Български > Eзик

Диалекти

<< < (9/23) > >>

pirin22:

--- Quote from: Petko_Vojvoda on January 31, 2009, 01:34 ---И  като нямаше графа "помаци" - турчин или българин се писa                                                                                                                                                                        pisah  se  eskimos
--- End quote ---

rsrebranov:
Аз очаквах нещо за диалектите, а то някакъв тъп спор - кой какъв е. Пишете се каквито си искате, но пишете по темата. А че мюсюлманите не говорят на един диалект и че тези диалекти в същността си са български, дори всички го признават. Има си хас да е обратното. Хайде, говорете на някои от тези диалекти с всякакви нардности и ще видите с кой ще се разберете. И моля да прекратите този безсмислен въпрос. Щото в Пиринско едни се писаха ескисмоси на едно преброяване, а дори и китайци. Много банално и тъпо. Сложете си по една тебелка кой какъв е и край. :-)

Tralala:

--- Quote from: rsrebranov on May 20, 2009, 21:03 ---Аз очаквах нещо за диалектите, а то някакъв тъп спор - кой какъв е. ...

--- End quote ---

Много високи очаквания имате ;)

Вие как ще коментирате картите от първия пост? Вашите изследвания доказват ли ги в този им вид?

Metka:

--- Quote from: rsrebranov on May 20, 2009, 21:03 ---Аз очаквах нещо за диалектите, а то някакъв тъп спор - кой какъв е. Пишете се каквито си искате, но пишете по темата. А че мюсюлманите не говорят на един диалект и че тези диалекти в същността си са български, дори всички го признават. Има си хас да е обратното. Хайде, говорете на някои от тези диалекти с всякакви нардности и ще видите с кой ще се разберете. И моля да прекратите този безсмислен въпрос. Щото в Пиринско едни се писаха ескисмоси на едно преброяване, а дори и китайци. Много банално и тъпо. Сложете си по една тебелка кой какъв е и край. :-)

--- End quote ---

Pravo e na vseki 4ovek da se samoopredeli svobodno.

1.    Всички народи имат право на самоопределение. По силата на това право те свободно определят своето политическо положение и свободно осъществяват своето икономическо, социално и културно развитие.

2.   За постигане на своите цели всички народи могат свободно да разполагат с природните си богатства и източници при условие, че не се накърняват задълженията, произтичащи от международното икономическо сътрудничество, почиващо на принципа на взаимната изгода и международното право. В никакъв случай един народ не може да бъде лишен от собствените му средства за съществуване

3.   Държавите - страни по този пакт, в това число и онези, носещи отговорност за управлението на несамоуправляващите се територии и териториите под попечителство, са задължени да насърчават осъществяването на правото на самоопределение и да зачитат това право в съгласие с разпоредбите на Устава на Организацията на Обединените нации

Член 1  от - Международния  пакт за граждански и политически права 

Приет и открит за подписване, ратификация и присъединяване с резолюция 2200 А (XXI) на Общото събрание на ООН от 16.12.1966 г. Влязъл в сила на 23.03.1976 г. ратифициран с Указ № 1199 от 23.07.1970 г. Обн. ДВ бр. 43 от 28.05.1976 г.

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1198.msg7961.html#msg7961

rsrebranov:
Абе човеко, явно имаш емоционален проблем. Виж какво е заглавието на темата, а тебе навсякъде те гони кой какъв е. Малко свободно дай, стига се спича. Относно картите, те са сканирани от БДА, но не отразяват в коректен вид реалността, тъй като в селата по линията Абланица-Годяшево и може би по на юг застъпникът на носовките и еровете е обикновено /о/: рож, доб, тьонка и т.н. Аз съм поставил този говорил в родопските говори, но в контактна зона със западнорупските, като един от доводите ми е именно това рефлектиране. :-)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version