Osman Pasha ( Allah Rahmet Eylesin) po profesiya e oficer. Da se izpolzvat izkazvaniyata mu kato referanc parvo na parvo dokazva slabostta na tezata na izpolzvashtiya go( v sluchaya g-n Paskov), koyto ot svoya strana ne priznava nikakav iztochnik osven Bojidar Dimitrov i svitata mu. Shto za dvoen standart e tuy g-n Paskov
subigi kurt, няколко корекции, защото успяхте в едно изречение да допуснете няколко неточности:
1.
Митхад, а не Осман паша.
Осман паша е съвсем друг пълководец, герой от Руско-турската война 1877-1878 година. То ест, като за начало, бъркате личностите.
2. Каква е била "професията" на Митхад паша, не знам откъде я черпите тази информация. Направо подозирам, че е изсмукана от пръстите.
Факт е, че и преди 130 години, и днес, всички научни списания са много консервативни и взискателни към авторите, публикуващи каквито и да е статии в тях. И едва ли някой ще сложи изказването му в Revue Scientifique просто от протоколна любезност към турски паша, който им е никакъв и твърде далечен, ако ще се ориентираме по разстояния и по статус. Паши в Османската империя бол, но факта, че точно него са публикували, за знаещите хора означава много.
3. Използването на изказването му в тезата ми не е никаква слабост, а
проверяем, достоверен, съществуващ и публикуван източник, какъвто вие нямате!
И само затова предпочитате с отношение и думи (с нищо неподкрепени) да омаловажите факта на изказването на Митхад паша). Което е несериозно и некрасиво, най-малкото което е...
4. Следващата умишленна неточност, която нарочно изтъквате, е, че не съм бил признавал никакви други източници, освен проф. Божидар Димитров и "свитата му", каквато впрочем не знам да има.
Ако се разходите из постингите ми, ще намерите много повече цитати и препратки към източници, и те са само една много малка част от тези, които мога да дам.
Ако няма да е досадно на форумците, мога да ви дам пълна библиография (която ще заеме доста страници) от източниците, които чета и на които се позовавам и мога да се позовавам в бъдеще.
Впрочем - бъдете рахат -
списъка с данъците, с които османската империя е облагала българите, който изнесох, е взет от Османските архиви.
Само един въпрос: кой източник според вас, щом проф. Б.Димитров ви е такъв трън в петата, според вас заслужава доверие? Посочете вашия фаворит, ако обичате. Имате ли такъв?
5. Следващото ви несправедливо и невярно обвинение, този път към мене персонално, което отправяте, е в "двоен стандарт" от моя страна.
Бихте ли конкретизирали - в какво, къде и кога съм проявявал двоен стандарт?
Ако не го направите, ставате клеветник посред Рамазана, давате ли си сметка за това?