Български > Eзик

Диалекти

<< < (5/23) > >>

Metka:
Rado, az sam 4el za Landskneftite, koito sa prevzeli Rim po vremeto na papa Kliment, no neznam koi 16 li beshe ne pomnq.Iskali sa da go izgorqt.
Te moje bi sa bili spravedlivi v gneva si.Poradi razto4itelstvoto vav Vatikana , katoli4eskia klir togava e bil v nemilost i mnogo bednost.PO tezi vremena se e poiavil i Martin Luter - germanecat 4iito lik go imashe na banknotata ot sto marki edno vreme :D
Knigata koqto sam 4el e ot Amin Mualaf i se kazva - ¨LAV AFRIKANSKI¨,
opisvashta  avtenti4no pogromite na kastilcite sreshtu mislumanite i evreite v Andalusia i Grenada.
Adi mislq 4e tazi kniga e u vas!

Ади:
Snake, kaji koi i zashto te e tril , kade e svobodata na slovoto???!! Interesno mie tvoeto mnenie za proizhoda ni? iasno e che sme na edno mnenie spriamo  mita za  balgarskiia ni proizhod, i ''poturchvaneto ni''!! Nie sme si i shte si ostanem pomatsi svobodni i silni , niokoi ne e uspial  do sega ni da ni ''pobalgari '' i ne shte uspeiat!!

Snake:
Adi- po viarno ot tova 4e sme traki - niama,dokazvat go mogilite okolo selata ni.Dokzvat go razorenite grobi6ta ot imaniarite.Samo Bojidar Dimitrov  tvurdi ,4e trakite sa iz4eznali,prosta gi e niamalo.Ami ,ako gi e niamalo,kak 6te se obiasni fakta ,4e albanzite sa traki.Kak te sa se zapazili,a trakite v BG -iz4eznali.Pravi mi su6to vpe4allenie za6toto tazi informazia 4erpia ot youtube.Mnogo ne6ta ima kakto v na6ite obi4ai,taka i v obi4aite na albanzite .Porazen sum ot ne6tata ,koito puk pokazvat gurzite za Troia i troianskata voina-tam te pokazvat i ne6ta ot jivota na drevnite gurzi .Niakoi ot tezi tehni obi4ai gi vijdam i u nas v na6ite.Kak taka,mnogo prepleteni i ot hiliadi godini zapazeni.Ami za6to nesme zapazili ne6to ot bulgarskite.Kato nesme bili takaiva,kak moje da zapazim.Az imam priatel tur4in i bulgarin ot Kurdjali-i dvamata ti kazvat ,nie bulgari i turzi sme bratai ,imame mnogo ob6ti ne6ta.Vie ste korenno razli4ni ot nas dvata naroda.

Snake:
Rado,izvini me,ti mi govori6 ot gledna to4ka na katolicizma-az uvajavam vsiaka edna religia.No za men,kato musulmani nee prisu6to da psuvam i da opredeliam koi kakuv e.Ako pita6 men,po dobre tezi pomazi ot Izto4nite Rodopi da priemat katolicizma,pone 6te se vidiat s rabota i pari.A sega-pogledni gi- te sa po jalki otkolkoto predi,po bedni  i po ne6tastni.Raz4itat na samata durjava da im dade,t.k. vednuj e dala 6te triabva da dava postoianno.Ta misulta mi e,nesi izu4il na6ata psihologia na ozelavane prez vekovete,za tova ti e lesno kato pro4ete6 2-3-fal6ifikata da opredeli6 4e pomazite sa bulgari,i makedonzite sa bulgari.Ti 4el li si za Aleksandur Makedonski-mai toi e bil bulgarin,ami Orfei,ami Spartak,-vse bulgari ot gruzkata mitologia.Ot men ti suvet-kato ide6 v Aton i ako ima6 shans da pro4ete6 ne6to za Rodopite 6te ti budem mnogo blagodarni.No tam teb i men niama da tne pusnat ,ti moje da ide6 vuv Vatikana ot tam moje da donese6 ne6to za nas.V bulgarskite arhivi prosto niama nikakva informazia.Ami pomisli samo-Istoria slaviano{bulgarska},za6to ne samo bulgarska.Namira se v Aton ,ne v BG.Zna4i vsi4ko pisano za srednovekovieto kato arhiv v BG,lipsva ,to e v Aton i v arhivite na Osmanskata imperia,niakoi ne6ta ima po 4ujbina,no tvurde malko.Taka,4e pro4eti niakoi ne6ta ot arhivite na Vatikana i togava opredeliai smelo.Izvini me za grubia ezik,prosto az nesum takuv 4ovek,da psuvam-,neiskam da padam na nivoto na Ataka.Samo tam moje da su6testvuvat lumpeni i DS-aktivisti na koito im e mu4no ,4e nesa v goliamoto razpredeliane na pari.

halikan:

--- Quote from: Snake on August 03, 2008, 01:59 ---Adi- po viarno ot tova 4e sme traki - niama,dokazvat go mogilite okolo selata ni.Dokzvat go razorenite grobi6ta ot imaniarite.Samo Bojidar Dimitrov  tvurdi ,4e trakite sa iz4eznali,prosta gi e niamalo.Ami ,ako gi e niamalo,kak 6te se obiasni fakta ,4e albanzite sa traki.Kak te sa se zapazili,a trakite v BG -iz4eznali.Pravi mi su6to vpe4allenie za6toto tazi informazia 4erpia ot youtube.Mnogo ne6ta ima kakto v na6ite obi4ai,taka i v obi4aite na albanzite .Porazen sum ot ne6tata ,koito puk pokazvat gurzite za Troia i troianskata voina-tam te pokazvat i ne6ta ot jivota na drevnite gurzi .Niakoi ot tezi tehni obi4ai gi vijdam i u nas v na6ite.Kak taka,mnogo prepleteni i ot hiliadi godini zapazeni.Ami za6to nesme zapazili ne6to ot bulgarskite.Kato nesme bili takaiva,kak moje da zapazim.Az imam priatel tur4in i bulgarin ot Kurdjali-i dvamata ti kazvat ,nie bulgari i turzi sme bratai ,imame mnogo ob6ti ne6ta.Vie ste korenno razli4ni ot nas dvata naroda.

--- End quote ---
Snake imam samo edin vapros kak stanahte priyateli kogato potvarjdava6 4e ste korenno razli4ni,i nyamate ob6ti ne6ta,a az imam priyateli turci koito kazat 4e imame mnogo ob6ti ne6ta

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version