Author Topic: Речта на помака Митхад Паша !  (Read 162121 times)

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Пламен Пасков

• Guest
Plamene ama ti seriozno li govorish che na vara i obichai nikoi ne e posagal ??? znachi tugas asni sa i faktite ti priatelu, veche mie asno zashto sa se predal. faktite ti sa Anlush.
Уточнявам - по време на Възродителния процес се сменяха имената, не религиите!
За комунистите всички религии бяха лоши и "опиум за народа"!
Както глобяваха и тормозеха за влизане в джамия, така разстрелваха попове, правеха досиета на децата и семействата им, и натискаха марионетното ченгеджийско ръководство на БПЦ!
Така че, да се изкарват едните страдалци за сметка на другите по направление религия, е невярно и неправилно!
Повтарям: за комунистите всички религии, с изключение на марксизма-ленинизма, бяха лоши и нежелани!
И при преименуването никой не е карал мюсюлманите да приемат християнство или да ходят в църква.
Вярно ли е това?

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
Пламене преди да турим сол във раните на тези прекрасни хора ,нека да се научим да ги уважаваме.Пламене иди и се отдай на по добро изучаване на историята и моля те не се опирай само на Божидар Димитровските терминологии.Вземи да обследваш не само български но и много византийски,турски ,македонски,сръбски и дори фалшификата Веда Словена!Иди прочети тази книга и защо този човек е бил именно във чисто помашки села и краища и преиначавал песните им и фолклора и самобитноста им.Дори Мимет(Миметил по гръцки данни) е преименуван във Момчил войвода.Защо се краде културата на този народ?Не е ли това чисто посягане на идентификацията и свободното желание на тези хора да си търсят корените.Трябва да знаеш Пламене отминаха ония времена на изопачаване на историятя и трябва да знаеш че,сме сега във ЕС и всеки има право да се определи такъв какъвто се иска!Да ти кажа ли защо е изпратен Веда Словена във тези земи на помаците?За да се почне тяхното асимилиране във една бъдеща възможност. А такива "възможности" имаше достатъчно.Този народ беше буквално унищожен и пръснат по света.Време не за шовинизъм а време е да си подадем на тези хора ръка и да им дадем необходимото право да си търсят корена си.Те повече не искат.Но нямат ли право натова?Пламене Пламене....!!!!!

Пламен Пасков

• Guest
Пламене преди да турим сол във раните на тези прекрасни хора ,нека да се научим да ги уважаваме.Пламене иди и се отдай на по добро изучаване на историята и моля те не се опирай само на Божидар Димитровските терминологии.
Тео, зададох ти въпроси, на които нямам от тебе отговор. Все още!
Уважението и историческите справки нямат нищо общо! Ти коментираш и критикуваш исторически факти, като при това смело съчиняваш такива и фантазираш на тази тема, а източници и доказателства: нула!

Вземи да обследваш не само български но и много византийски,турски ,македонски,сръбски и дори фалшификата Веда Словена?
Ако искаш да кажеш, че ти си ги изследвал, и можеш да се позовеш на точни цитати от тях - заповядай: още веднъж те приканвам: дай източници и данни!
Нямаш!

Иди прочети тази книга и защо този човек е бил именно във чисто помашки села и краища и преиначавал песните им и фолклора и самобитноста им.Дори Мимет(Миметил по гръцки данни) е преименуван във Момчил войвода.
Ти реши, че веда Словена е фалшификат?
На базата на какво?
Или реши, че на места е фалшификат, а на други пише истината?
Същият въпрос: на базата на какво?
Зщото така ти се струва?
Защото така ти се иска?
Защото такава е политическата повеля от ДПС за приобщаване на помаците?
Или защото имаш твърди и проверяеми доказателства?

Защо се краде културата на този народ?
Кой и кога е крал тази култура?
Посочи конкретно!

Не е ли това чисто посягане на идентификацията и свободното желание на тези хора да си търсят корените.
Търсенето е лесна работа, и намирането също.
По тези земи е пълно с артефакти с вековна и даже хилядолетна давност.
Тук е имало империи с хронисти, голямата част от записите на които още е по музеи, библиотеки и архиви.
Къде е проблема?

Трябва да знаеш Пламене отминаха ония времена на изопачаване на историятя и трябва да знаеш че,сме сега във ЕС и всеки има право да се определи такъв какъвто се иска!
За съжаление, като гледам бездоказателственните ти писания, явно времената на изопачаване на историята още не са свършили.

Самоопределянето е готино нещо.
- Един се самоопределя като тюрк, или татарин, без да е монголоид;
- Други се смятат за преки, ама съвсем преки наследници на Александър Македонски, и трият неистово всички надписи "българин", "български", България" от средновековните си крепости и храмове,
- Трети се определя като трансвестит (право си му е)
- Майкъл Джексън се скъса от козметични операции и избелване, белким от негър стане бял (и той си живее в демокрация, право си е),
- педерасите пък решиха, че са гейове и имат право на популяризация и натрапчиви и демонстративни паради, да сключват бракове и даже да осиновяват и отгледждат деца.
..........
Самоопределението би било хубаво нещо, ако знаеш мярката и се съобразяваш с фактите и Бога!
Но човек е такъв, каквито са дедите му, а какви са те, казва Историята, а не хрумванията или политическата пропаганда на БКП или ДПС!

Да ти кажа ли защо е изпратен Веда Словена във тези земи на помаците?За да се почне тяхното асимилиране във една бъдеща възможност.
От кого?

А такива "възможности" имаше достатъчно.Този народ беше буквално унищожен и пръснат по света.
Ти първом отговори на въпросите ми, и ако смяташ, че разполагаш с истина от първа инстанция, доказваща, че помаците са отделен народ, я докажи!
После тръгвай да рониш сълзи за този народ и да го галиш по главата и да го гушкаш при ДПС и Турция.

Време не за шовинизъм а време е да си подадем на тези хора ръка и да им дадем необходимото право да си търсят корена си.Те повече не искат.Но нямат ли право натова?Пламене Пламене....!!!!!
Кое според тебе е шовинизъм?
Въпросите, които ти зададох, и на които нямаш отговор?
Това, че ти казвам (и доказвам) че си бездоказателствен и политически обременен?
--------------
Кой на кого трябва да подава ръка?
Аз на някого?
А някой искал ли я, тази моя ръка за помощ?
Някой има ли нужда от помощ?
Ти обичаш да се заиграваш с красивата лирика, но почти никога не ти се отдава да я привържеш към темата с аргументи и факти.
И тези "бели конци" няма как да ги скриеш!

Offline teo

• Advanced member
Моля да не се почне старото и да не споменаваме че,съм изпратен тук от ДПС.Това е последното което можещ да кажеш.Много пъти съм обяснявал че не съм ДПС-ар и защо във този момент ги подържам.Но това не ме прави върл и фанатичен ДПС-ар .Тук сега спорим за ПОМАЦИТЕ и за тяхната идентификация.Пак казвам Веда Словена си е чист фалшификат,като и сега Помашки песни се изпаращат във Космоса като чисто български.Но няма да минат Пламене.Помашка песен се пее най добре от Помашки уста!

Пламен Пасков

• Guest
Моля да не се почне старото и да не споменаваме че,съм изпратен тук от ДПС.Това е последното което можещ да кажеш.Много пъти съм обяснявал че не съм ДПС-ар и защо във този момент ги подържам.Но това не ме прави върл и фанатичен ДПС-ар .
Не знам, не знам...
Като ти чета постингите в темата, за друго обяснение аз поне не се сещам...

Тук сега спорим за ПОМАЦИТЕ и за тяхната идентификация.Пак казвам Веда Словена си е чист фалшификат,като и сега Помашки песни се изпаращат във Космоса като чисто български.Но няма да минат Пламене.Помашка песен се пее най добре от Помашки уста!
.......шопска - от шопска уста; тракийска - от тракийска уста; добруджанска - от добруджанска уста...
Абе Тео, ясна е целта: "Разделяй и владей!"
Разкъсайте българите, колкото се може по надребно, етнически, политически, религиозно, както дойде, и направете турците и другите, които можем да приобщим политически към тях, единни, за да надделеем над мнозинството!
И не защото последните 20 години това мнозинство прави нещо лошо, а защото югоизточния съсед и презокеанските господари така предпочитат!
Познах ли?

Offline shaban

• Forum fan
Шабан!
Вие май не четете внимателно!
Митхад паша казва точнообратното на вашето: ето ви пак превода:
---------
"И, най-напред, трябва да се отбележи, че измежду българите, за които се проявява такъв жив интерес, има повече от един милион мюсюлмани. В това число няма нито татари нито кавказци. Тези мюсюлмани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както се смяташе по-рано; това са наследници на българите, приели исляма в епохата на завладяването и във времето, което го е последвало. Това са деца на същата тази страна, от същата раса, дошли от същия този клон. И те говорят само на български..."
----------
Сега по-четливо ли е?
Повтарям вече многократно, но се налага: Доказателства?
Няма такива!
тео всъщност казваше точно обратното: че славяните избягвали да живеят в планините.
 ;)
Странно защо тогава българите строят огромни крепости, като например Хумар, недалече от Елбрус, в Кавказ, и в в самия Кавказ по думите на хрониста Захарий Ритор те строили много градове от камък, а аланите също строели, и те имали по-малко: 5 града.
Значи, българите са имали много каменни градове в Кавказ!
Това равнина ли е?
В Крим са живеели по мнението на днешния украиснки археолог, който сега работи там, над 3 милиона българи. Археологът се казва Вадим Майко. И го твърди през 2006 година. Крим е целият планински!
Родопите са били осеяни по цялата веригана Арда с крепости, и не само!
Вижте Шумен, Мадара, Стара планина, Карпатите...всичко това са български крепости и градове. Те са строили крепостите за парлама, а са живеели по равнините ли?
Ами приемайте, но докажете!
Дайте данни и източници!
...и оттам са изселени, защото най-големите зверства по време на Априлското възстание са правили именно черкезите. Даже и днешните черкези си го признават и се стесняват при среща с българи на историческа тематика...
Имате ли цитат или препратка за този надпис и текст?
Сигурни ли сте, че го цитирате вярно?
То ест, поробените православни се оказаха кръвожадни кръволоци, така ли стана?
Кой кого е избивал и насилвал, казва езика на цифрите: България при Шишман е била между 3.2-3.5 млн души. Англия по същото време е била 1.6 млн души.
След 500 години България е пак 3.5 млн души, а Англия: 40 и нещо милиона. Аналогична е картината и с другите европейски страни.
А сега де?
Кой се оказа кръвожадния?
Злоупотребата с автентични исторически данни не е вина на самите данни.
Митхад паша преди 130 години понятие си е нямал, че България ще се управлява от комунисти през 20-21 век и ще настъпят такива сложни събития, които като нож да разделят и разсекат народа на две.

Приятелю ,Пасков защо се срамувате от тюркско - българския си произход. Човек не трябва да се срамува от това което е ,аз ако имах вашия произход бих бил много горд. Прабългарите като тюркски народ са били една велика нация. В предните си постове ,пишете ,че маджарите и аварите не са тюркски народи и искате доказателства. Ами докажете обратното.
Пишете,че прабългари е имало в Кавказ ,ами затова твърдениеи аз  Ви пиша двойка.Пишете ,че на Крим също е имало прабългари, ами и затова пак Ви пиша двойка. Аз доколкото знам ,Кавказкото население не е променяло етническия си състав ,поне от 2000 год. и той днес си е такъв какъвто е бил и тогава.А за Кримския полуостров ,който си е бил населен основно с татари,какво да Ви кажа. Ако смятате и татарите за българи ,това е друг въпрос.Вадим Майко явно не е правил разлика между прабългари и татари.А крепостите в Родопите за които пишете също не са български, а са византийски и са създадени с цел да възпират идващите от север да навлизат в Гърция.Не знам за какви поробени православни говорите ,след като едни от най заможните хора по онова време в Империята са били българите . Моля Ви престанете с това робство защото постоянното му повтаряне е обидно за всички нас и вас. Робство не е имало ,повярвайте го един път за винаги ,вие не сте били роби , а равноправни граждани на Империя.Единствените неравноправие което сте имали е това ,че не сте служили в Армията и не сте участвали във войни, е ако това е неравноправие ,здраве му кажи.При събеседването си с Тео наистина допуснах грешка - смятам също като него ,че славяните на Балканския полуостров са били предимно планински народ въпреки, че може да е имало и изключения.

Offline Dobrev

• Forum fan
shaban: Бояне, ти ме шашна ,брат ми. Как можа да измислиш ,че Богомилите са били християни. Знаеш ли кой е Християнин

Енциклопедия Британика:
...dualist religious sect that flourished in the Balkans between the 10th and 15th centuries. It arose in Bulgaria toward the middle of the 10th century from a fusion of dualistic, neo-Manichaean doctrines imported especially from the Paulicians, a sect of Armenia and Asia Minor, and a local Slavonic movement aimed at reforming, in the name of an evangelical Christianity, the recently established Bulgarian Orthodox Church. The Bogomils were so called after their founder, the priest Bogomil.
The Bogomils were both Adoptionists and Manichaeans. They had accepted the teaching of Paul of Samosata, though at a later period the name of Paul was believed to be that of the Apostle; and they were not quite free from the Dualistic principle of the Gnostics (a Christian sect), at a later period too much identified with the teaching of Mani. They rejected the pneumatic Christianity of the orthodox churches and did not accept the docetic teaching of some of the other sects. Taking as our starting-point the teaching of the heretical sects in Russia, notably those of the 14th century, which are a direct continuation of the doctrines held by the Bogomils, we find that they denied the divine birth of Christ, the personal coexistence of the Son with the Father and Holy Ghost, and the validity of sacraments and ceremonies. The miracles performed by Jesus were interpreted in a spiritual sense, not as real material occurrences; the Church was the in terior spiritual church in which all held equal share. Baptism was only to be practised on grown men and women. Carp Strigolnik, who in the 14th century preached this doctrine in Novgorod, explained that St Paul had taught that simpleminded men should instruct one another; therefore they elected their "teachers" from among themselves to be their spiritual guides, and had no special priests. Prayers were to be said in private houses, not in separate buildings such as churches. Ordination was conferred by the congregation and not by any specially appointed minister. The congregation were the "elect," and each member could obtain the perfection of Christ and become a Christ or "Chlist." Marriage was not a sacrament. The Bogomils refused to fast on Mondays and Fridays. They rejected monachism. They declared Christ to be the Son of God only through grace like other prophets, and that the bread and wine of the eucharist were not transformed into flesh and blood; that the last judgment would be executed by God and not by Jesus; that the images and the cross were idols and the worship of saints and relics idolatry.

Offline teo

• Advanced member
Пламене ,то сега какво стана тук съм изпратен от злите сили?ДПС И ЗАПАДНИТЕ МИ ГОСПОДАРИ ме изпращат тук за да  разделям народа. ;DСпоред теб не е ли смешно?Защо под търсенето на дадена идентифичност на даден народ веднага действаш типично комунистически и във всеки виждаш врага.Не не съм врага аз.Ти много добре знаеш че,аз съм човека именно за диалога и мултикултурноста.Повярвай ми същото като във Америка и Канада,както не пречи мултикултурноста на обществения живот ,така и тук няма да пречи.Даже всички ще се успокоят!И наистина всеки намерил същноста си ще се гордее със идентификацията си ще бъде горд че идва именно от тези си корени.Погледни сегашните деца все още как се обучават именно във къщи.Да си Ром ,да си турчин е синоним на нещо лошо.Но стига със тази фалшива история която ни трови живота Пламене!

Пламен Пасков

• Guest
Приятелю ,Пасков защо се срамувате от тюркско - българския си произход.
Не се срамувам, отричам го!
Защото е отречен от историята и историците с много факти и документи!
Казах и преди: определянето на произхода на един народ иска интердисциплинарни изследвания на няколко науки:
- стопанската история
- лингвистиката
- фолклор и обичаи
- археологията
- антропология
- генетика и генетически анализ
Тези науки казват: българите, древни и днешни, НЕ СА ТЮРКИ!
Ако искате да ви отврим една отделна тема за произхода и доказателственната част за това, че сравнителния анализ между древните тюрки и дренвите българи в една и съща епоха категорично доказват различността им, ще го направя, стига да не бъде счетено от форумната администрация за нарушаване на духа на форума и дискусиите.

Човек не трябва да се срамува от това което е ,аз ако имах вашия произход бих бил много горд. Прабългарите като тюркски народ са били една велика нация.
Произхода не е основание за гордост. Основание за гордост са делата на предците ти, като предварително условие, и твоите собственни, ако хората те зачитат и ТЕ за тебе казват, че си достоен човек. сам да се тупаш в гърдите не върви.

В предните си постове ,пишете ,че маджарите и аварите не са тюркски народи и искате доказателства. Ами докажете обратното.
Това е да сложите каруцата пред магарето, но става.
Маджарите, както казах, са с угро-фински език и днес. Родоначалниците им са двама братя: Модьор (Magyar) и Хунгар. Държавата си наричат Модьорорсаг (държава на маджарите).
В тяхната битова терминология, в семейната им терминология, в стопанската им история, в културата, бита, и антропологичните белези няма нищо тюркско. Нищо!
И най-простия и дуракоустойчив критерий: тюрките, истинните, са от монголоидната раса: с дръпнати очи и с черни парви коси. Такива са туркмените, казахите, ногайците, киргизите, тувинците, таджиките, узбеките, джунгарците, уйгурите и другите, дошли от Алтай и алтайския регион и разпръснали се пос вета. Тези истинни тюрки в хода на експанзията си са поддложили покорени народи на езикова, религиозна и ментална асимилация. Така се получават европеидните тюркофонски нации, които пантюркизма се опитва да изкара също тюрки. Съвременните малоазийски турци, в огромното си мнозинство (над 85%) са европеидни наследници на народите на Византийската империя: хети, лидийци, анатолийци, кападокийци, перси, гърци, българи, сирийци, арменци, аркадийци, асирийци и т.н. Но днешната държавна административна машина там е закрепила със закон "факта", че турските граждани са етнически турци. Колко са такива, показва даже портрета на Мустафа Кемал (Ататюрк) - синеок блондин, и учебника по биология за 10 клас, раздел генетика, и понятията: хомозиготен, хетерозиготен, рецесивен и доминантен ген. Мога да ви изнеса кратък опреснителен курс, ако желаете, и всички маски и идеологеми, наред с митовете, ще паднат от само себе си.
Ситуацията с аварците (ако сте виждали такива хора на живо - аз съм) е абсолютно аналогична.

Пишете,че прабългари е имало в Кавказ ,ами затова твърдениеи аз  Ви пиша двойка.
Сериозно?
Значи пишете двойка на следните хронисти, които са описали заселването и оформянето на Старата Велика България през 165 година на Северен Kавказ:
- Захарий Ритор
- Михаил Сирийски
- Мовзес Хоренаци
- Ахмед Ибн Фадлан
- и отричате наличието на арменската древна хроника "Ашхарацуйц" (Светопоказател, където в прав текст си пише не само за държавата на древните българи в района на Северен Кавказ и практически цяла Украйна, и част от Източна Европа, с население около 80 млн, но и даже за миграцията на голям древнобългарски династичен клон, по времето на Тигран Първи, който се е заселил в района на днешното езеро Ван, което е кръстено уименно на него: той се е казвал Вананд, българите - ванандови българи, а арменците са го наричали съкратено Вунд. Той е бил съюзник на арменския император срещу персийския влаетел Аршак Първи, или Арташес, според различните хроники (цитирам по памет)
Всъщност, вижте по-добре картата, и сам съдете...

Пишете ,че на Крим също е имало прабългари, ами и затова пак Ви пиша двойка.
Ами пишете ми, ама и вие като Тео - всъщност я пишете не на мене, а на археолога Вадим Майко, от 2006 година, който ръководи всички тези разкопки, които по категоричен начин доказаха, че не само крепjстта Судак е строена от българи, но и че по Крим са живяли 3000,000 българи до началото на хазарското нашествие, а след това: предположително около 1.5-2 млн.
Избирайте с кого спорите. Вие какво образование имате?

Аз доколкото знам ,Кавказкото население не е променяло етническия си състав ,поне от 2000 год. и той днес си е такъв какъвто е бил и тогава.
Ами много грешно сте осведомен или някой направо или нарочно ви е излъгал.
Променял се е и още как!
Азерите са късни заселници, голяма част от дагестанците (което е условно понятие, понеже там има 8 големи и множество малки националности) също, има и много хазари, които именно така се и наричат.
За руската експанзия и инвазия през 19 век даже едва ли има смисъл да споменавам. А за разселванията, които е устроил Йосиф Джугашвили: цели народи буквално за един ден е изселвал в Казахстан и в Сибир...ако и това не знаете, значи, разговора става безпредметен.

А за Кримския полуостров ,който си е бил населен основно с татари,какво да Ви кажа. Ако смятате и татарите за българи ,това е друг въпрос.Вадим Майко явно не е правил разлика между прабългари и татари.
то ест, вие се имате за по-археолог и по-историк от диплопиран такъв, който работи и ръководи разкопките?
Весело...

А крепостите в Родопите за които пишете също не са български, а са византийски и са създадени с цел да възпират идващите от север да навлизат в Гърция.
само че, преди да станат византийски, са били "тракийски", то ест, български.
Или и за вас е новина и откровение, че траките са българи?

Не знам за какви поробени православни говорите ,след като едни от най заможните хора по онова време в Империята са били българите . Моля Ви престанете с това робство защото постоянното му повтаряне е обидно за всички нас и вас. Робство не е имало ,повярвайте го един път за винаги ,вие не сте били роби , а равноправни граждани на Империя.
Продажбата на роби на пазарите в Истанбул какво е, ако не робство?
След избиването на Стара Загора (14500 човека) Соломон Леви, по-известен като Сюлейман паша, е натоварил на вагоните роби и робини и ги е транспортирал към пазарите в Истанбул, където са продадени! 1 вагон е откъснат и ращграбен в Одрин, сигурно и това не го знаете. И всичко това: в 1878 година, в края на 19 век!
Значи, има продажби на роби като скот, а няма робство, така ли стана?
И защо тогава целия народен епос и фолклор пее и пише за "глухо и страшно кънтят окови", "Аз зная , майко, че ти си черна робиня", "Пейте, робини, тез робски песни..."?
Забиването на главата в пясъка някои тука могат да го препоръчват като политкореткнта тактика, но народ, който не си знае историята, няма бъдеще, или в най-добрия случай е осъден да я преживее отново.
Вие искате ли повторението на историята?

Единствените неравноправие което сте имали е това ,че не сте служили в Армията и не сте участвали във войни, е ако това е неравноправие ,здраве му кажи.
Да бе, а девширмето, по 300,000 здрави момчетоа годишно, умножено по столетията на практикуването на данъка, сигурно е било само специална привилегия, така ли?

Пламен Пасков

• Guest
Пламене ,то сега какво стана тук съм изпратен от злите сили?ДПС И ЗАПАДНИТЕ МИ ГОСПОДАРИ ме изпращат тук за да  разделям народа. ;DСпоред теб не е ли смешно?Защо под търсенето на дадена идентифичност на даден народ веднага действаш типично комунистически и във всеки виждаш врага.Не не съм врага аз.Ти много добре знаеш че,аз съм човека именно за диалога и мултикултурноста.Повярвай ми същото като във Америка и Канада,както не пречи мултикултурноста на обществения живот ,така и тук няма да пречи.Даже всички ще се успокоят!И наистина всеки намерил същноста си ще се гордее със идентификацията си ще бъде горд че идва именно от тези си корени.Погледни сегашните деца все още как се обучават именно във къщи.Да си Ром ,да си турчин е синоним на нещо лошо.Но стига със тази фалшива история която ни трови живота Пламене!
Тюрхане, концентрирай се над пунктуалните отговори на моите въпроси, ако имаш отговори за такива, ако обичаш!

Offline Mangr

• Adviser
  • "Samoopredelenieto e Spasenieto"
Уточнявам - по време на Възродителния процес се сменяха имената, не религиите!
За комунистите всички религии бяха лоши и "опиум за народа"!
Както глобяваха и тормозеха за влизане в джамия, така разстрелваха попове, правеха досиета на децата и семействата им, и натискаха марионетното ченгеджийско ръководство на БПЦ!
Така че, да се изкарват едните страдалци за сметка на другите по направление религия, е невярно и неправилно!
Повтарям: за комунистите всички религии, с изключение на марксизма-ленинизма, бяха лоши и нежелани!
И при преименуването никой не е карал мюсюлманите да приемат християнство или да ходят в църква.
Вярно ли е това?

A kogato Svalaha Ferejetata i Razaha Gashtite  an Jenite ili pak svalaha shapkite na majete i sabranavaha Obrazvaneto ti na kade Gledashe??? ili stiskashe  ochite ot sram,  Sramo e nali?:)

Пламен Пасков

• Guest
A kogato Svalaha Ferejetata i Razaha Gashtite  an Jenite ili pak svalaha shapkite na majete i sabranavaha Obrazvaneto ti na kade Gledashe??? ili stiskashe  ochite ot sram,  Sramo e nali?:)
Да не би да са ги карали да приемат християнството!
Същите или аналогични истории и надругателства могат да ви разкажат репресирани християни и свещенници.
И не само...

Offline Mangr

• Adviser
Да не би да са ги карали да приемат християнството!
Същите или аналогични истории и надругателства могат да ви разкажат репресирани християни и свещенници.
И не само...

Ti zabravi che kaza samo imenata sa im smeneli ane religiata ili (kulturata) , a i stiga hfarla vinata na Kumunistite  zashtoto Todorcho parvo beshe kumunis i tugas Balgarin ili ubratno? a i drugite okolo nego mislish baha samo kumunisti a a ne Balgari.

Offline Mangr

• Adviser
Plamen  ti znaesh pone brat na brat uchite ne si vadi v nezavisimo greshkata, a vie ot edna strana sme brate ot druga ni zabivate noja zashto taka? nali mislish che sme balgari  zashto e neobhodimo vazroditelen proces i to 6 pati na edno stoletie  tova znachi che istinata e druga nali taka?.

Пламен Пасков

• Guest
Ti zabravi che kaza samo imenata sa im smeneli ane religiata ili (kulturata) , a i stiga hfarla vinata na Kumunistite  zashtoto Todorcho parvo beshe kumunis i tugas Balgarin ili ubratno? a i drugite okolo nego mislish baha samo kumunisti a a ne Balgari.
Повтарям: кой ви е сменял религията през 20 век?!?!?!
И личен въпрос: Вие на колко сте години?
Ако сте над 40-45, трябва да знаете, че Тодор Живков беше от фамилията Яшар, те бяха влашки цигани, и се е оженил за Маруца, за да се българее.
Ако не са виновни комунистите, кой е виновен?
Българите ли?
Кои българи?
Ако ще го удряме на анализи на стари рани и на политически процеси, да ви задам въпроса: между доносниците, организаторите, проктантите и извършителите на Възродителния процес имаше ли и местни турци и мюсюлмани?
Имаше, и още как!
Имаше ли организатори на "Голямата екскурзия" от същите представители?
Пак имаше!
Къде са днес тези отстъпници на Род и религия?
В Парламента, и ви искат гласовете!
Така ли е?
Или пак българите ще са ви виновни за нещо?