Пламене ,
пак се насочваш към общологията на историята и няма никакво време като теб да ти отговарям на пунктирите ти.
Според мен ти си по общологията, както сполучливо се изрази, и не можеш да ми отговориш не поради липса на време, а на аргументи и факти!
Защото омагьосания кръг създаен от Пламен Пасков продължава и няма свършване.
Абе, според мен друг беше Властелинът на обръчите, ама да не задълбаваме...
Има да спорим със теб тук със дни години.Нямам време за това.
Ресурс нямаш, не време!
Сега бивали толкова неточности да говориш все от славната Божидардимитровска история.Пламене ти не си наясно със много неща.Именно такива данни че Сюлейман Паша е взел много българи за роби за да ги продаде във Истанбул хем показва че нищо не знаеш и показва и другото че говориш със цел и сееш същите корени на вражда във по малките българчета.
Аз да имам вина за това, че го е направил?
Робството за което говориш е вече във края на 16 век е забранен със ферман от Султана и да се премине на това във една система където ислямскте фундоментални мисления са основа... не можеш да ни убедиш във правилноста на тези твои исказвания.
Значи, или са нарушавали фермана на султана, или новите султани са го отменили, но факта си остава - продадени българи-пленници, и то мирно население от Стара Загора има! Народният епос от тези години също упорито само това твърди. Чужди хронисти и историографи, както и комисиите по зверствата след Априлското възстание - също! Сега и МакГахан ще изкараш, че е лъгал, или Карнеги?
Обратното има много документи че след Априлското въстание и Старозагорскто на много въстанници им се въстановява имуществото.Отпускат се най различни средства за да си въстановят къщите и добитъка и инвебтара си.
Щом са много документи, дай да видим поне един де! Откога те моля!
Дай поне едно доказателство за думите си!
На колко възстанника? на 3-4 от хилядите избити?
Това се върши под наблюдението на Европейските държави.
Под наблюдението на журналисти и кореспонденти от чужди държави са описани именно зверствата по потушаването на Възстанието.
Ако имаш или има данни и документи за парична или друга помощ за възстановяване на унищожените стопанства - дай да ги видим!
Къде са?
Въпросите се трупат, Тео, но отговори от тебе не мога да получа!
А ти ми говориш как са продавани като роби.Срамота бе Пламене да пишеш толкова преиначавания на документи и неща коити се знаят.
Срамота е!
Да се срамува Соломон Леви!
Даже е позорно!
Аз за какво да се срамувам!
Какво правиш ти сега по форумите приготвяш новите поколения към по агресивни взгляди към нас малцинствата.Не е ли така или пишеш новата история на АТАКА и като нея подобни.
А ти искаш да прикачиш на помаците тюркска етническа принадлежност и да ги гушнеш осиновителски към ДПС и югоизточната ни съседка.
Като пътьом газиш и риташ историята на Балканите и българите.
Историята на Старозагорското въстане приготвено от руснаците и руски деятели във консулствата.Така както и Априлското.Там са убити много мирно мюслюманско население преди да се потуши въстанието.
Възможно е. Но що го твърдиш - още веднъж: откъде е тази информация? Кой съвременник в кой документ го е написал?
Кой свидетелства за това?
Но защо сменяш тематиката на темите Пламене .Скачаш от клон на клон?
Аз?!?
Ти правиш така, стига с тактиката на крадеца, който вика: "Дръжте крадеца!"
Сега да ти се смея и на "девширмето" ,който толкова умело приказваш и със професионализъм.Смешно бе Пламене само какви цифри даваш!!!!! ;DТа по твоятя логика във България до сега да не са били останали хора.Ти въобще знаеш ли колко е населението на България във периода на ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА бЛАКАНИТЕ ОТ Османците?
Знам: 3.2-3.5 милиона души
Общо девширмето не обхващало повече от 7 000-8 000 от цялата територия на Османската Империя,като обхващал всички христиани.
И какви други християни е имало в империята, освен балканските народи?
Така че иди да говриш със някой друг за тези неща.И не скачай от клон на клон пак да правиш същата работа като правиш във всички форуми.Знанията ти са преди всичко БожидарДимитровски
Ти, когато обориш професор Боджидар Димитров с факти, а не с отричане и ирония, тогава ще можеш да бъдеш приет за по-достоверен източник на историческо познание.