Author Topic: Диалекти  (Read 62881 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rsrebranov

• Avarage member
Ynt: Диалекти
« Reply #60 on: May 20, 2009, 23:47 »
Картата не точно, защото не включва гораните около Призрен и Ополето. А според топонимни сведения българите са се простирали малко по на север от Прищина, но по време на сръбското упрвление при Стефан Урош и Стефан Душан сърбите правят експанзия на юг и на изток и по този начин разширяват своите етнични територии. Справка: Й. Заимов и неговите трудове по топонимия

Offline rodoplar

• Avarage member
« Reply #61 on: May 20, 2009, 23:49 »
DIALEKTI NA MAKEDONSKIOT JAZIK

fala na tebe bratko nemam dumi ;) e6te bugarite!!! Makedoncite i Bugarite nikogane bile isto narod ... ajde bugarite idi na pakal

Offline rsrebranov

• Avarage member
« Reply #62 on: May 20, 2009, 23:49 »
Е, нормално бракята македонци да не дразнят своите благодетели от УДБА. Не им е лесно. :-)

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #63 on: May 20, 2009, 23:51 »
Eve tuka prefrla preku severnata granitza.. :D ;D

Offline rsrebranov

• Avarage member
« Reply #64 on: May 20, 2009, 23:52 »
е па яс не знам на коф язик они думаа. На танганайски ле думаа? Е па оти не видиш и езико, и топонимите от Добруджа до Албания, па си напрай извод дали са два или един? Оти некой австриец не каже дека има австрийски език. Ай малко по-кротце со политиката и тва дека ви е наливано во главите 50 години. Дай некой аргумент оти не са един язик, а са два, а не общи ластици и локуме. :-)

Offline rsrebranov

• Avarage member
« Reply #65 on: May 20, 2009, 23:54 »
Е па Торбеш, като гледам има си жд и в най-далечните краища. Отдека вадиш аргумент дека са два езика? Па на тва отгоре тва с кь, гь го има в некои рупски говори. :-)

река_Въча

• Guest
« Reply #66 on: May 20, 2009, 23:55 »
rsrebranov, ако постваше това във форума на utrinski.com.mk бел свет немаше да види поста хахахаахахахаахах

Offline abc

• Forum fan
« Reply #67 on: May 20, 2009, 23:55 »
Винаги ми е било интересно да чуя професионален анализ на случая с макетата. Как за 60 години се отрекоха от всичко и що за пропаганда е да ги накара да сътворят история от нищото. Шапка свалям на сърбите да професионализма им...

Бояне - окол Плевен така да се каже ми е диалекта :)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #68 on: May 20, 2009, 23:58 »
 :)

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #69 on: May 21, 2009, 00:03 »
Е па Торбеш, като гледам има си жд и в най-далечните краища. Отдека вадиш аргумент дека са два езика? Па на тва отгоре тва с кь, гь го има в некои рупски говори. :-)
E mozhe da si ima i v Dobrudja kade nè..,ama mene me interesira samo liniata Golo Brdo(Labunishta)-Rodopi!!! ;) :D

I nemam namera da sporam za makedonsko/bulgarsko..tva si e vash problem! Nie sme pomaci i nas ne interesira samo za nashte hora!.

Offline rsrebranov

• Avarage member
« Reply #70 on: May 21, 2009, 00:03 »
rsrebranov, ако постваше това във форума на utrinski.com.mk бел свет немаше да види поста хахахаахахахаахах
................
Виж, аз съм от Кресна, ама са ми много интересни тези. И редовно си чета и Утрински, и Вечер, за да видя какво пишуват тамошните удбаши. Абе, не им е лесно. Да ти наливат 50 г., че българите са цигани и татари. Сърбите са си свършили работата. Неслучайно един сърбин, ако не се лъжа Поленакович, беше казал, че ако не станат сърби, то барем македонци, но само и само да се отдалечат от българщината.

Offline rsrebranov

• Avarage member
« Reply #71 on: May 21, 2009, 00:07 »
Евала, Торбеш. Фала ти за отговоро. Така те сакам. Кажуваш помак си и тва е. Баш те брига за фактите и за науката. Е па сега требе ония дека се писаа у Пиринско и се изясниа като ескимоси и китайци да посакат да учаа майчин язик. Мора учители по ескимоски и по китайски. Е, не са с дръпнати очи. Ама кой ти брига това. Нема значение. :-)

река_Въча

• Guest
« Reply #72 on: May 21, 2009, 00:09 »
rsrebranov, споко и Помашки ше измислим - ше махнем я "Х", я "в", пишем на латиница и те ни нов език :)
То в днешно време най-лесно се мислят нови езици

Offline rsrebranov

• Avarage member
« Reply #73 on: May 21, 2009, 00:10 »
Епа оти ми е чудно, они торбешите во Македония си имаа партия и според оваа партия торбешите или сите Македонци, кои исповедуваа исламска вера, са друг етнос. Епа сиганите братчеде мюслюмани и они са посебен народ от каурските сигане. :-)

река_Въча

• Guest
« Reply #74 on: May 21, 2009, 00:13 »
Ме провочираш и яс да го сборувам македонскиот.Море дека са отатък Вардарот само плюкат кай нас во Бугария, посебно без да зна'ат оние за вакво..