Дачков заяви в телефонен разговор за bTV, че в сградата е имало един охранител, който е оцеял по чудо. Дачков каза, че пред редакцията има автвомобил, който е обезобразен.

"В такава комплицирана ситуация всеки може да го направи. Цветанов трябва на прави необходимото, за да бъде разкрит извършителя", заяви журналистът. Той припомни, че днес по Цариградско шосе ще мине еврокомисарят по сигурността Сесилия Малмстрьом.

На въпрос кои биха могли да бъдат поръчителите, Дачков отговори: "Аз искам да върна темата към разговорите на Ваньо Танов. Там има данни за сериозни престъпления. Има хора, чиито интереси са нарушени от такъв вид шум. Добре е полицията да даде отговор на тези въпроси".

http://www.btv.bg/news/bulgaria/prestapnost/story/491189993-Samodelna_bomba_izbuhna_pred_vhoda_na_izdatelstvo_v_Sofia.html

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42