Български > Eзик

Диалекти

<< < (18/23) > >>

rsrebranov:
Не бе, они фрут са правят на интересни и на ощипани. Ей така, като бях в Годяшево и съзирам две нинки на една шахта сьоднали. И аз нарочно забавих ход и таман да ги отмина, едната се обръща към мен и вика: чо, ти откадье си? И почнах едно обясняване, че съм от Вълкосел, а те си помислиха, че хазяинът ми е баща. И добре, че знаех родата на хазяите. И почнах да им обяснявам за родните в Слащен и т.н. И когато усетих, че вече пада съмнението, почнах да ги питам за названията на различните треви. Едната баба започна да ми казва, но другата я посръга: "Нимо ма, казваш, уоти ша ни искарат болгаре". А другата й отговаря "е, той си е наш чивяк". И почнаха да ми ги казват. Та така успях да събера немалко имена на растения. :-)

Nazmi:
V poslednite nqkolko postinga ima mnogo Spam,govori se za politika.Moje  bi v zaglavieto na Temata e obyrkvashto,kasae se za dialekti pri pomacite i turcite,tuk e pomashki sajt i edinstveno ot polza e tam da se nablegne za razlichniq dialekt. Vsichki postingi ottuk natatyk shte bydat izstriti  ako sa za politika ili NE po Temata!

abc:
Да ме прощаваш, но като е помашки сайт защо слагаш турците в привилегировано положение спрямо българите?
Политиката е едно изречение в един пост май.

rsrebranov:
Много е странно това турски и помашки, това е все едно български и турски, само защото имат общи думи, или тук иде реч и за религията. Ама сполай ми каква е връзката между религия и диалект? И не е ли много близко до политика? Когато пише за спомените в помашкия край, не е за да се рекламирам, а за да покажа колко е специфично такова изследване, какви са трудностите. Значи нямах никакви проблеми да публикувам моите наблюдения в американското списание, а се оказва, че тук има. Намирисва на религиозна сегрегация.

Nazmi:

--- Quote from: abc on May 21, 2009, 00:59 ---Да ме прощаваш, но като е помашки сайт защо слагаш турците в привилегировано положение спрямо българите?
Политиката е едно изречение в един пост май.

--- End quote ---
Не ги слагам турците в" привилегировано" положение абс,изхождам от тезата,че тука в сайта ни има много турци наши членове дето са отраснали в БГ по Родопите или в смесица райони.А за политиката е доста повече,така че бъдете конструктивни ако искате да има диалог!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version